Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ: ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ




Τέτοιοι είναι οι αναρχικοί. Ρουφιάνοι και πούστηδες από μικρά παιδιά. Ο τιμονιέρης της Κίνας Μαο Τσε Τουνγκ εξέδωσε το 'Μία σπίθα μπορεί ν' ανάψει φωτιά στον κάμπο' στις 5 Ιανουαρίου του 1930.  Το κείμενο είναι μία επιστολή που έγραψε για να κριτικάρει τις πεσιμιστικές αντιλήψεις που υπήρχαν στο Κόμμα. Στα ελληνικά εξεδόθη για πρώτη φορά (;) απ' όσο γνωρίζουμε το 1975 απ' τις 'Ιστορικές εκδόσεις' σε μετάφραση Γιάννη Χοτζέα. Τι σχέση, όμως, μπορούν να έχουν οι λεγόμενοι 'αναρχικοί' με τον Μαο; Είναι οπαδοί του στα κρυφά ή παίζει κάτι άλλο πιο κωμικό; Οι φωτογραφίες αρκούν για να πείσουν τον καθένα ότι οι αναρχικοί είναι ρουφιάνοι και πούστηδες από μικρά παιδιά. Τσάτσοι των κομμουνιστών και των μπάτσων. Το πανό της Αναρχικής Αρχειοθήκης που αποδεικνύει πως όσο παρακρατικοί ήταν και οι μαοϊκοί της 17ης Νοέμβρη που κατέβαιναν μαζί με τους παλιότερους στις πορείες του 'αντιεξουσιαστικού χώρου', άλλο τόσο παρακρατικοί είσαστε κι εσείς που δείχνετε την καταγωγή σας. Κι επειδή οι φλώροι της Αναρχικής Αρχειοθήκης (μη λέμε ονόματα) έβγαλαν μία ανακοίνωση της πούτσας για να καλύψουν την ξεφτίλα τους οπόταν τους επισκεφτήκαμε, το πόσο γελοίοι είναι το απέδειξαν κι οι δικοί τους που τους χαρακτηρίζουν 'σκατότρυπα'. Τέτοιοι είσαστε, τρύπιοι από μπρος και από πίσω, σας βίασαν όταν ήσαστε μικροί και τώρα σας γαμάμε εμείς.

Περισσότερο γέλιο εδώ:


https://mpalothia.wordpress.com/2015/01/17/αθήνα-ανάληψη-ευθύνης-για-την-παρέμβα/

Το έργο του τιμονιέρη Μαο εδώ:


http://morfotikesekdoseis.gr/sites/default/files/pdf/mia_spitha_mporei_na_anapsei_fwtia_se_olo_ton_kampo.pdf

Πόσο ρουφιάνοι και πούστηδες ήσαστε και είσαστε είναι γνωστό. Το 1995 παίξατε τον παρακρατικό ρόλο σας δίνοντας στους μπάτσους κόσμο και κοσμάκη. Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, όλους τους αφελείς του χώρου σας τους έχουν τσιμπήσει οι μπάτσοι από την μάζωξη που οργανώσατε τότε. Τα ποντίκια έπεσαν στη φάκα και οι μπάτσοι τους έχουν όλους χάρη σε εσάς. Είσαστε η ντροπή του χώρου σας και οι υπόλοιποι αναρχικοί, αν είχαν αρχίδια, το λιγότερο που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και πολλά χρόνια θα ήταν να σας έχουν κάψει ή να σας έχουν κλείσει το μπουρδέλο της Σαριπόλου 8. Και μόνο που έχετε επιλέξει να διατηρείτε το υπόγειο μπουρδέλο σας σε απόσταση ασφαλείας από την πλατεία αποδεικνύει τι είσαστε. Ασημένιος καμπινές των Εξαρχείων.

Οι έχοντες μουσικές ανησυχίες μπορούν να μελωποιήσουν με όποιον τρόπο το συνθηματάκι αυτό:

Οι αφίσες στον κώλο σας μουνιά. Τις μαυροκόκκινες βάλτες τες κι αυτές.
Και καίγεστε παντού πουτάνας γιοί αναρχικοί! Σκατόφλωροι ρουφιάνοι παρακρατικοί, πούστηδες από μικρά παιδιά. Κομμούνι ο μπαμπάς, πρεζόνι η μαμά. Και στα Εξάρχεια τρέχατε ξανά!