Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ε/Σ Ολική Αντίσταση: 'Τι είπε ο Χριστός για τους Εβραίους' (απόσπασμα από το 'Der Giftpilz')






Μία γυναίκα χωρικός καθώς επιστρέφει απ' την γεωργική εργασία της, μαζί με τα 3 της παιδιά, κάνει μία στάση μπροστά σε ένα ξύλινο σταυρό που απεικονίζει την σταύρωση του Χριστού. Η μητέρα αναφέρει σ' αυτά για την μοχθηρία των Εβραίων.



'Τους δείχνει τον Σταυρό, ο οποίος στέκει στην άκρη του δρόμου:



'Παιδιά μου, κοιτάξτε εκεί! Ο άνδρας που βρίσκεται καρφωμένος πάνω στον Σταυρό ήταν ένας απ' τους σπουδαιότερους εχθρούς των Εβραίων όλων των εποχών. Γνώριζε πολύ καλά την μοχθηρία και την μιζέρια των Εβραίων. Ήταν Εκείνος που μαστίγωσε λεκτικά τους Εβραίους, γιατί μετέφεραν τη νομιμοποίηση των χρηματικών συναλλαγών τους στην Εκκλησία. Αποκάλεσε τους Εβραίους, προαιώνιους δολοφόνους της ανθρωπότητας. Μέσω αυτού εννοούσε πως οι Εβραίοι όλων των εποχών υπήρξαν εγκληματίες. Είπε περισσότερα για τους Εβραίους: Πατέρας σας είναι ο Διάβολος! Γνωρίζετε παιδιά μου, τι αυτό σημαίνει; Αυτό σημαίνει πως οι Εβραίοι κατάγονται απ' τον Διάβολο. Κι ακριβώς επειδή κατάγονται απ' τον Διάβολο δεν μπορούν να ζήσουν παρά μονάχα ως Διάβολοι. Συνεπώς, ζουν διαπράττοντας το ένα έγκλημα μετά το άλλο'.



'Τα παιδιά κοιτάζουν με σκεπτικισμό προς το μέρος του Σταυρού. Η μητέρα συνεχίζει:


'
Επειδή αυτός ο Άνδρας γνώριζε τους Εβραίους, επειδή διεκήρυξε την αλήθεια στον κόσμο, έπρεπε να πεθάνει. Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι τον δολοφόνησαν. Έμπηξαν καρφιά στα χέρια Του και τα πόδια Του και τον άφησαν να πεθάνει αργά και βασανιστικά από αιμορραγία. Μ' αυτό τον σαδιστικό τρόπο οι Εβραίοι πήραν την εκδίκησή τους. Και με παρόμοιο τρόπο έχουν δολοφονήσει πολλούς άλλους που είχαν το θάρρος να διατρανώσουν την αλήθεια για τους Εβραίους. Πάντοτε να θυμόσαστε αυτά τα πράγματα, παιδιά μου. Όταν αντικρίζετε τον Σταυρό, να θυμόσαστε την αποτρόπαια δολοφονία του Ιησού στον Γολγοθά. Να θυμόσαστε ότι οι Εβραίοι είναι τέκνα του Διαβόλου και δολοφόνοι των ανθρώπων. Να θυμόσαστε αυτά τα λογια:



'Από τότε που οι Εβραίοι υπάρχουν επί γης
Υπάρχουν εχθροί των Εβραίων.
Που προειδοποίησαν για το Εβραϊκό αίμα
Ότι ακόμα θυσίασαν το ίδιο τους το αίμα.
Ώστε ο κόσμος να μάθει για την ύπαρξη του Διαβόλου
Κι ότι δεν θα βυθιστεί στην καταστροφή·
Έτσι ώστε ο κόσμος σύντομα ν' απελευθερωθεί
Απ' την σκλαβιά των Εβραίων'.



Το απόσπασμα προέρχεται απ' το εικονογραφημένο βιβλίο 'Der Giftpilz' ('The Poisonous Mushroom'), 'Το δηλητηριώδες μανιτάρι' που εξεδόθη στα χρόνια της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας.



Η αναφορά του συγκεκριμένου αποσπάσματος έχει προέλευση τα εδάφια απ' την Α' Επιστολή του Αποστόλου Παύλου 'Προς Θεσσαλονικείς'.



'ὑμεῖς γὰρ μιμηταὶ ἐγενήθητε, ἀδελφοί, τῶν ἐκκλησιῶν τοῦ Θεοῦ τῶν οὐσῶν ἐν τῇ Ἰουδαίᾳ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, ὅτι τὰ αὐτὰ ἐπάθετε καὶ ὑμεῖς ὑπὸ τῶν ἰδίων συμφυλετῶν καθὼς καὶ αὐτοὶ ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων' (=Διότι σεις, αδελφοί, εγίνατε μιμηταί των Εκκλησιών του Θεού, που ευρίσκονται εις την Ιουδαίαν και είναι θεμελιωμέναι εν τω ονόματι του Χριστού· επειδή και σεις επάθατε από τους ομοεθνείς σας τα ίδια, τα οποία έπαθαν και αυτοί από τους απίστους Ιουδαίους, 2,14), 'τῶν καὶ τὸν Κύριον ἀποκτεινάντων Ἰησοῦν καὶ τοὺς ἰδίους προφήτας, καὶ ἡμᾶς ἐκδιωξάντων, καὶ Θεῷ μὴ ἀρεσκόντων, καὶ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐναντίων' (=Αυτοί δε οι άπιστοι Εβραίοι είναι εκείνοι, οι οποίοι εθανάτωσαν τον Κυριον Ιησούν και τους προφήτας του και ημάς τους Αποστόλους κατεδίωξαν και εξεδίωξαν και στον Θεόν δεν αρέσουν και είναι προς όλους τους ανθρώπους αντίθετοι και πολέμιοι, 2,15).


'Der Giftpilz', είναι η γερμανική λέξη για τον μύκητα με τη μορφή ενός πώματος στρογγυλεμένο σε ένα στέλεχος, ειδικά ένα που πιστεύεται ότι είναι βρώσιμο ή δηλητηριώδες. Παράλληλα ήταν ο τίτλος του βιβλίου που εξέδωσε το 1938 ο εκδοτικός οίκος του Julius Streicher. Τα κείμενα ανήκουν στον Ernest Hiemer. Κατά βάση το βιβλίο απευθυνόταν στα παιδιά και χρησιμοποιούταν ως πηγή στα σχολεία. Να σημειωθεί πως η σταύρωση με τον τρόπο που συνέβη στην περίπτωση του Χριστού ήταν εκείνα τα χρόνια η παραδοσιακή μέθοδος εξόντωσης. Τα σχέδια ανήκουν στον Philipp Rupprecht. Ο Streicher δικάστηκε στην δίκη-παρωδία της Νυρεμβέργης. Κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και οδηγήθηκε στην αγχόνη το 1946. Οι Εβραίοι δεν συγχωρούν. Ούτε κι εμείς!