Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ








Το τέλος του μεγάλου πολέμου που έκρινε το μέλλον της ανθρωπότητας σηματοδοτεί την εμφάνιση συνωμοσιολογικών θεωριών που θέλουν τον Αδόλφο Χίτλερ να συνδέεται με τον αποκρυφισμό και την μαύρη μαγεία. Για κάποιους από τους συνεργάτες του υπάρχει η βεβαιότητα ότι συνδέονταν με διάφορες αποκρυφιστικές ομάδες, όπως για παράδειγμα ήταν η περιβόητη 'Εταιρεία της Θούλης' (Thule-Gesellschaft). Τον Μαϊο του 2003, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Timothy W. Ryback, 'Hitler's Private Library: The Books That Shaped His Life'. Το βιβλίο αναφέρεται στα βιβλία που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πνευματική διαμόρφωση του ίδιου του Χίτλερ. Το έργο κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα με τον τίτλο 'Η βιβλιοθήκη του Χίτλερ-Τα βιβλία που επηρέασαν τη ζωή του' (Εκδ.Πατάκης, 2011).O Ryback αναφέρει πως εξέτασε την βιβλιοθήκη των 16.000 τόμων που αποτελούσαν αχώριστο σύντροφο του Χίτλερ σε όλη τη ζωή του. Ο Χίτλερ διάβαζε με ζήλο, από την εποχή που υπηρετούσε ως δεκανέας στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου πολέμου έως τις τελευταίες ημέρες πριν από την αυτοκτονία του στο Βερολίνο. Ο Ryback εξετάζει με λεπτομέρεια τους τόμους που διασώθηκαν από την προσωπική βιβλιοθήκη του Χίτλερ και παρουσιάζει τις ιδέες και τις εμμονές που απασχολούσαν τη σκέψη του ηγέτη, καθώς και τις συνέπειες που είχαν αυτές για τον κόσμο. Ο Rayback αναφέρει ότι ο Χίτλερ διάβαζε κλασικά αναγνώσματα όπως Δον Κιχώτης, Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, Ροβινσώνας Κρούσος, Αμλετ, Κλάουζβιτς, Καντ, Μακιαβέλι. 'Τα βιβλία για θεωρίες αποκρυφισμού που βρήκα στα ράφια του Χίτλερ ήταν αναρίθμητα και μιλούν από μόνα τους για τις βαθιές ανησυχίες του ιδιοκτήτη τους'. Σε ένα από τα βιβλία που μελετούσε μανιωδώς ο Χίτλερ είχε γράψει την εξής φράση: 'Όποιος δεν φέρει δαιμονικούς σπόρους μέσα του δεν θα καταφέρει ποτέ να ωθήσει την γέννηση ενός νέου κόσμου'.Το χωρίο είχε γραφτεί στο βιβλίο 'Magic: History/Theory/Practice' του Dr. Ernst Schertel. O Schertel ήταν ερευνητής εναλλακτικών σεξουαλικών πρακτικών και του αποκρυφισμού. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου του (154 σελίδων) το 1923 και απέστειλε ένα ειδικό αντίγραφο στον Αδόλφο Χίτλερ. Στο βιβλίο του υπάρχουν ορισμένες φράσεις που χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης.


Παραθέτουμε ορισμένες εξ αυτών:


'Μέσα από το σώμα μας εκλύουμε τις ενέργειες του σύμπαντος, από το άπειρο στο άπειρο'.
'Ο άνθρωπος με την άνωθεν φαντασιωτική δυναμική δύναται να κυριαρχήσει στον κόσμο και να δημιουργήσει πραγματικότητες συναρτήσει της θέλησής του, αντί να είναι ένας (θνητός) δούλος ενός επουσιώδους, ασώματου εμπειρισμού'.


'Αν η αίσθηση είναι αληθινή ή εσφαλμένη αυτό επαφίεται αποκλειστικά στην ένταση'.

'Αλλά αυτό είναι η μαγεία και σ' αυτή τη βάση μπορούμε να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα όπου δεν είναι πραγματικότητα'.

'Ο δαιμονικός-μαγικός κόσμος είναι κεντρικής σημασίας για τους ανθρώπους που δημιουργούν την ιστορία και από την δημιουργική αντίληψη αυτών αναδύεται'.

'Το να υπηρετείς είναι σπουδαίο, ωστόσο το να κυριαρχείς είναι σπουδαιότερο'.

'Όλος ο αγώνας για την εξουσία είναι μία διαπάλη των εχθρικών δυνάμεων'.

'Ο Δαίμονάς μας αγωνίζεται με πόνο και εν μέσω κακουχιών. Πρέπει να υποφέρουμε κι εμείς μαζί του για να μοιραστούμε μαζί του τη νίκη'.

'Κάθε συρρίκνωση στο τέλος της πάντοτε ακολουθείται από μια έντονη νέα αρχή'.

'Ο Σατανάς είναι η Αρχή'.

Εξ όσων γνωρίζουμε, ο Αδόλφος Χίτλερ κράτησε 66 σημείωσεις στο εν λόγω βιβλίο. Μία από τις φράσεις που υπογράμμισε ο Χίτλερ ήταν η εξής: 'Τα είδωλα είναι απαραίτητα για την αναγνώριση της αλήθειας'. Το βιβλίο του Schertel κυκλοφόρησε το 2007, ενώ το αντίγραφο του Χίτλερ τηρείται στην βιβλιοθήκη John Hay του Πανεπιστημίου Brown στο Rhodes των Ηνωμένων Πολιτειών. Το έμβλημα του ιδρύματος φέρει την λατινική επιγραφή 'In Deo Speramus' (In God we trust' στα αγγλικά). Το Rhodes είναι μία από τις 3 μεγαλύτερες περιοχές της Νέας Αγγλίας. Το Brown ανήκει στην κατηγορία των μυστικών ερευνητικών πανεπιστημίων, όπου η πρόσβαση στις λειτουργίες του εκφεύγει των κυβερνήσεων. Το βιβλίο μπορείτε να το κρίνετε μόνοι σας.

Κατέβασμα από εδώ:http://www.mediafire.com/download/53ru3aeggxgj6p8/Schertel-Hitler-Magic-History-Theory-Practice.pdf