Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΜΑΡΟΥΣΙ: ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μετά την ''Φλογερή επίσκεψη'' της οργάνωσης στην πρεζοφωλιά  (15/9/2011) έχει αναρτηθεί βίντεο στην σελίδα μας ...



Non omnis moriar' (Οράτιος, 65-8 π.Χ.)



Το κείμενο της νεοσύστατης ομάδας 'Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου' ξεκινά με μία φράση του Ισπανού αναρχικού μέλους της αναρχοσυνδικαλιστικής εργατικής συνομοσπονδίας CNT, Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι: 'Τι θα απομείνει μετά τον πόλεμο, τις σφαίρες που ρίχνουμε; Το  έργο που έχετε ξεκινήσει στα χωριά σας είναι πιο σημαντικό απ’ το  να σκοτώνεις φασίστες, γιατί αυτό που σκοτώνετε με το  έργο σας είναι το αστικό σύστημα. Με αυτή την έννοια, είναι το μόνο που θα καταγράψει η Ιστορία'. Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο που στοίχισε την ζωή στους δύο συναγωνιστές μας και προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό ενός ακόμη, υπέγραψε τότε η πρωτοεμφανιζόμενη συμμορία 'Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις'. Στην σχετική προκήρυξη και τα σκοτεινά σημεία της επίθεσης έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το κείμενο των 'ΜΛΕΔ' ξεκινάει κι αυτό με μία φράση του Μπουαναβεντούρα Ντουρρούτι: 'Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε  ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά τη συντριβή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι αναγκασμένη να προσφεύγει σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της γλιστρά από τα χέρια'. Η 'Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου' συνδέεται άμεσα με την Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου. Η συγκεκριμένη κατάληψη ισοπεδώθηκε απ' την οργάνωσή μας στις 15 Σεπτεμβρίου 2011. Οι 'ΜΛΕΔ' έδωσαν τον τίτλο 'Ανάληψη Ευθύνης Εκτέλεσης Νεοναζί' στην προκήρυξή τους. Ο  Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι αποτελεί ήρωα στις τάξεις των αναρχικών, αλλά κατά παράδοξο τρόπο κι όλων των αντιφασιστών. Η ιστορική σύγκρουση των σταλινικών στοιχείων της GPU με τους αναρχοσυνδικαλιστές της CNT είναι γνωστή. Η 'Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας-Confederación Nacional del Trabajo' είναι ισπανική συνομοσπονδία αναρχοσυνδικαλιστικών ενώσεων που ιστορικά συνδέθηκε με τον 'Διεθνή συνεταιρισμό Εργατών-Asociación Internacional de los Trabajadores'. Όταν οι δύο αυτές ενώσεις συνεργάζονταν ήταν γνωστές ως CNT-AIT. Ιστορικά, η CNT είναι στενά συνδεδεμένη και με την 'Ιβηρική Ομοσπονδία Αναρχικών-Federacion Anarquista Iberica'. Η συνεργασία έμεινε γνωστή ως 'CNT-FAI'. Σ' ολόκληρη την ιστορία της, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ισπανικό εργατικό κίνημα. Τα αρχικά FAI ίσως να σας θυμίζουν την προβεβλημένη 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς-Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία' ή άλλοτε Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF).





Ο φερόμενος ηγέτης του αναρχοκομμουνιστικού 'Επαναστατικού Αγώνα' Νίκος Μαζιώτης μετά της συζύγου και συντρόφου του στην ζωή και τον ένοπλο αγώνα, κατόπιν της δολοφονίας Φύσσα, απέστειλαν μία τοποθέτησή τους στον παρακρατικό ιστοχώρο Indymedia Athens. Στην τοποθέτησή τους αυτή έγραψαν τα κάτωθι: 'Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών. Η δολοφονία αυτή σηματοδοτεί την επισφράγιση ενός εμφυλίου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και που μέχρι σήμερα είχε τον χαρακτήρα της ανεμπόδιστης εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών στους δρόμους των πόλεων με επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων, με δολοφονίες μεταναστών όπως του Μπαμπακάρ Ντιάε και Σαχζάντ Λουκμάν και με άλλες που δεν έχουν επίσημα αποδοθεί στη Χρυσή Αυγή, με εξαφανίσεις μεταναστών, με τραμπουκισμούς, απειλές, τρομοκρατία στους δρόμους, τα σχολεία, τις λαϊκές αγορές, τα νοσοκομεία, τους παιδικούς σταθμούς. Οι χρυσαυγίτες παρέλαυναν στους δρόμους λαϊκών συνοικιών τραγουδώντας φασιστικά εμβατήρια ανενόχλητοι, ξυπνώντας μνήμες από την περίοδο της κατοχής από τους ναζί. Δήλωναν δημοσίως την προοπτική των δολοφονιών αριστερών, κομμουνιστών, αναρχικών, τις οποίες διαμήνυαν δια στόματος και του αρχηγού τους, χωρίς καμία απάντηση, χωρίς κόστος. Ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς που εκτέλεσε τον Φύσσα απλώς υλοποίησε τις γνωστές εδώ και καιρό…προγραμματικές δηλώσεις της οργάνωσης'.




Αντιπαραβάλοντας τα παραπάνω με την απάντηση των Μαζιώτη-Ρούπα, διαπιστώνεται η προφανής ομοιότητα με τα όσα έγραψαν οι 'ΜΛΕΔ' στην προκήρυξή τους: 'Η απροκάλυπτη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί το αίμα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εντός της οικονομικής συγκυρίας αντηχεί ως έναρξη του εμφυλίου ταξικού πολέμου. Ο άτυπος αόρατος εμφύλιος πόλεμος που διεξαγόταν σε ήπια ένταση, πέρασε σε δημόσια σφαίρα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο'.




Να θυμίσουμε πως το κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη βρισκόταν στον 5 όροφο πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης-Αμαρουσίου. Σε πολύ κοντινή απόσταση διέμενε κι ο έτερος συλλεφθείς για συμμετοχή στην οργάνωση 'Επαναστατικός Αγώνας' Αντώνης Σταμπούλος, στην οδό Βύρωνος 11 στο Μαρούσι. Για την ακρίβεια η απόσταση που χωρίζει τα δύο σπίτια είναι μερικά τετράγωνα κι αυτό έχει ήδη βάλει σε 'πολλές σκέψεις' τις αρχές. Οι τρομοκράτες έχουν πολιτική ταυτότητα: Αντιφασίστες. Δεν χωράει ανάλυση τι σημαίνει 'αντιφασίστας'. Δεν είναι μία αμυντική θέση, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς. Αντίθετα αποτελεί μία προταγματική επιθετική συνθήκη. Ο αντιφασίστας είναι εναντίον όσων ορίζει στο μυαλό του ως 'φασίστες'. Η προδιάθεση του να εναντιώνεται σ' όσους εκλαμβάνει ως ΄φασίστες' μαρτυρά την εγκληματική ροπή ενός ανθρώπου που εμφορείται από αντιφασιστικές ιδέες. Οι αντιφασίστες απελπίστηκαν απ' την άνοδο της Χρυσής Αυγής κι όπλισαν τα χέρια τα δολοφόνων. Μείζον δεν είναι μόνο η εν ψυχρώ εκτέλεση των συναγωνιστών μας. Μείζον είναι η ηθική αυτουργία, ο ηθικός δόλος αυτών που όπλισαν τους εκτελεστές. Ο ηθικός δόλος δεν μπορεί παρά ν' αντιστοιχεί σ' όσους απειλήθηκαν και απειλούνται με δίκαιη κι επικείμενη πολιτική εξόντωση. Η Νέα Δημοκρατία, η ετέρα 'φιλελεύθερη' όψη του μαοϊσμού. Υπάρχει άρρηκτος σύνδεση μεταξύ της φιλελεύθερης παράταξης της περίφημης εθνικής συμφιλίωσης 'Νέα Δημοκρατία' και της αριστεράς. Η 'Νέα Δημοκρατία' οπλίζοντας τους εκτελεστές και δείχνοντας τους τον στόχο (τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο) επέτυχε να κλείσουν τα γραφεία της εν λόγω τοπικής, εξαιτίας της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Τα γραφεία μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου εν ολίγοις έγιναν τα ίδια κι εκεί, δίχως αυτή τη φορά να υπάρξουν δολοφονοημένοι. Στην 'Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και Φορέων Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων' συγκαταλέγονται οι εξής: 'Κατάληψη Έπαυλης Κούβελου', 'Αναρχική Ομάδα Αμαρουσίου', 'Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου' κι άλλες οργανώσεις σφραγίδες. Η 'Λαϊκή Συνέλευση Αμαρουσίου' υποστηρίζεται ανοικτά απ' τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κι άλλες αντιφασιστικές παραφυάδες του τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ΔΕΑ, κ.α. Η Κατάληψη 'Επαυλης Κούβελου' βρίσκεται στην οδό Διονύσου και Σόλωνος, κοντά στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Ανήκει στην ελλαδική Εκκλησία στην οποία παραχωρήθηκε για να ιδρύσει 'Στέγη άπορων κι ορφανών παιδιών' εδώ και 30 χρόνια. Ολα αυτά τα χρόνια παρέμεινε κλειστή και ρήμαξε, ενώ τα τελευταία χρόνια Σύλλογοι της περιοχής διεκδικούν απ' το Δήμο να αξιοποιηθεί για το σκοπό του κληροδοτήματος ή ως χώρος πολιτισμού. Στις 7/4/2010 καταλήφθηκε από άπλυτους. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της 'Στέγης Αχιλέως & Ευδοκίας Κούβελου' του φορέα που διαχειρίζεται το ακίνητο για λογαριασμό της εκκλησίας, προχωρώντας σε μήνυση κατα αγνώστων λόγω της 'διατάραξης οικιακής ειρήνης' ζητώντας την άμεση εκένωση του κτιρίου. Αυτό δεν έγινε ποτέ για άγνωστους λόγους. Η εν λόγω κατάληψη προστατεύεται ως κόρην οφθαλμού από επίσημους φορείς των Βορείων Προαστίων.




Στην επίθεση που είχαν δεχτεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, όπως είχε καταγγελθεί από βουλευτή της, συμμετείχε ο ασύλληπτος έως τότε Μαζιώτης. Οι ύστερες μαρτυρίες περίοικων απέδειξαν πως ο εν λόγω κυκλοφορούσε μασκαρεμένος σαν καραγκιόζης με περούκα στην περιοχή κι ήταν κοινό μυστικό πως 'κρυβόταν' εκεί. Ήδη απ' την δεκαετία του '80 οι αναρχοκομμουνιστές επένδυσαν στην κατάληψη κι οικειοποίηση κτιρίων, ώστε να ριζώσουν στις μητροπόλεις και να διεξάγουν με κάλυψη τον επαναστατικό αγώνα τους. Οι καταλήψεις κι ειδικότερα η εν λόγω, αποτελούν ορμητήρια για επιθέσεις, καθότι προστατεύονται από ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας. Εκτός αυτού, μπορούν να χρησιμεύσουν ως χώροι αποθήκευσης όπλων ή εκρηκτικών, καθότι δεν κινούν υποψίες λόγω της χίπικης εικόνας που τους συνοδεύουν. Στην Έπαυλη Κούβελου, δεν φιλοξενήθηκαν ούτε ορφανά και πολύ περισσότερο άποροι. Συνεπώς, ο χαρακτήρας της κατάληψης δεν είναι κοινωνικός, αλλά συμμορίτικος. Αποτελεί το προστατευόμενο καταφύγιο μίας συμμορίας με την ανοχή της ελλαδικής εκκλησίας και των τοπικών φορέων. Αλλά τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς όταν ο Δήμος Αμαρουσίου είχε επικεφαλής την σημερινή Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σοφία Σακοράφα. Η εν λόγω εξελέγη στις εθνικές εκλογές του 2000, Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 και του 2009, εξελέγη Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Β΄Περιφέρεια της Αθήνας. Την 6η Μαϊου 2012, εξελέγη πρώτη Βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με τον συνδυασμό ΣΥ.ΡΙΖ.Α–ΕΚΜ κι επανεξελέγη την 17η Ιούνη. Στις Δημοτικές Εκλογές του 1994, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στην Αθήνα με το συνδυασμό του Θόδωρου Πάγκαλου ('Μαζί τα Φάγαμε'). Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στο Μαρούσι. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού 'Μαρούσι Πόλη να ζεις', εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος.





Απ' την Μεταπολίτευση κι έπειτα, τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας κατακλύσθηκαν σταδιακά από νεόπλουτους αριστερούς απατεώνες, τα παιδιά των οποίων αποτελούν τους υπερασπιστές της τάξης τους. Διόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία των συλληφθέντων μελών των εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων απέδειξε ότι αυτοί προέρχονται από περιοχές των Βορείων Προαστίων και δη από ευκατάστατες αριστερών καταβολών οικογένειες. Οι νεόκοποι 'αντιφασίστες' απαιτούν προστασία απ' τις αρχές, απαιτούν απ' την πολιτεία (που υποτίθεται καταγγέλλουν) να τους προστατεύσει απ' τους 'φασίστες'. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο κι εμείς. Εμείς παίζουμε μπάλα μόνοι μας. Δίχως πάτρωνες, κράτος, αφεντικά, πολιτικούς κι αστυνόμους. 'Χωρίς μεσάζοντες', που λέτε κι εσείς...



ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ, ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ