Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων ευρωπαϊκής καταγωγής οι οποίοι δημιούργησαν τις δικές τους πολεμικές τέχνες (έχοντας τις περισσότερες φορές ένα 'ιστορικό' υπόβαθρο) απλώς επειδή οι πολεμικές τέχνες που γνωρίζουμε σήμερα είναι ανατολίτικης προέλευσης, κι επιπλέον 'ξενικές' προς τον πολιτισμό μας. Αυτό αποδεικνύει ένα σημαντικό έλλειμμα γνώσης από μέρους μας όσον αφορά τις αληθινές ρίζες των πολεμικών τεχνών. Οι περισσότεροι μελετητές εντοπίζουν τις ρίζες των πολεμικών τεχνών στην αρχαία Κίνα, ειδικότερα στον Ναό Σαολίν. Από εκεί φαίνεται πως διεδόθησαν στην Κορέα και την Ιαπωνία. Αυτά είναι τα πιο γνωστά κέντρα των ανατολίτικων πολεμικών τεχνών, ενώ καθεμία εξ αυτών αναπτύχθηκε παραδοσιακά σε μία χώρα-για παράδειγμα το Kung Fu άκμασε στην Κίνα, το Tai Kwon Do στην Κορέα αντίστοιχα το Karate στην Ιαπωνία. Επιπλέον η γενέτειρα αυτών των πολεμικών τεχνών φαίνεται να είναι η Ινδία, απ' την οποία ένας Βουδιστής μοναχός, ο Boddhi-Dharma (*) ('Πεφωτισμένος Νόμος') ταξίδεψε ως τον Ναό Σαολίν κι εκεί εδίδαξε τους μοναχούς τον Τσάν (Ζεν) Βουδισμό, απ' τον οποίο κι αναπτύχθηκαν οι Πολεμικές Τέχνες. Στην Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία, ο Boddi-Dharma ήταν γνωστός ως ο 'Γαλανομάτης Βάρβαρος' ή ο 'Κοκκινογένης Βάρβαρος', ενώ αμφότερα τα δύο προσωνύμια που του αποδίδονταν είναι εμφανώς μη-ανατολίτικα. Αυτοί οι όροι κατά βάση χρησιμοποιούνταν για να περιγράψουν τους ξένους Βουδιστές μοναχούς, κάτι που είχε διαδοθεί εξαιτίας των τοιχογραφιών των σπηλαίων στην τοποθεσία Bezeklik (7ος-10ος αιώνες, Κοινή Εποχή) στη Δυτική Κίνα. Ο Boddhi-Dharma γεννήθηκε ως Bodhitāra (461-534 στην Κοινή Εποχή), ενώ ήταν ο τρίτος υιός του Βασιλέως της νοτίου Ινδίας 'Αφιχθέν θυμίαμα' που ήταν μέλος των Ξατρίγια (κάστα των πολεμιστών). Μυήθηκε στον Βουδισμό απ' τον μέντορά του, τον 27ο πατριάρχη του Βουδισμού, Prajnātāra. Ταξίδεψε στην Κίνα για να διαδώσει τον Βουδισμό.
Οι Κορεάτες έχουν ένα ποίημα στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα οι μη-ανατολίτικες ρίζες του:
'Απ' την Ινδία, ο αληθινός υιός του Βούδα
Η ενσαρκωμένη ύπαρξή του είναι τόσο ελεύθερη όσο τα λευκά σύννεφα
Εμπιστεύομαι αυτά τα λόγια στα βουνά και τα ποτάμια
Πρέπει ν' ανοίξεις τα γαλανά βαρβαρικά μάτια σου και να δεις'.
Διασώζεται ένας πολύ περίεργος θρύλος που απεικονίζει τον Boddhi-Dharma να έρχεται στην Κίνα από θαλάσσης, και όχι απ' τη γη, όπως είναι η συνήθης εκδοχή. Ότι κατέφθασε σ' αυτήν όντας μέσα σε μία βάρκα-κύκνο. Αυτό απεικονίζεται σε τοιχογραφία που είναι γνωστή ως 'Ο Ναός της Παγόδα των μαλλιών του 6ου Πατριάρχη'. Έφθασε στη στεριά στην τοποθεσία Canton της νότιας Κίνας, απ' όπου και ταξίδεψε έως τον Ναό Σαολίν. Πράγματι, η ίδρυση του Ναού Σαολίν πιστώθηκε σ' έναν μη-Κινέζο μοναχό που ονομαζόταν Buddhabhadra (Ba-Tuo) το 496 στην Κοινή Εποχή. Στον Ναό Σαολίν ο Boddhi-Dharma διεπίστωσε ότι οι μοναχοί υπολείπονταν σε φυσικό σθένος και φυσική δύναμη, ώστε εισήγαγε γι' αυτούς τις τέχνες του Chi Kung-διατάσεις κι ασκήσεις αναπνοής. Απ' αυτές αναπτύχθηκε μία νέα μορφή πολεμικών τεχνών. Ο Boddhi-Dharma επίσης εισήγαγε τον Ζεν Βουδισμό στον Ναό Σαολίν, γνωστός ως Τσάν Βουδισμός. Αυτός αναπτύχθηκε απ' την σύνθεση των Dhyāna (Ινδία), Chan (Ιαπωνία), Sŏn (Κορέα). Ο Boddhi-Dharma ήταν γνωστός ως Daruma στην Ιαπωνία, κι ο Ζεν Βουδισμός κατέστη το λίκνο του ιαπωνικού κώδικα του Bushido (Ο Δρόμος του Πολεμιστή). Η γενέτειρα του Boddhi-Dharma, η νότιος Ινδία, ταυτίζεται με την μεγάλη Βουδιστική Αυτοκρατορία Pallava, τον ζωτικό χώρο ενός λαού που σχετιζόταν με κάποιο τρόπο με τους αρχαίους Ιρανούς καθότι ένα κομμάτι της Μέσης Περσίας ήταν το Pahlavi, κι αυτό ήταν το επώνυμο του τελευταίου Σάχη της Περσίας. Αυτή η τοποθεσία θεωρείται επίσης ως η γενέτειρα μίας μορφής Πολεμικών Τεχνών που είναι γνωστή ως kalarippayattu. Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν' αποτελέσει αντικείμενο προς περαιτέρω μελέτη, εφόσον παρατίθεται μέσω οπτικοακουστικού υλικού και στο youtube. Σ' αυτό, απ' ό,τι φαίνεται, ένας αξιωματούχος της ρωσικής υπηρεσίας KGB (νυν FSB) επικαλείται ένα αρχαίο σανσκριτικό κείμενο που βρέθηκε στο Βερολίνο το 1945. Το κείμενο σφραγίστηκε απ' τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές κι όταν μεταφράστηκε απεδείχθη πως επρόκειτο για μία πηγή που τοποθετούσε χρονολογικά την προέλευση των πολεμικών τεχνών 5.000 χρόνια πίσω στην Ινδία. Αυτού του είδους οι πολεμικές τέχνες αργότερα ανεπτύχθησαν στη Ρωσία και πρόκειται για το σύστημα στο οποίο εκπαιδεύονται σήμερα τα μέλη των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων (Spetsnaz).
Αυτό που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι πως ο Βούδας ήταν ένας Άριος, μ' άλλα λόγια είχε βορειοευρωπαϊκές ρίζες. Ήταν ο 'Σοφός των Sakyas' ('Sakyamuni'), μία Άρια κάστα της βεδικής περιόδου. Sakya σημαίνει στα σανσκριτικό 'αυτός που είναι ικανός'. Εδίδαξε τις 8 Άριες Αξίες κι όλες οι διδασκαλίες του επικεντρώνονταν γύρω απ' την αρχαία Άρια παράδοση. Κάτι το οποίο είναι επίσης ελάχιστα έως καθόλου γνωστό, κι έχει έξυπνα αποσιωπηθεί, είναι ότι γύρω στα 200 σώματα βορειοευρωπαίων βρέθηκαν σε μία περιοχή της Κίνας που ονομάζεται Tarim Basin. Ένα απ' τα σώματα έφερε παραδοσιακό ρουχισμό 'tartan' (το καρό στύλ των Σκώτων), παραπέμποντας σε μία βορειοδυτική ευρωπαϊκή ενδυμασία (όχι απαραίτητα Σκωτική). Φυσικά οι Κινέζοι φρόντισαν ν' αποκρύψουν αυτά τα ευρήματα, αφού διέψευσαν την εν εξελίξει ιδέα ότι οι Κινέζοι δεν είχαν καμία επαφή με τους Ευρωπαίους εκείνη την εποχή. Πράγματι, η περιοχή φαίνεται να είχε καταληφθεί στο παρελθόν από έναν λευκό λαό που είναι γνωστός στην ιστορία ως Tocharians (πρόγονοι των Κελτών με εμφανείς ομοιότητες με τον προτυπικό 'Κοκκινογένη' Boddhi-Dharma, ενώ σε τέτοιες ανακαλύψεις οφείλεται η θεωρία περί Ινδοευρωπαίων). Εάν αυτές οι πολεμικές τέχνες οφείλουν την προέλευσή τους στους Άριους της Ινδίας τότε αυτό που έχει επιτευχθεί σήμερα σε μεγάλο βαθμό είναι μία ακούσια επιστροφή στις ρίζες μέσω της συστηματικής εκμάθησης αυτών απ' τους λαούς της Ευρώπης. Μέσω μίας διεισδυτικής ματιάς στις διάφορες ανατολίτικες πολεμικές τέχνες αυτό που βρίσκουμε σε κάθε ανατολίτικο έθνος είναι ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τη δική του μοναδική παράδοση. Οι βασικές κινήσεις των πολεμικών τεχνών είναι περίπου οι ίδιες, καθώς κάθε έθνος τις προσάρμοσε στους σκοπούς του και το ιδιαίτερο ταπεραμέντο του. Δεν υφίσταται ζήτημα αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα είδος 'ρουνικών πολεμικών τεχνών' που να βασίζεται στις ρουνικές στάσεις. Η μέθοδος προς εκμάθηση και εκπαίδευση-το σύστημα Ar-Kan Rune-Lag-βασίζεται στις ρουνικές στάσεις, ωστόσο εστιάζεται στις διατάσεις και τις ασκήσεις αναπνοής (όπως το Chi Kung) παρά οι στάσεις να εξαντλούνται στα χτυπήματα, κτλ. Πειράματα μπορούν να γίνουν με την χρήση μεθόδων Chi Kung που απαντούν στις ρουνικές στάσεις.
Οφείλουμε να συμφωνήσουμε πως η χρήση ξενικών πολεμικών τεχνών, με ξενική γλώσσα και ξενικούς χαρακτήρες που δίδουν τα ονόματά τους στις μορφές άσκησης είναι κάτι που πρέπει ν' αποφύγουμε να κάνουμε στην αναβίωση της πατρώας παράδοσης και του πολιτισμού μας. Αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου πατρώων πολεμικών τεχνών, οι οποίες θα βασίζονται πάνω στο γνωσιακό υλικό των ευρωπαϊκών κι ανατολίτικων μορφών άσκησης, φυσικά προαρμοσμένες στα δικά μας ιδιαίτερα εθνικά δεδομένα. Ονόματα θρυλικών εθνικών ηρώων μας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ονοματοθέτηση των ασκήσεων. Ένας ριζικός διαχωρισμός ανάμεσα στις ασκήσεις που θεωρούνται 'παραδοσιακές' και σε εκείνες που είναι πρακτικές κρίνεται απαραίτητος. Το ρόπαλο με σιδηράν αιχμήν θα μπορούσε δύσκολα να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αυτοάμυνας στην εποχή μας, αφού είναι νομικά και πρακτικά αδύνατον να το φέρει κανείς μαζί του στην καθημερινότητα. Ένα προσεκτικό βάδισμα βάσει των αναλογιών του σώματος του κάθε ατόμου θα μπορούσε ν' αποδειχθεί ένα πρακτικό όπλο αυτοάμυνας. Τα ψηλά λακτίσματα που αναπτύχθηκαν στην Κορέα ως μέσα επίθεσης εναντίον έφιππων πολεμιστών, μπορούν εξίσου να θεωρηθούν πρακτικές μέθοδοι σε κάθε περίπτωση. Η 'περιστροφή' στα χτυπήματα του Karate (γροθιές) αποτελεί μία πολύ αργή τεχνική που αντικατέστησε την κατά πολύ γρηγορότερη ευθεία γροθιά (ορθή γροθιά). Πολλές ανατολίτικες΄τεχνικές βασίστηκαν στην παρατήρηση της κίνησης και των συγκρούσεων των πουλιών και των ζώων, όπως για παράδειγμα η πυγμαχία αναπτύχθηκε πάνω στην παρατήρηση των λαγών. Αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις πατρώες ρίζες μας πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα μορφή πολεμικών τεχνών που θα εξυπηρετήσουν όχι μονάχα την ανάγκη της αυτοάμυνας, αλλά θα προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες παραδόσεις μας.
Η 'Sutton Hoo Mask' ήταν μία Κέλτικη μάσκα που συνδέεται άμεσα με την λατρεία του Οντίν της σκανδιναβικής μυθολογίας. Η μάσκα αυτή κουβαλάει τα μυστικά της τεχνικής αναπνοής Önd που ξυπνάει την φωτιά-φίδι, ό,τι είναι γνωστό στην Ινδία ως Kundalini. Ο Otzi ο 'Άνθρωπος των Παγετώνων' που βρέθηκε στις άλπεις μεταξύ Αυστρίας κι Ιταλίας, έφερε πάνω του εμφανή σημάδια δερματοστιξίας που οφείλονται σε βελονισμό. Ο Otzi της Εποχής του Χαλκού εκτίθεται σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο του Bolzano στην Ιταλία και χρονολογείται 5.500 χρόνια πίσω. Βέβαια οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν πως ο βελονισμός χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι για εικαστικούς όπως συμβαίνει κατά κόρον στην εποχή μας. Ο βελονισμός διδάσκει τα ευαίσθητα σημεία όπου κανείς μπορεί να λαβωθεί και θα υποστεί θανάσιμα χτυπήματα, καθώς πρόκειται για ενεργειακά κέντρα.