Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (Μέρος Πρώτο)







Κατά πάσα πιθανότητα, οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ακούσει ή διαβάσει περί της ύπαρξης μυστικών εταιρειών, μυστικών ενώσεων με απόκρυφους σκοπούς ή τουλάχιστον άγνωστους στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Η παραφιλολογία που ανέκαθεν συνόδευε και εξακολουθεί να συνοδεύει αυτές τις ενώσεις μοιάζει βγαλμένη από ιστορία τρόμου ή συχνότερα παρουσιάζεται ως αποκύημα της φαντασίας των ημιμαθών ή των άσχετων με το όλο ζήτημα και ενδεχομένως και με κάθε άλλο κοινωνικό, πολιτικό, θρησκευτικό ζήτημα.


Απ' την αυγή του πολιτισμού, οι λεγόμενοι ισχυροί αυτού του κόσμου, εικάζεται, πως συνωμότησαν, προκειμένου ν' αλλάξουν ή ν' αλλάζουν όποτε το επιθυμούν, τον ρου της ιστορίας, ώστε να ικανοποιήσουν τα απόκρυφα σχέδια τους. Ως άλλοι παίχτες άψυχων και αδιάφορων μαριονετών, κάποιες 'σκοτεινές' φιγούρες κινούν τα νήματα, καθορίζοντας ουσιαστικά το πεπρωμένο της ανθρωπότητας. Στις ημέρες που διανύουμε, όπου τα μέσα μαζικής εξαπάτησης έχουν αποκτήσει την δύναμη να εξαπατήσουν χωρίς προσχήματα, αυτές οι 'σκοτεινές' φιγούρες που δρουν στο παρασκήνιο παρά στο προσκήνιο της ιστορίας, κοροϊδεύουν και χλευάζουν δίχως το παραμικρό ίχνος οίκτου, όλους όσοι τους κατηγορούν ή τους εμπλέκουν σε σενάρια συνωμοσίας, γιατί συνήθως η αλήθεια είναι τόσο φανερή που περνάει απαρατήρητη. Οι άνθρωποι αυτοί, αναλογικώς προς την ισχύ και την επιρροή τους στην διαμόρφωση της εκάστοτε ατζέντας, τις περισσότερες φορές είναι απόκοσμοι, αν όχι απολύτως απροσπέλαστοι στη θέα των άλλων ανθρώπων. Παράδειγμα η οικογένεια Rothschild.

Η πλειοψηφία, λόγω της άγνοιας που μαστίζει ως καρκίνος τις μάζες, αγνοεί πλήρως οτιδήποτε σχετίζεται μ' αυτά τα πρόσωπα. Στην οριογραμμή αυτή, ξεπηδούν οι μύθοι, οι υπερβολές, αλλά και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ολοένα και επιβεβαιώνονται βάσει των αποκαλύψεων που λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον τύπο και στο διαδίκτυο. Ο τρόπος που θα προσεγγίσουμε το όλο θέμα αποσκοπεί να εμπνεύσει τον οποιονδήποτε από εσάς, ώστε να δράσει αναλόγως, θετικά προς τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Αν η κείμενη νομοθεσία, την οποία δεν αναγνωρίζουμε εξ ολοκλήρου ως εξουσία εφ' ημών, κρίνει την προτροπή ως 'υποκίνηση', τότε με μεγάλη μας τιμή και ευχαρίστηση δηλούμεν 'υποκινηταί'. Το κεφάλαιο 'μυστικές εταιρείες' είναι ανεξάντλητο και διαρκώς τροφοδοτούμενο με νέα στοιχεία που αναιρούν πολλές φορές παλαιότερα που είχαν θεωρηθεί αδιάσειστα. Θα εστιάσουμε στην αξία των νέων 'φιλικών εταιρειών', εταιρείες οι οποίες λόγω του μυστικιστικού χαρακτήρα τους μπορούν να επιφέρουν θανάσιμο πλήγμα στην εβραϊκή κυβέρνηση κατοχής.



Ο προσδιορισμός του σκοπού-του εχθρού, θεωρούμε, πως αποτελεί το Α και το Ω. Αλλιώς το Α υπό του Ω. Στην εισαγωγική προσέγγιση στην λειτουργία των μυστικών εταιρειών, θ' αποδομήσουμε οτιδήποτε τις αποσυνδέει απ' τον κόσμο, δαιμονοποιώντας τες άσκοπα ή προτάσσοντάς τες ως κάτι εξωγήινο, ενώ θα αναδείξουμε αμέσως ή εμμέσως την σύνδεσή τους με την βιοπολιτική στη σειρά που θ' ακολουθήσει. Η προσέγγιση του φαινομένου που καλείται 'μυστικές εταιρείες', αποκαλύπτει την ουσία του κόσμου μας και την απεραντότητα της έκτασης του, χρήζει απεριόριστης ανάλυσης. Όσον αφορά την δική μας θέση στο ζήτημα, αυτή είναι σαφής.Η κοινωνία αλλάζει μορφή, όχι όμως ουσία. Βαδίζουμε προς μια 'ανοικτή κοινωνία'. Μια ανοικτού τύπου οργάνωση είναι χρεοκοπημένη σ' ένα ανοικτό σύστημα, για τον λόγο ότι αυτό δεν μπορεί να την περιλάβει ως ιδιαίτερο σύστημα που θα διατηρήσει την αυτοτέλειά του. Ένα ανοικτό σύστημα απορροφά τους πόρους του. Μονάχα μια κλειστού τύπου οργάνωση ανθρώπων μπορεί να επιβιώσει ως κρυφό σχολειό του γένους στις καθ' όλα αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Οι μυστικές εταιρείες είναι συνωμοσίες πολλαπλού χαρακτήρα όσον αφορά τις επιδιώξεις τους. Για τα μέλη τους, η μυστικότητα είναι πρωτευούσης σημασίας διότι είναι ο καλύτερος εγγυητής της δύναμής τους. Η λειτουργία τους στηρίζεται στον απόκρυφο χαρακτήρα τους. Οι μυστικές εταιρείες επί του συνόλου, ισχυρίζονται πως έχουν αρχαία προέλευση, ότι η ίδρυσή τους είναι έργο κάποιου μύστη ή πεφωτισμένων ανδρών, ενώ τα μέλη τους ακολουθούν απόκρυφη διαδικασία μύησης. Μυστική εταιρεία θεωρείται η συγκέντρωση ορισμένων 'εταίρων' υπό έναν κοινό, μυστικό σκοπό. Ό,τι συμβαίνει στις συμβατικές εταιρείες, όπου οι σκοποί καθορίζουν την ποιότητα, την ειδικότητα, τη δράση και προ πάντων τη βιωσιμότητα τους. Υπεραπλουστεύοντας, μπορούμε να πούμε ότι οι μυστικές εταιρείες χωρίζονται σ'αυτές που σκοπός τους είναι η ιερή-ανώτερη γνώση και σ' αυτές που σκοπός είναι η απόκτηση δύναμης-εξουσίας, δίχως ο ένας σκοπός ν' αποκλείει τον άλλο. Όταν και εφόσον η εσωτερική ενέργεια που έχει μια ένωση, τότε αυτό που μένει είναι το εξωτερικό κέλυφος. Τα μέλη θα συνεχίσουν να συνέρχονται στο όνομα του αρχικού σκοπού της εταιρίας, όλα όμως θα έχουν εκπέσει στο επίπεδο της επανάληψης λέξεων, φράσεων, κινήσεων. Το νόημα, το εσωτερικό περιεχόμενο θα έχει χαθεί ή θα έχει μεταγγιστεί προ καιρού σε άλλο σχήμα, σε άλλη μορφή, που πλέον εξυπηρετεί τον αληθινό σκοπό. Στις περιπτώσεις αυτές, μια μυστική εταιρεία, αν δεν διαλυθεί, συνήθως θα μετατραπεί σε κοσμική οργάνωση ή θα μεταμορφωθεί σε μια μυστική λέσχη που θα κυνηγάει την κοσμική δύναμη και εξουσία.




Μια μυστική εταιρεία είναι μια μυστική ακαδημία, μια μυστική λέσχη ή ένα μυστικό κόμμα, ανάλογα πάντα με τους σκοπούς, τις προθέσεις, την ιδεολογία της. Οι περισσότερες αποτελούνται από έναν εξωτερικό κύκλο και έναν εσωτερικό. Τα μέλη του εξωτερικού κύκλου δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στον εσωτερικό κύκλο, συχνά αγνοούν και την ύπαρξή του. Ό,τι συμβαίνει και στις τρομοκρατικές οργανώσεις υψηλού επαγγελματισμού και ιδεολογικού φανατισμού ή στις μυστικές υπηρεσίες ενός συγκροτημένου κράτους, δη στο πλαίσιο μιας αποικιοκρατικής δύναμης. Οι σκοποί κι οι διδασκαλίες μιας μυστικής εταιρείας μπορούν να είναι τελείως διαφορετικά στον εσωτερικό κύκλο της απ' ότι στον εξωτερικό. Πολλοί εσωτερικοί κύκλοι μυστικών εταιρειών μπορούν να ενωθούν σ' έναν εσώτατο μετα-κύκλο, σε μια δηλαδή υψηλή και τελείως μυστική αδελφότητα. Μπορεί να είναι πολυσύνθετες οι υπόγειες σχέσεις κάποιων εταιρειών, σχηματίζοντας κεντρική υπερ-μυστική εταιρεία. Μια εταιρεία μπορεί κάλλιστα ν' αποτελεί τον προθάλαμο εισόδου σε μία άλλη, όπου ο εξωτερικός και ο εσωτερικός κύκλος είναι διαφορετικές οργανώσεις. Ως επί τω πλείστον, οι περισσότερες εταιρείες αποβλέπουν στην παγκόσμια κυριαρχία, μέσα απ' τον έλεγχο του εμπορίου και την κυκλοφορία του χρήματος.



Στην 'Αδελφότητα του Ρόδου και του Σταυρού' ισχυρίζονται ότι η εταιρεία προέρχεται απευθείας απ' τον μυστηριώδη 'Χριστιανό Ροδόσταυρο' (1378-1484). Όσον αφορά την 'Αδελφότητα του Ρόδου', η προέλευση της ανάγεται στους 'Αδελφούς του Σταυρού του Ρόδου' που μετονομάσθηκαν 'Ροδόσταυροι'. Για τον Χριστιανό Ροδόσταυρο δεν υφίσταται κάποια καταγεγραμμένη μαρτυρία αν πράγματι υπήρξε. Ο ιδρυτής της, 'Christian Rosenkreuz', τον οποίο άλλοι αποδέχονται ως πρόσωπο, ενώ άλλοι ως 'Μποντισάτβα', δηλαδή ως Αφυπνισμένο Πολεμιστή, θεωρείται μυθικό πρόσωπο. Η Αδελφότητα παρέμεινε ξεχασμένη, έως ότου επανεμφανίστηκε, σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, με το βιβλίο 'Fama Fraternitatis R+C', το οποίο γράφτηκε και εκδόθηκε ανώνυμα στην πόλη Κάσσελ της Γερμανίας, το 1614. Ορισμένοι συνδέουν τον τίτλο αυτής της μυστικής εταιρείας με ένα σύμβολο που υπήρχε από την πιο μακρινή αρχαιότητα, μάλλον, το οποίο αναφερόταν σε μια Αδελφότητα 'Φωτισμένων'. Εξεδόθησαν δύο συγγράμματα, το 'Fama Fraternitatis dess Loblichen Ordens des Rosenkreutzes', το οποίο σε μία παράξενη μίξη Γερμανικών και Λατινικών σημαίνει 'Ομολογία Πίστεως του Ρόδου και του Σταυρού' και το 'Confessio Fraternitatis' που σημαίνει 'Ομολογία της Αδελφότητας'. Εκείνη την περίοδο ήταν σε άνθιση ο ουτοπισμός στην συγγραφική δραστηριότητα. Η περίοδος αυτή είναι γνωστή στην ιστορία ως εποχή της Μεταρρύθμισης στην Ευρώπη. Το τρίτο σύγγραμμα δημοσιεύτηκε το 1616 υπό τον τίτλο 'Οι Αλχημιστικοί Γάμοι του Χριστιανού Ροδόσταυρου'.



Η Αδελφότητα έχει σύμβολα το Ρόδο και τον Σταυρό. Ο Σταυρός παραπέμπει στο αρσενικό, στο Θείο Δράμα, τη Σταύρωση, το Μαρτύριο, τη Θυσία και το Θάνατο. Το Ρόδο απ' την άλλη, μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους. Η λατινική φράση 'sub rosa' σημαίνει εχεμύθεια ή μυστικότητα. Είναι για τη δυτική παράδοση ότι και ο λωτός για την ανατολική, ένα σύμβολο θηλυκότητας, αλλά και της γυναικείας σεξουαλικότητας. Βάσει της αιγυπτιακής μυθολογίας, ο Θεός του Κάτω Κόσμου, Osiris, πέθανε και επανήλθε στη ζωή φορώντας ένα διάδημα από λωτούς. Συνδυάζοντας το λωτό της ανατολικής παράδοσης με το τριαντάφυλλο της δυτικής, έχουμε το Ρόδο ως σύμβολο Ανάστασης και το Σταυρό ως σύμβολο θανάτου. Πριν από αρκετά χρόνια ανακαλύφτηκε στην Αίγυπτο μια στήλη, όπου απεικονιζόταν ο Σταυρός και το Ρόδο, ενώ χρονολογήθηκε στην εποχή του Φαραώ Αχενατόν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα γραπτά της Savitri Devi που αναφέρονται στον Αχενατόν. Τα 'Αέναο Μήνυμα του Αχενατόν', Μια Επιστημονική Θρησκεία που χρονολογείται 3.300 έτη (1940), 'Η λατρεία του Ηλίου', Η μαγική ζωή του Αχενατόν, του Βασιλέα της Αιγύπτου (1942), 'Ο Υιός του Θεού', Ο Βίος και η Φιλοσοφία του Αχενατόν, του Βασιλέα της Αιγύπτου (1946). 'Αχενατόν, Ένα Έργο σε Πέντε Πράξεις' (1948).



Οι μάζες θεωρούν όλως απερίσκεπτα πως οι μυστικές εταιρείες είναι κακόβουλες οργανώσεις που επιβουλεύονται μονομερώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την ανθρωπότητα. Εμείς θα τηρήσουμε αποστάσεις απ' την αστική υστερία και την διπολική του άσπρο-μαύρο και τίποτα άλλο πέραν αυτού. Σε ορισμένες περιόδους της ιστορίας, επιχειρήθηκε ο περιορισμός της δύναμής τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο θεσπίστηκε σχετικός νόμος που ποινικοποίησε την λειτουργία των μυστικών εταιρειών το 1799. Το σκεπτικό της απαγόρευσης ήταν ν' αντιμετωπιστεί, κατά το γράμμα του νόμου, η ανατρεπτική και προδοτική δραστηριότητα των μυστικών εταιρειών. Τελικώς, ο νόμος αυτός ήρθη μόλις το 1967. Οι μυστικές εταιρείες έχουν κατά βάση ποικίλες λειτουργίες, πολιτικές, πολιτιστικές, φιλανθρωπικές, περιβαλλοντικές και κατά βάση οικονομικές που επισκιάζουν όλες τις προαναφερθείσες. 'Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να πάρουν πεφωτισμένοι τις σημαντικές δημόσιες θέσεις. Θα καθοδηγήσουμε όλη την ανθρωπότητα. Θα επηρεάσουμε κρυφά όλες τις πολιτικές συναλλαγές. Άλλοτε πρέπει να μιλάμε με μία φωνή και άλλοτε με μία άλλη, ώστε ο αληθινός σκοπός να μην κατανοείται από χαμηλόβαθμους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα', είπε ο Άνταμ Βάισχαουπτ.



Να κρατηθεί μυστικό εφ' όρου ζωής οτιδήποτε είναι αδιανόητο ή σχεδόν αδύνατον. Ο ιρακινός ποιητής Ibn Qutaybah (828-889 μ.Χ) υπεστήριξε πως όταν ένας άνθρωπος αποθνήσκει και έπειτα, τότε μονάχα διασκορπίζονται τα μυστικά του. Οι περισσότερες μυστικές εταιρείες χρησιμοποιούν την μέθοδο του 'double mind', δηλαδή την μέθοδο σύμφωνα με την οποία η αλήθεια αποκαλύπτεται στην βάση της υπόθεσης ότι η μάζα δεν είναι αρκετά ικανή να την πιστέψει. 'Είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθεί ένα μυστικό, συχνά μπορεί να επιτευχθεί με επιτυχία με τη χρήση παραπλανητικών φημών από ό,τι μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας', υποστήριξε ο Συνταγματάρχης Wendell Fetig, διοικητής ενός αντάρτικου σώματος φιλιππινέζικων-αμερικανικών δυνάμεων που πολεμούσαν τις ιαπωνικές ναυτιλιακές δυνάμεις που είχαν εισβάλλει στο νότιο τμήμα του νησιού Mindanao των Φιλιππίνων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν οιοσδήποτε αποκαλύψει ποτέ ένα μυστικό των εταιρειών αυτών, αμέσως θα σπεύσουν να τον δυσφημίσουν ή θα τον διασύρουν με αποκαλύψεις για τον ίδιο, κατά βάση απολύτως αβάσιμες έως εξωπραγματικές, ώστε να πλήξουν το κύρος του. Σύμφωνα με μια διαβολική συνωμοσιολογική θεωρία, η 'ψυχολογική κατάταξη στην παράνοια' προέκυψε-ανακαλύφθηκε από συνωμότες οι οποίοι κατ' αυτό τον τρόπο εκμηδένιζαν την αξιοπιστία των αντίπαλών τους...

 ...συνεχίζεται!