Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Otto Skorzeny Ο πιο επικίνδυνος άνδρας στην Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

  
      Otto Skorzeny

 Ελάχιστες προσωπικότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κέρδισαν τόσο μεγάλη φήμη και θαυμασμό από φίλους και εχθρούς, όσο ο συνταγματάρχης των SS Όττο Σκορτσένυ, καθότι ο ίδιος είχε διακριθεί για το θάρρος του, όντας πιστός πολιτικός στρατιώτης στην υπηρεσία του Αδόλφου Χίτλερ! Ο Όττο Σκορτσένυ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1908 στην Βιέννη της Αυστρίας. Θεωρείται ο πατέρας των Γερμανών καταδρομέων. Ένας άνθρωπος ατρόμητος, με εξαίρετες προσωπικές ικανότητες, θάρρος και τόλμη απαράμιλλα και αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του, πέτυχε να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο, τόσο στα πεδία των μαχών όσο και -κυρίως- με τις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, των οποίων υπήρξε πρωτοπόρος και οι οποίες είναι γνωστές στον ελλαδικό χώρο εξαιτίας των εξαιρετικών εκδόσεων που κυκλοφορούν στα ελληνικά.



Πρόκειται για τις εξιστορήσεις του ιδίου από τις εκδόσεις Eurobooks με τίτλο “Οι καταδρομικές μου επιχειρήσεις”, όσο και για άλλες εξαιρετικές μονογραφίες, όπως είναι αυτή του Πάνου Γιαννάκαινα με τίτλο “Ο Καταδρομέας-Φάντασμα των Ναζί”. Πολλές πληροφορίες για τη δράση αυτού του γενναίου ανδρός, μπορείτε επίσης να βρείτε στο πολύ καλό βιβλίο του ιστορικού συγγραφέα Ιάκωβου Χονδροματίδη με τίτλο “Επιχείρηση Odessa”.



Ο Όττο Σκορτσένυ σαν νέος μαθητής ήταν γνωστός μονομάχος σε ένα ιδιόμορφο είδος ακαδημαϊκής ξιφομαχίας κατά την οποία φορούσαν γάντια σιδερένια και ειδικές στολές για την αποφυγή τραυματισμών στη διάρκεια της εκπαίδευσης, όντας μέλος των Γερμανικών εθνικών ενώσεων των φοιτητών Burschenschaften που εμπνέονταν από τις φιλελεύθερες και τις εθνικιστικές ιδέες και είχαν ιδρυθεί στις αρχές του 19ου αιώνα. Σε μια από τις συνολικά 15 αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχε, στην δέκατη συγκεκριμένα, δέχτηκε χτύπημα από το ξίφος του αντιπάλου του, από το οποίο του έμεινε ένα μόνιμο σημάδι, η χαρακτηριστική ουλή που είχε στο μάγουλο. Η μυητική αυτή διαδικασία, να σημειωθεί, ήτο ένα χαρακτηριστικό των προερχόμενων από τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας, τόσο Αυστριακών όσο και Γερμανών, οι οποίοι ξιφομαχούσαν, ώστε να υπερασπιστούν την τιμή τους και ν’ αποδείξουν την αξία τους.

Ο Όττο Σκορτσένυ ενετάχθη στο Ναζιστικό κόμμα της Αυστρίας το 1930, ενώ ήτο θερμός υποστηρικτής της ιδέας περί ομοσπονδίας της Αυστρίας με την Γερμανία.


Ο ψηλός αυτός άνδρας (1.92μ) έγινε προσωπικός σωματοφύλακας του Αδόλφου Χίτλερ στην 1st SS Panzer Division Leibstandarte SS Adolf Hitler. Μετά το λεγόμενο Anschluss (προφέρεται Άνσλους), δηλαδή την προσάρτηση της Αυστρίας το 1938 από το Γερμανικό Ράιχ, ο Όττο Σκορτσένυ τέθηκε υπό τις διαταγές του δόκτορος Έρνστ Καλτενμπρούννερ, ενός Αυστριακού πολιτικού, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία των SS στην Αυστρία. Αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1940, ο Όττο Σκορτσένυ κατετάγη στον γερμανικό στρατό ως αξιωματικός του πυροβολικού, ενώ κατά τη διάρκεια της περίφημης επίθεσης στο δυτικό μέτωπο (Κάτω χώρες) υπηρέτησε στα SS και επιχείρησε στην Ολλανδία και στην Γαλλία. Προήχθη στο βαθμό του υπολοχαγού και απεσπάσθη στην Γιουγκοσλαβία στο πλαίσιο της εκστρατείας των Βαλκανίων. Στις 29 Ιουλίου του 1943, ο Αδόλφος Χίτλερ συναντήθηκε με τον Όττο Σκορτσένυ, έχοντας ως κύριο θέμα συζήτησής τους την δυνατότητα απελευθέρωσης του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος ήτο φυλακισμένος στα Αβρούζια Όρη της κεντρικής Ιταλίας.


Ο Σκορτσένυ αποδέχτηκε την πρόκληση και στις 13 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, ηγήθηκε ενός εκστρατευτικού σμήνους αλεξιπτωτιστών, υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη προσγείωση κοντά στο μέρος όπου ήτο έγκλειστος ο Μουσολίνι, ώστε να τον απελευθερώσουν, όπερ και εγένετο. Για αυτή του την ηρωική πράξη, τιμήθηκε με τον Σταυρό των Ιπποτών με Φύλλα Δρυός. Τον Νοέμβριο του 1943, ο Josip Broz (Tito) ήτο σε θέση να εγκαθιδρύσει κυβέρνηση στην Βοσνία. Τον Φεβρουάριο του 1944, ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε τον Όττο Σκορτσένυ να δολοφονήσει τον Τίτο. Ο παρτιζάνος ηγέτης στάθηκε τυχερός εκείνη τη φορά καθώς κατάφερε να ξεφύγει. Επόμενη αποστολή για τον Όττο Σκορτσένυ ήτο να ηγηθεί σώματος 2.000 αγγλόφωνων Γερμανών, οι οποίοι ήσαν μεταμφιεσμένοι ως Αμερικάνοι στρατιώτες, στο πλαίσιο δολιοφθορών στα μετόπισθεν των δυνάμεων του Άξονος στην Γαλλία.


Οι ικανότητες του Σκορτσένυ αποδείχθηκαν και πάλι όταν στάλθηκε στην Βουδαπέστη για να απαγάγει και ως εκ τούτου να σταματήσει τον Ούγγρο αντιβασιλέα ναύαρχο Μίκλος Χόρτυ από την υπογραφή μιας ειρήνης με τον Στάλιν τον Οκτώβριο του 1944, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο θα παρέδιδε την χώρα στον Κόκκινο Στρατό. Μερικούς μήνες αργότερα πήρε έναν κρίσιμο ρόλο στις Αρδέννες. Σε ένα παράτολμο σχέδιο ο Σκορτσένυ και οι άνδρες του μεταμφιέστηκαν σε Αμερικάνους και με αιχμαλωτισμένα άρματα Σέρμαν επιτέθηκαν σε μια ταξιαρχία. Οι συλληφθέντες συνάδελφοί του διέδωσαν μια ψεύτικη φήμη ότι προγραμμάτιζε να δολοφονήσει τον Αϊζενχάουερ, ο οποίος αναγκάστηκε να περιοριστεί στην έδρα του για εβδομάδες. Ο Όττο Σκορτσένυ κατόρθωσε να δραπετεύσει από το στρατόπεδο του Darmstadt τον Ιούλιο του 1948. Αμέσως μετά δημιούργησε μια υπόγεια οργάνωση με το όνομα "Die Spinne", η οποία βοήθησε περισσότερα από 500 μέλη των SS να διαφύγουν στο εξωτερικό. Έζησε αρκετά χρόνια στην Ισπανία του Franco και εργάστηκε ως σύμβουλος τόσο του Peron όσο και του Αιγυπτίου Nasser.




Ο Όττο Σκορτσένυ συνελήφθη από τους Αμερικάνους στις 15 Μαΐου του 1945. Κατηγορήθηκε για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, ωστόσο αθωώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1947. Ο ίδιος παραδόθηκε στις γερμανικές αρχές. Παρά ταύτα, κατόρθωσε να δραπετεύσει από την αιχμαλωσία τον Ιούλιο του 1948. Έπειτα, πήγε να ζήσει στην Ισπανία, όπου θα απολάμβανε της προστασίας του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο. Ο επικίνδυνος Όττο Σκορτσένυ πέθανε στη Μαδρίτη στις 5 Ιούλη 1975. Θα τον τιμούμε για πάντα ως έναν γενναίο Ευρωπαίο που αγκάλιασε τον θάνατο πολλές φορές, προκειμένου να κατακτήσει την ελευθερία για λογαριασμό όλων των Λευκών Ευρωπαίων και όχι μόνο!

                                                                            A.M.E.

                                               TOMEΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

                             ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ OTTO SKORZENY KATEBAINEI EΔΩ

                      http://www.anonymz.com/?https://cdn.anonfiles.com/1379852592873.pdf