Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΑΝΤ1 ξεχνάς, τους Τούρκους προσκυνάς...

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου, το Δράσις-ΚΕΣ πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στην Λεωφόρο Κηφισίας, με αφορμή την προσβλητική πράξη του καναλιού προς τον Ελληνισμό της Κύπρου αλλά και ολόκληρου του Έθνους να προβάλει σειρά που γυρίστηκε στα κατεχόμενα. Ο ΑΝΤ1 εδώ και λίγες μέρες προβάλλει στην νυχτερινή του ζώνη, την τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ". Κύριο σύνθημα της εκδήλωσης ήταν το "Δεν γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική εφόσον συνεχίζεται στην Κύπρο η Κατοχή". Στην ειρηνική διαδήλωση διαβάστηκε ψήφισμα απαίτησης τερματισμού της προβολής της σειράς, το οποίο παραδόθηκε στους υπεύθυνους του σταθμού.


Παραθέτουμε το ψήφισμα:

Αθήνα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του φιλοτουρκικού σταθμού ΑΝΤ-1 Ελλάδος δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας.

Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ" έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων.

Με λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, σύγχρονους "Εφιάλτες" της εποχής μας, ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα Μ.Μ.Ε σε μία προσπάθεια προώθησης του δόγματος της ελληνοτουρκικής φιλίας και την πολιτική κατευνασμού του θηρίου της ανατολικής μεσογείου, την προσπάθεια αλλοίωσης της περήφανης Ελληνικής μας ιστορίας και αξιοπρέπειας, με αποκορύφωμα την εν λόγω σειρά.

Καταγγέλλουμε την υβριστική αυτή ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 Ελλάδος να προβάλει από τους δέκτες του τούρκικες σειρές αυτό καθ αυτό. Πόσο μάλλον την εν λόγω σειρά, το πνεύμα της οποίας είναι προβοκατόρικο και παραπλανητικό κάτι το οποίο θεωρείται παράνομο από το ίδιο το σύνταγμα της Ελλάδος. Η ενέργεια αυτή απενεχοποίει, νομιμοποιεί έμμεσα τα εγκλήματα των τούρκων στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, για τα οποία η Τουρκία δεν έχει λογοδοτήσει και ούτε έχει τιμωρηθεί. Δεν τιμά την μνήμη των θυμάτων της τούρκικης εισβολής του 1974, δεν σέβεται τους συγγενείς των αγνοουμένων αδερφών μας και γενικά θίγει τα αγνά αισθήματα του απλού έλληνα.

Θεωρούμε καταδικαστέα την προσπάθεια ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών όπως και ο ΑΝΤ-1 να προβάλουν το "φιλικό" πρόσωπο των δυστυχώς γειτόνων μας τούρκων. Γιατί αυτό μπορεί να φανεί μόνο σε τέτοιου είδους τηλεοπτικές σειρές, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει. Το πραγματικά υπαρκτό πρόσωπο της γείτονας χώρας είναι αυτό που αντίκρισαν οι πρόσφυγες από την Σμύρνη το 22' οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης στα Σεπτεμβριανά του 55', οι Έλληνες της Κύπρου και οι ΕΛΔΥΚαριοι αδελφοί μας το 74', ο Ισαάκ, ο Σολωμός το 96 και ο Ηλιάκης το 2006, λίγο πριν δολοφονηθούν από τους κατά τ’ άλλα φίλους σας.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της εν λόγο σειράς και οποιασδήποτε άλλης τουρκικής παραγωγής, τουλάχιστον μέχρι η Τουρκία λογοδοτήσει και τιμωρηθεί για τα εγκλήματα που διέπραξε στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν της κατά του Ελληνισμού, και έως ότου επιστρέψουν όλοι οι εκτοπισμένοι από το τουρκικό κράτος, Έλληνες πρόσφυγες στις περιουσίες τους.

Απαιτούμε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 όπως απολογηθεί δημόσια από τους δέκτες του ή από όπου αλλού θέλει για την υβριστική του αυτή ενέργεια και να διαβεβαιώσει τον Ελληνικό λαό ότι δεν θα την επαναλάβει, ούτε αυτή, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια.

Ζητούμε από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν και να διενεργήσουν έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό και αποδώσουν ευθύνες όπου αναλογούν. Θεωρούμε ότι μια πρώτη καλή κίνηση εκ μέρους του ΑΝΤ-1 Ελλάδος θα ήταν η παρουσίαση διάφορων ντοκιμαντέρ με θέμα και περιεχόμενο την παράνομη τούρκικη εισβολή του 74 και τις συνέπειες της, καθώς και για τα κατεχόμενα εδάφη του νησιού μας. Αυτό θα μπορούσε να καταδείξει έμπρακτα την στήριξη του σταθμού στον κυπριακό Ελληνισμό, και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του.

Εκ του Δ.Σ της

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος

Στυλιανός Σωτηρίου