Πολλοί πιστεύουν πως το διαδίκτυο αποτελεί το τελευταίο ελεύθερο μέσο. Τους λέμε κατάμουτρα: Απατάσθε! Το διαδίκτυο με την μορφή που όλοι γνωρίζετε υπάρχει για συγκεκριμένους λόγους που δεν άπτονται της ελεύθερης επικοινωνίας. Πολλοί πάλι θεωρούν πως μέσω της εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες οι άνθρωποι έρχονται ολοένα εγγύτερα ο ένας με τον άλλον. Η προπαγανδιστική διαφήμιση της τεχνολογίας έχει αποδώσει καρπούς. Τα αποτελέσματα γνωστά. 'Nokia Connecting People'. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις ελαχιστοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού, ωστόσο οι άνθρωποι δεν έρχονται ποτέ πραγματικά κοντά ο ένας στον άλλον επειδή υπάρχει η εύκολη λύση του κουμπιού. Όμως η πραγματική ζωή βρίσκεται αλλού, στην άρνηση της διαμεσολαβημένης επικοινωνίας, στο άμεσο βίωμα. Αυτό βέβαια δεν συμφέρει καμία εξουσία, δεδομένου ότι η ιστορία των εξουσιών-συνώνυμη της ύπαρξης-διδάσκει ότι ανέκαθεν η εξουσία εφευρίσκει διάφορους έξυπνους τρόπους (όπως κι έξυπνες βόμβες για να δολοφονήσει ενίοτε κι ολόκληρους λαούς) να πειθαναγκάσει το ποίμνιο της. Εύκολα προκύπτει ότι οι χρήστες του είναι τα πρόβατα κι οι αφέντες του είναι οι τσομπάνηδες και κάθε κτηνοτρόφος που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να διατηρήσει το κοπάδι του, ειδάλλως θα χάσει τη δουλειά του. Η εξουσία δεν θα διατηρηθεί αν οι άνθρωποι έχουν ελεύθερη βούληση. Σ' αυτό εδράζεται το περιεχόμενο της εξουσίας. Κάποιοι βρίσκονται από πάνω και κάποιοι από κάτω. Έτσι συμβαίνει και με το διαδίκτυο. Κάποιοι το ελέγχουν και κάποιοι προσπαθούν συνεχώς να βρουν παραθυράκια ελευθερίας. Το αδιάκοπο κυνήγι της ελευθερίας των χρηστών συνιστά ό,τι δίνει ζωή στο διαδίκτυο.
Παρά την αδιάκοπη εξέλιξη και τον πλεονασμό των μέσων σε συνδυασμό με την αποθράσυνση των αφεντικών αυτού του κόσμου, καμία cyber επικοινωνία δεν αντικατέστησε την ανθρώπινη επαφή και δεν θα την αντικαταστήσει ποτέ, μολονότι κάτι τέτοιο είναι ιδανικό για τους κυρίαρχους. Οι μαζάνθρωποι της εποχής μας δείχνουν πως έχουν ξεχάσει-έστω πρόσκαιρα-τι σημαίνει φυσική συμπεριφορά κι άμεση επικοινωνία. Τόσο η γλώσσα, όσο τα νοήματα, αλλοιώνονται καθημερινά από μία ερμαφρόδιτη κυβερνογλώσσα τύπου greeklish. Ο Orwell την βάπτισε 'New Speak', προϊόν της 'Doublethink'. Οι κοινωνικά αποξενωμένοι nerds-freaks του διαδικτύου-παρά τον όγκο των virtual επαφών τους-χλευάζουν όσους δεν συμμετέχουν στον κανιβαλισμό της εμποροπανήγυρης νοημάτων και συμπεριφορών, καθότι η αποξένωση που βιώνουν οι ίδιοι αποτελεί ένα ανομολόγητο μαρτύριο που ενστικτωδώς τους κάνει ν' αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με τους έχοντες ανέπαφα τ' ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους. Οι αποξενωμένοι διαδικτυακοί καλικάντζαροι βιώνουν διπλά το μαρτύριο της έλλειψης πραγματικής επικοινωνίας. Το νόμισμα έχει δύο όψεις κι ό,τι δίνει κανείς, ανάλογο κι αυτό που παίρνει πίσω.
Ομολογουμένως το διαδίκτυο αποτελεί μία τεχνολογική επανάσταση. Αυτή η επανάσταση, όπως συμβαίνει σ' όλα τα καθεστώτα, εκφυλίστηκε με την πάροδο του χρόνου. Ήταν καταδικασμένη να εκφυλιστεί, κατά τον ίδιο τρόπο που οι συμπατριώτες μας έζησαν στα χρόνια της απληστίας και δεν μπορούσαν να διανοηθούν τι τους έμελλε να πάθουν έπειτα απ' την διάλυση του μικροαστικού τους ονείρου. Έλεγαν: Έχει ο Θεός', 'Ζήσε το Τώρα', κ.α. Όμως, δεν ξέχασαν μονάχα το Θεό, τουναντίον Θεός τους έγινε η τεχνολογία κι η εξάρτηση απ' τα πλήκτρα. Ξεφτίλισαν και τον Descartes. Πατάω πλήκτρα, άρα υπάρχω. Μόνο που δεν σκέφτομαι, παραφράζοντας τον Descartes. Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς πολλά νέα παιδιά ν' αναλώνονται σε μία εικονική πάλη με τον εαυτό τους, έχοντας αντικαταστήσει το αυθεντικό βίωμα άλλων εποχών. Η εξάρτηση απ' το διαδίκτυο τείνει να γίνει μείζον κοινωνικό φαινόμενο, μολονότι έχει πολιτικές ρίζες.
Το διαδίκτυο αποτελούσε 'ειρηνικό' μέσο επικοινωνίας στα πειραματικά στάδιά του. Σήμερα έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Στις μέρες που διανύουμε το διαδίκτυο έχει καταστεί αυτό που αρχικώς υποσχόταν κι επιτελεί αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε. Την άγνοια και τον αεικίνητο έλεγχο των χρηστών του εξαιτίας της απεραντοσύνης του. Όντως, το διαδίκτυο, ανάλογα με τον βαθμό εξοικείωσης του κάθε χρήστη, προσφέρει μία πληθώρα επιλογών, τόσο στην ενημέρωση όσο στις διαβαθμισμένες λειτουργίες του. Το βασικό είναι ότι προσφέρει και σκλαβιά, καθώς παγιδεύει την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου σ' εξαρτημένες συμπεριφορές. Τύφλα να έχει ο Pavlov και το πείραμά του. Ο πόλεμος που εξελίσσεται καθημερινά στο διαδίκτυο αναπαριστά τον πόλεμο της πραγματικής ζωής. Άλλοτε οι άνθρωποι είναι κοντά στο πεδίο όπου εξελίσσεται ο πόλεμος κι άλλοτε απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο πόλεμος εισβάλλει απρόσκλητος ως εικόνα στο σπίτι του καθενός, εισβάλλει μέσα από μία οθόνη και καταδυναστεύει όσο χίλιοι πραγματικοί πόλεμοι. Η εποχή των ηρώων που κέρδιζαν τα πάντα με το σπαθί τους έχει παρέλθει-όπως όλα δείχνουν-ανεπιστρεπτί. Τον λόγο έχουν οι cyber terrorists και δεν θα τους βρείτε ποτέ χωμένους σε σκοτεινά δωμάτια, σε γιάφκες. Οι cyber terrorists φορούν γραβάτες και χαμογελούν στις οθόνες. Τους ψηφίζετε, τους νομιμοποιείτε ποικιλοτρόπως με την ανοχή-συνενοχή σας. Τους δίνετε την δύναμη που διαφορετικά δεν μπορούν να έχουν. Η συναίνεση αποκτιέται μονάχα όταν ο εξουσιαζόμενος παραδίδεται στον εξουσιαστή. Όταν παύει να σκέφτεται ελεύθερα, τότε παύει να είναι ελεύθερος. Το διαδίκτυο διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων σε μεγάλο βαθμό. Η ευρεία χρήση του σ' αυτό αποσκοπεί. Οι παραδοσιακές ιδεολογίες ως γνωστόν έχουν χρεοκοπήσει. Τ' αφεντικά εστιάζονται στο διαδίκτυο, όπου υπάρχουν ακόμα χρήσιμα κορόιδα να καταβροχθίσουν αμάσητη τροφή. Όσο διαρκεί η εθελούσια υποταγή της κοινωνίας κι αναλίσκεται σε διαδικτυακά ξεσπάσματα 'επαναστατισμού', οι διαχειριστές του διαδικτύου θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Ας μην επεκταθούμε στο ποιοί είναι οι διαχειρστές του διαδικτύου. Σημασία έχει ότι ο Μεγάλος Αδελφός-κάτι σαν τον Αντίχριστο που δεν λέει να εμφανιστεί κι όμως υπάρχει-είναι πανταχού παρών. Ακόμα κι όταν κοιμάστε. Επειδή δεν τον βλέπετε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Εξάλλου, αυτή είναι η μεγάλη πλάνη του, όπως κι αυτή του Αντιχρίστου. Να σας πείσει ότι δεν υπάρχει. Όσο ασφαλείς νιώθετε μέσα στην μοναξιά της κοινωνικής ζωής λόγω της ύπαρξης του διαδικτύου, άλλο τόσο μη ασφαλείς είσαστε στην πραγματικότητα του αγώνα της 'αυτόφωτης' ύπαρξης.
Πολύς λόγος γίνεται για την εξάπλωση του διαδικτύου και την ανάγκη-μία συστημική ανάγκη-να εξοικειωθούν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι με τις νέες τεχνολογίες και να μεταφέρουν ετσιθελικά την προσωπική ζωή τους σε καρτέλες στο διαδίκτυο. Κάποτε όλα αυτά φάνταζαν μία δυστοπία που συνέλαβε ο George Orwell. Όσα έθιξε στο προφητικό κατά πολλούς βιβλίο του '1984', αλλά και πόσοι άλλοι μέσα από βιβλία και κινηματογραφικές παραγωγές είναι πέρα ως πέρα πραγματικά. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνεστήθη στις 27 Ιουνίου του 2011 βάσει του Π.Δ. 65/2011, ύστερα από σχετική πρόταση του τότε Πρωθυπουργού κι ανεπανάληπτου καραγκιόζη Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό προήλθε απ' τη διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κι, ειδικότερα, απ' τη συγκρότηση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σ' αυτοτελές Υπουργείο. Η τελευταία είχε συσταθεί κατά τη σύσταση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης κι Αποκέντρωσης το 1995, με τη συγχώνευση των τότε Υπουργείων Προεδρίας της Κυβέρνησης κι Εσωτερικών, και περιελάμβανε υπηρεσίες που ανήκαν στο πρώτο. Ο Παπανδρέου προφανώς είχε τους λόγους του για να προβεί σ' αυτή την πρόταση. Ο βίος κι η πολιτεία του είναι γνωστά. Κατά συνέπεια, η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου στοχεύει αλλού. Διόλου τυχαίο ότι ο σημερινός γερμανοτσολιάς πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπεσχέθη ότι επί των ημερών του θα εγκατασταθούν δίκτυα Wi-Fi σε εκατοντάδες νομούς της χώρας. Κι αυτός προφανώς έχει τους λόγους του. Κατά συνέπεια κάποιοι έχουν τους λόγους τους όσον αφορά την διάδοση κι όχι την ολική καταστολή του διαδικτύου. Το διαδίκτυο θα περιοριστεί σημαντικά για τον λόγο ότι αυξήθηκαν οι ανεξέλεγκτοι χρήστες του. Σαν τον κραταιό συστημικό 'Μύθο του Υπερπληθυσμού' που νομιμοποιεί την εξαθλίωση στις χώρες του Τρίτου Κόσμου και τους βομβαρδισμούς κρατών εναντίον λαών.
Πολλοί κάνουν το λάθος να μετατρέψουν την πραγματική ζωή τους σε μία virtual αναπαράσταση. Παραγκωνίζουν στην οπτική τους είναι πως το διαδίκτυο υπάρχει αποκλειστικά για ερευνητικούς, στατιστικούς και προπαγανδιστικούς σκοπούς. Όμως, η επικοινωνία των ανθρώπων βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά τους σκοπούς που εξυπηρετεί το διαδίκτυο. Μέσω του διαδικτύου η πληροφορία φτάνει διαμεσολαβημένη ή μη στον κάθε χρήστη. Αυτός που ελέγχει την πληροφορία γνωρίζει πως θα την μεταδώσει στον χρήστη. Ο χρήστης, όσο ενεργός κι ενημερωμένος κι αν είναι, είναι ο τελικός αποδέκτης της κατασκευασμένης πληροφορίας. Δεν γνωρίζει σχεδόν ποτέ ποιος είναι ο αρχικός πομπός. Αυτό σημαίνει 'ενημέρωση του πολίτη' που με τη σειρά του γίνεται ο αποδέκτης κατασκευασμένων ειδήσεων. Ο χρήστης περιορίζεται στον ρόλο του θυματοποιημένου αναμεταδότη της πληροφορίας. Κατ' αυτό τον τρόπο, ξεχύθηκαν χιλιάδες άνθρωποι κι επιδόθηκαν σε μαχητικές διαδηλώσεις και βιαιοπραγίες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Τουρκία. Ακόμα και στην ιδανική περίπτωση, που ο χρήστης γνωρίζει, η εξαπάτηση είναι μία αλυσίδα. Κάντε έναν πρόχειρο υπολογισμό, ώστε ν' αντιληφθείτε την ταχύτητα με την οποία μπορεί να διαδοθεί μία πλαστή είδηση και κατόπιν πολλαπλασιάστε τους αποδέκτες της είδησης και θα βρεθείτε μπροστά σε τρομακτικούς αριθμούς. Μέσω διαδικτύου, η εξαπάτηση κι η καθοδήγηση της κοινής γνώμης συντελείται μ' αριστουργηματικό τρόπο. Με έναν τρόπο που θα ζήλευαν κι οι πλέον έμπειροι επικοινωνιολόγοι και προπαγανδιστές άλλων εποχών. Η δύναμη της πληροφορίας είναι η δύναμη αυτού που την έχει κι αυτός που την έχει στην δεδομένη στιγμή κρατάει μία πυρηνική βόμβα στα χέρια του. Άλλοτε το γνωρίζει κι άλλοτε όχι.
Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η περιήγησή σας στο διαδίκτυο εποπτεύεται ή μάλλον κατοπτεύεται από κέντρα που δεν φαντάζεστε καν πως υπάρχουν ή που υπάρχουν και πολύ περισσότερο δεν μπορείτε να υποπτευθείτε; Στις αρχές Οκτωβρίου ο αμφιλεγόμενος Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan έκανε μία δήλωση που σχολιάστηκε απ' τον διεθνή Τύπο. Ποιά ήταν αυτή η δήλωση; 'Κάθε ημέρα που περνάει τάσσομαι ολοένα και περισσότερο εναντίον της χρήσης του διαδικτύου'. Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται βάσει των ανωτέρω. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί πως η διάδοση της πληροφορίας μπορεί να του κοστίσει την εξουσία του, καθότι μέσω του διαδικτύου δίδεται η δυνατότητα στους εχθρούς του να οργανώσουν την επίθεσή τους. Οι Δυτικοί ηγέτες είναι πιο κομψοί στις δηλώσεις τους, καθότι τα ένστικτα των εκφυλισμένων Δυτικών είναι ταυτισμένα με την κομψότητα αντί με το σπαθί κι η εξουσία στηρίζεται στους λεπτούς τρόπους. Η τυραννία έχει χαμόγελο και σκοτώνει με το βαμβάκι. Στις ανατολικές χώρες οι άνθρωποι αποκεφαλίζονται από ένοπλους φανατικούς που μάχονται για το Ισλάμ. Στις δυτικές χώρες οι άνθρωποι αυτοκτονούν μόνοι τους λόγω χρεών. Δύο κόσμοι ολότελα διαφορετικοί, κι όμως πόσο κοντά ο ένας στον άλλον.
Ειδικά μέσω διαδικτύου. Αποκεφαλισμοί Live, χάρη στο Liveleak...
Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας κάλεσε δια του εκπροσώπου του σε απαγόρευση δημοσίας προβολής εικόνων εξτρεμισμού. Περισσή η υποκρισία καθότι η Βρετανία στην ιστορία της-εις ό,τι μας αφορά ως Έλληνες-μας έχει συνηθίσει σε βιαιότητες άνευ προηγουμένου. Το εν λόγω κόμμα κάλεσε σε πόλεμο εναντίον των μέσων Youtube, Twitter, Free Speech και Common Sense. H δήλωση Erdoğan συνέπεσε της τυχαίας συνάντησής του με την 'Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων' (CPJ) και το 'Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου' (IPI). Στην διάρκεια της 90λεπτης συνάντησης είπε μεταξύ άλλων: 'Τα μέσα δεν μπορούν να προσβάλλουν στ' όνομα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών'. Απόρροια αυτού είναι ότι υπάρχουν όρια που τίθενται ανάλογα με τα όσα διακυβεύονται. Συνεπώς, η εκάστοτε εξουσία ορίζει τι πρέπει να λέγεται και τι όχι. Επίσης ετάχθη εναντίον του διαδικτύου με την πρόφαση ότι αποτελεί μέσο διαφήμισης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους που το χρησιμοποιούν για να προβάλουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Βέβαια, απεσιώπησε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν περί της κάλυψης που προσφέρει η Τουρκία στους τζιχαντιστές, κατηγορίες οι οποίες οδήγησαν σ' εκτεταμένα επεισόδια που προκλήθηκαν απ' τους Κούρδους που ζουν στην Τουρκία.
Η τεχνολογική εξέλιξη δεν περιορίστηκε στο επίπεδο του επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έπειτα ήλθαν οι φορητοί υπολογιστές που συνδέονται μέσω ασύρματου δικτύου και πιο πρόσφατα η περιήγηση στο διαδίκτυο εισήλθε στα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα. Οι Ισλαμιστές είναι απ' τους πλέον εξοικειωμένους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σ' όλα τα επίπεδα, ακούνε ζωντανά όπου βρεθούν κι όπου σταθούν το Κοράνι, ενώ διαθέτουν αμέτρητα applications για το σκοπό αυτό, εν αντιθέσει με τους 'Ορθόδοξους' Έλληνες που δεν είναι 'καθόλου προσκολλημένοι' στην παράδοση κι αναζητούν μετά μανίας νέα applications για να προβάλουν το κενό είδωλό τους. Αποτέλεσμα αυτού οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να έχουν θησαυρίσει εδώ κι αρκετά χρόνια χάρη στους εκφυλισμένους χρήσιμους ηλίθιους. Είναι το νεοελληνικό όνειρο που πασχίζει να συναντήσει κάπου στη μέση του πουθενά το παλιό αμερικάνικο. Όπως συμβαίνει και στο διαδίκτυο με τα πειρατικά προγράμματα, επειδή οι ανάγκες των χρηστών σε ταχύτητα και λειτουργικότητα είναι αυξημένες, για εργασιακούς και μη λόγους, οι εταιρείες αύξησαν το κόστος των υπηρεσιών τους, μ' αποτέλεσμα ένας κοινός χρήστης να πρέπει να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό μηναιώς για τις επικοινωνιακές ανάγκες του. Ο κατ' ευφημισμόν περιορισμός του διαδικτύου δεν αφορά άλλο απ' την υποχρεωτική προσαρμογή των χρηστών στις ανάγκες των εταιρειών. Όπως έκαναν κι οι τράπεζες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Βύθισαν την οικονομία κάθε χώρας, όποτε αυτό κρίθηκε δέον να γίνει, κι έπειτα την ανασυγκρότησαν βάσει των συμφερόντων τους. Οι τράπεζες χορήγησαν δάνεια 'εν λευκώ' στους αφελείς Έλληνες κι έπειτα επήλθε η οικονομική κρίση που θεωρείτο θέμα χρόνου απ' τους οικονομικούς αναλυτές κι οικονομολόγους κι οι κατασχέσεις κι οι πλειστηριασμοί. Οι εταιρείες διαμοιρασμού Software έδιναν για χρόνια εντελώς δωρεάν τα προγράμματά τους, ώστε να εδραιωθούν στην αγορά και όταν έγιναν τρανές κι ισχυρές άρχισαν να απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή για τις υπηρεσίες τους. Ο μόνος τρόπος για ν' αποφύγει κανείς όλες αυτές τις διαδικασίες,ανούσιες στην κυριολεξία, είναι να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη επαφή με το διαδίκτυο.
Σταδιακά βγήκαν στην πιάτσα τα λεγόμενα φτηνά πακέτα, ώστε να ελέγχουν τον πελάτη μ' όλα τα full-extra. Έσκασαν μύτη κι οι υποχρεωτικές καταχωρήσεις των κινητών τηλεφώνων και το γλυκό έδεσε για τα καλά. Ο χρήστης κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου ν' ανταπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητας του-εντός ενός εξελισσόμενου τεχνολογικού περιβάλλοντος- εξαναγκάστηκε να φακελωθεί συνολικά. Οι εταιρείες δεν του άφησαν καμία επιλογή. Ο κάθε αφελής σύνδεσε το κινητό του τηλέφωνο μέσω ενός οικονομικού δελεαστικού πακέτου με το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του. Τα δεδομένα αυτά βρίσκονται στην ευχέρεια των εταιρειών. Αυτό είναι το σημερινό πελατειακό κράτος του νεοφιλελευθερισμού, των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς, της απελευθέρωσης των τιμών. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που θέλουν να φέρουν οι αριστεροί καπιταλιστές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το δέλεαρ ήταν οικονομικό, όσο δελεαστικές άλλωστε είναι κι οι νέες τεχνολογίες που προσφέρονται στο διαδίκτυο δωρεάν κι οι χρήστες βιάζονται να κατεβάσουν. Με λίγα λόγια ο κάθε ένας χρήστης ταυτοποιήθηκε ως πρόσωπο, αυτοκαρφώθηκε στους αυριανούς διώκτες του. Ο ενεργός πολίτης οφείλει ν' αμφιβάλλει για οποιαδήποτε νέα μεταρρύθμιση προωθεί το σύστημα. Τα νέα μέτρα δεν συνεπάγονται περισσότερη ελευθερία, τουναντίον συνεπάγονται περισσότερη σκλαβιά.
Όμως, εκεί που σταματάει η συνωμοσιολογία αρχίζει ο συνωμοσιολογικός ρεαλισμός. Ο λόγος που προσφέρονται αφειδώς οι δωρεάν-τις περισσότερες φορές-υπηρεσίες αυτές είναι ο αεικίνητος και παντοπτικός έλεγχος του κοπαδιού. Ο Orwell είχε αντιληφθεί προφητικά για την εποχή του την εξέλιξη της μικροτεχνολογίας, ακριβέστερα της μικροηλεκτρονικής, έως του εφιαλτικού σημείου που περιγράφουμε. Ο έλεγχος πέρασε στην ιδιωτική σφαίρα, την ανάπτυξη της οποίας πάσχιζε και πασχίζει να θεμελιώσει ο διεθνής Σιωνισμός. Η Σιωνίστρια 'φιλόσοφος' Hanna Arendt αναφέρεται στην ιδιωτική σφαίρα που αποτέλεσε τον κύριο ιδεολογικό πυλώνα της απελευθερωτικής θεωρίας της Σχολής της Φρανκφούρτης και την πηγή απ' όπου αντλεί το νερό της το λεγόμενο κίνημα της Νέας Αριστεράς. Ο κάθε χρήστης έχει τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο, τους προσωπικούς λογαριασμούς, την προσωπική ταυτότητα. Κάθε πάτημα ενός κουμπιού ισοδυναμεί μ' ένα ηλεκτρονικό αποτύπωμα. Οι χρήστες, προκειμένου ν' αποφύγουν τις υψηλές χρεώσεις τους στην κινητή τηλεφωνία, όπως και με τη χρήση torrents-cracks στο διαδίκτυο, έπεσαν με τα μούτρα σε υπηρεσίες P2P του τύπου Skype, Viber, WeChat κι άλλα. Οι Ισλαμιστές φονταμενταλιστές τολμούμε να πούμε πως έχουν εναντιωθεί καίρια στην δυτική τεχνολογία κι έχουν επιδοθεί στην ανάπτυξη δικών τους μέσων για την ασφαλή επικοινωνία τους, πολλά απ' τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλή απ' τις υπηρεσίες των Δυτικών.
Το Viber αποτελεί μία μόδα σαν το Twitter που 'έφαγε' το 'αρχαίο' Facebook. Το Viber καταγράφει την IP του χρήστη στην ενδοεπικοινωνία του κι έχει μία ιδιαιτερότητα που χρήζει της προσοχής σας. Το Viber αποτελεί τυπικό παράδειγμα του ποιοι ελέγχουν το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί αλόγιστα κι άκριτα η πλειοψηφία των χρηστών. Το Viber προσφέρει δωρεάν video-κλήσεις στους χρήστες του οι οποίοι βρίσκονται σ' αλληλεπίδραση. Το μείζον είναι πως πέρα απ' τις IP των χρηστών (IP έχουν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές-φορητοί και μη), δίδεται η δυνατότητα να καταγραφεί κι η φωνή των χρηστών του προγράμματος. Αντιλαμβάνεστε ότι για κάποιον που ελέγχει ένα διαδεδομένο μέσο όπως αυτό, αποτελεί ιδανικό μέσο για την καταγραφή της φωνής και της ταυτότητας του. Οποιεσδήποτε συνομιλίες μπορούν να κατασκευαστούν. Όταν οι συνομιλίες είναι πραγματικές κι υπάρχει ταύτιση του χρήστη μετά της φωνής του (σαν να σας παίρνουν γενετικό υλικό DNA) αποτελει δυνητικό τεκμήριο ενοχής σας. Οι συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής που δόθηκαν παράτυπα και παρανόμως στην δημοσιότητα αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα του πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν απ' τους εχθρούς μας. Σας καταδικάζουν δίχως καν να έχετε περάσει από δίκη, κατά μία έννοια σας καταργούν το τεκμήριο αθωότητας. Προσοχή στις συνομιλίες σας. Οι τοίχοι έχουν αυτιά κι όσοι παίρνουν αψήφιστα το ζήτημα της ασφάλειας στις επικοινωνίες τους ρισκάρουν την ίδια την ελευθερία τους. Η Ελλάδα, καθότι αποτελεί γεωπολιτικό σταυροδρόμι, όντας προτεκτοράτο, έχει αναπτύξει σημαντικά τον τομέα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα απ' το καθεστώς. Το είπαμε και θα το ξαναπούμε. Το καθεστώς οχυρώνεται. Ταμπουρωθείτε κι εσείς και φτιάξτε το οχυρό σας. Το οχυρό σας να μην είναι το διαδίκτυο.
Το Viber που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα Android, iPhone, Blackberry, Windows Phone, Nokia και σε συσκευές Bada μ' ενσωματωμένη κάμερα και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών, πέραν του δορυφορικού εντοπισμού κάθε συσκευής, δίδεται στον χρήστη η δυνατότητα να μεταφέρει ευαίσθητα δεδομένα. Οι κλήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης του Viber γίνονται μέσω 3G και Wi-Fi. To Viber-Media δημιουργήθηκε από Ισραηλινούς. Απ' τους ίδιους που είχαν δημιουργήσει το iMesh, μία εφαρμογή για τον διαμοιρασμό μουσικής κι η οποία ήταν μία μέθοδος παρακολούθησης μέσω της εγκατάστασης κατάλληλου λογισμικού εν αγνοία των χρηστών. Οι ιδιοκτήτες του Viber έκρυβαν επιμελώς τα στοιχεία της ταυτότητας τους. Ο ιδρυτής του Viber είναι ο Talmon Marco, ο οποίος συμπτωματικώς έχει υπηρετήσει για κάποια χρόνια στις Ισραηλινές Υπηρεσίας Ασφαλείας. Κατείχε την θέση του κεντρικού διοικητή (CIO). Το Viber αγοράστηκε έναντι 900 εκατομμυρίων δολαρίων απ' την ιαπωνική Rakuten. To Viber αριθμεί 300 εκατομμύρια χρήστες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Το Viber διαθέτει υπηρεσία 'ασφαλούς αποστολής μηνυμάτων' κι ένα ιδιαίτερο φωνητικό πρωτόκολλο φωνητικής κι ηλεκτρονικής ταυτότητας του χρήστη (VoIP). Συνιδρυτές του Viber είναι οι Ισραηλινοί Igor Megzinik, Sani Maroli και Ofer Samocha, έδρα των οποίων δεν είναι φυσικά το Tel-Aviv, αλλά η Κύπρος που φημίζεται ως τεχνολογικός παράδεισος γι' αρκετές εξεζητημένες υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Διατηρούν γραφεία σε Λευκορωσία και Κίνα. Το συνολικό προσωπικό της επιχείρησης ανέρχεται στα 100 άτομα. Ο Talmon Marco μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες κι έπειτα στελέχωσε τις Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας. Με τα υπερκέρδη που αποκόμισαν απ' την κατασκοπική πλατφόρμα iMesh ίδρυσαν το Viber. Αυτά τα ολίγα σχετικά με το Viber, ώστε να καταλάβετε ποιοι βρίσκονται πίσω από διάφορες δωρεάν εφαρμογές. IPhone, όπως δηλαδή λέμε IsraeliPhone.
Ένα απλό παράδειγμα αρκεί ν' αποδείξει στον καθέναν πως η τεχνολογία 'δεν αστειεύεται'. Φυσικά όλα αυτά απασχολούν όσους δεν ανέχονται να είναι υποχείρια του κάθε Εβραίου κερδοσκόπου που θησαυρίζει στις πλάτες τους. Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται κάτω απ' τον ασφυκτικό έλεγχο μυστικών υπηρεσιών κι όσο αυτές οι τεχνολογίες προσπαθούν να ξεφύγουν, υπεισέρχεται ο λεγόμενος περιορισμός της ελευθερίας του διαδικτύου. Η λογοκρισία-Censorship. Οι 'Anonymous' που 'ξεσκεπάζουν' κι επιδίδονται στο hacking άλλοτε απειλώντας κι άλλοτε πράττοντας στο όνομα της Δημοκρατίας, αποτελούν μία εικονική ασπίδα των ίδιων των διαχειριστών του διαδικτύου, ώστε να μετριαστεί στην κοινή γνώμη ο θόρυβος για τον αεικίνητο έλεγχο που αποτελεί και την μόνη πραγματικότητα στις νέες τεχνολογίες. Δεν υφίσταται ελεύθερο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο δεν είναι ελεύθερο μέσο κι αυτό έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη. Πόσες και πόσες φορές έχουν σβηστεί σε παγκόσμια κλίμακα λογαριασμοί χρηστών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ Facebook) που απεβίωσαν σε χρόνο ρεκόρ.
Απ' την στιγμή που χρησιμοποιείτε, μ' όποιον τρόπο και σ' όποιον βαθμό χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο ή άλλες τεχνολογίες, παίρνετε το ρίσκο της έκθεσης σας σ' άγνωστους τρίτους και πάει λέγοντας. Οι καταγγελίες για διώξεις που έχουν ασκηθεί σ' ολόκληρο τον κόσμο σε χρήστες που έχουν υπερβεί την γραμμή πολιτικής ορθότητας εντάσσονται στο πλαίσιο της μηδενικής ανοχής που επιδεικνύει το σύστημα προς όσους τολμήσουν να το αμφισβητήσουν έστω και λεκτικά. Τα αδικήματα γνώμη καταγράφονται ως επί τω πλείστον μέσα στο διαδίκτυο. Το διαδίκτυο κι όλες οι παρεμφερείς λειτουργίες που στηρίζονται σ' αυτό δεν σας παρέχουν καμία ασφάλεια. Το διαδίκτυο αποτελεί καθ' ολοκληρίαν την αναπαράσταση της ζωής. Οι Ριζοσπάστες Εθνικιστές οφείλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο ως απλό μέσο προπαγάνδας κι ως τίποτα παραπάνω, καλύπτοντας τα ίχνη τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό και να μην κάνουν κατάχρηση του μέσου για σκοπούς που δεν συνάδουν της στάσης των πολιτικών στρατιωτών που απαρτίζουν ένα μαχητικό επαναστατικό κίνημα. Δεν επικαλούμαστε την επιστροφή σε μία πρωτόγονη κοινωνία. Απεναντίας, πιστεύουμε στην εξέλιξη που δεν υποβιβάζει τον άνθρωπο σε πίθηκο που πατάει πλήκτρα για να επιβιώσει.
Ο πολιτικός Μόσχος που ακούει στ' όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ο πρώτος που προμηθεύτηκε το iPhone 6. Ο Εβραίος βρήκε τη γενιά του...