'Στο θέμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας ο τόπος έχει γνωρίσει στο παρελθόν αρκετά δείγματα της δράσης τους. Υπάρχουν καταγεγραμμένες 226 οργανώσεις ακροδεξιάς τρομοκρατίας με μικρή ή μεγάλη δράση από το 1974 έως σήμερα. Τελευταία εμφάνιση του είδους έγινε με την οργάνωση ΜΑΒΗ στα γεγονότα της Επισκοπής (4 χιλιόμετρα από τα σύνορα σε αλβανικό έδαφος στις 10-4-1994), όπου δολοφόνησαν 2 Αλβανούς στρατιωτικούς και τραυμάτισαν αρκετούς στρατιώτες. Μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν στο Δελβινάκι της Ηπείρου (19-3-1995), ενώ ετοίμαζαν επιδρομή στο αλβανικό έδαφος.
Εάν συνδεθεί δε αυτή η δράση με τους παρακρατικούς κύκλους που ανήκουν αυτά τα άτομα και τα μειονοτικά προβλήματα που έχει ο τόπος, τότε γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη σε επίπεδο πολιτικής και κοινωνίας κατ' αρχήν και κατά δεύτερο λόγο των μηχανισμών καταστολής.
Η πιθανότητα αύξησης αυτών των επεισοδίων είναι μεγάλη και ο τρόπος δράσης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, η πρόληψη δεν είναι η πανάκεια, είναι η μόνη λύση.Η Ελλάδα εκ των πραγμάτων θα έχει επιπτώσεις από τις νέες μορφές τρομοκρατίας, είτε γιατί θεωρείται γεωγραφικά τόπος 'περάσματος', είτε λόγω ενδογενών προβλημάτων τα οποία δεν έχουν βρεί σε βάθος λύσεις λόγω της αποσιώπησης που επιβάλλουν οι 'εθνικοί λόγοι'.
Μαίρη Μπόση, 'Ελλάδα και Τρομοκρατία, Εθνικές και Διεθνείς Διαστάσεις', εκδόσεις Σάκκουλα 1996, σελίδα 222.
Η Μαίρη Μπόση είναι πολιτική επιστήμων, διδάκτωρ του τμήματος διεθνών σχέσεων της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Δημοσιεύει άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για ζητήματα διεθνούς τρομοκρατίας, ειδικεύεται δε στην διεθνής ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις. Διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως επί Στυλιανού Παπαθεμελή και Σήφη Βαλυράκη. Η Μπόση θεωρεί πώς η ΜΑΒΗ ανήκει στις υπαρκτές εθνικιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο νοών νοείτω, εννοείται!
Ας δούμε τί έγραφαν οι σιχαμένοι κουκουέδες αναπνέουν για τον 'αντι-ιμπεριαλισμό' όταν είναι οι πρώτοι διδάξαντες τί συνεπάγεται ο κομμουνιστικός ιμπεριαλισμός, σοβιετική επέκταση του κίβδηλου σοσιαλιστικού μοντέλου 'ευημερίας', στις σελίδες του 'Ριζοσπάστη' στις 18 'Φλεβάρη' 1997:
'Ετσι, λοιπόν, για τους δύο αναίτιους φόνους Αλβανών στρατιωτών, τους τραυματισμούς άλλων συναδέλφων τους και την κλοπή των πυρομαχικών από το αλβανικό κέντρο νεοσυλλέκτων ουδείς πλέον κατηγορείται και ουδείς πρόκειται να δικαστεί, με τη σιωπηρή συγκατάθεση και των αρχών της γειτονικής χώρας. Είναι χαρακτηριστική η αντιμετώπιση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους να τη γνωρίζουν, που κατέθεσαν χτες ως μάρτυρες στο δικαστήριο:
Κάρολος Παπούλιας (τότε υπουργός Εξωτερικών): 'Δε γνωρίζω τίποτα για τις κατηγορίες. Δεν μπορώ να δώσω απάντηση γιατί κατείχαν τα όπλα'.
Σήφης Βαλυράκης: (τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης): 'Λεπτομέρειες δε γνωρίζω. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δε γνωρίζει τίποτα για τη μεταφορά όπλων. Πιθανόν τα όπλα του Δελβινακίου και της Παλλήνης να προέρχονται από την ίδια παρτίδα. Δεν έχω υπόψη μου κανένα στοιχείο, για να μπορώ να πω ότι τα όπλα προορίζονταν για συγκεκριμένη ομάδα. Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου Αναστασούλη ότι τα βρήκε δύσκολα γίνεται πιστευτός. Το πιθανότερο είναι να βρέθηκαν τυχαία τα όπλα κατά τη σύλληψή τους'.
Λεωνίδας Βασιλικόπουλος (τότε διοικητής της ΕΥΠ): 'Δεν υπάρχουν στοιχεία για ύπαρξη ΜΑΒΗ. Δε γνωρίζω τι σκοπό είχαν οι κατηγορούμενοι. Πάντως, τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να γίνουν επ' αγαθώ. Υπήρχαν πληροφορίες για τους Αναστασούλη και Κοκαβέση ότι είχαν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο χώρο της Β. Ηπείρου. Τους παρακολουθούσαμε διακριτικά. Ετσι, όταν συνελήφθη ο Αναστασούλης επιβεβαιώθηκε το πρώτο σκέλος της ιστορίας. Συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τον Κοκαβέση και βρήκαμε τα όπλα στην Παλλήνη'. Ο τελευταίος μάρτυρας δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αποδώσει ευθύνες στην αλβανική πλευρά, υποστηρίζοντας πως 'υπήρχε ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και η Αλβανία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την υπόθεση εις βάρος της χώρας μας. Γι' αυτό-πρόσθεσε-έγιναν προσπάθειες να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις με την Αλβανία, που είχαν φτάσει σε οριακό σημείο'.'Αλβανικό δάκτυλο' διέκρινε, τέλος, η Βιργινία Τσουδερού (πρώην υφυπουργός Εξωτερικών), κατηγορώντας ανοιχτά την Αλβανία για προβοκάτσια. 'Οι Αλβανοί-ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου-έχουν μια ιδιαίτερη έφεση να συγχέουν τα πράγματα και να προβοκάρουν καταστάσεις. Δεν αποκλείεται να είναι στημένη η υπόθεση από τους Αλβανούς. Τότε ήταν τεταμένες οι σχέσεις των δύο χωρών, λόγω της δίκης στελεχών της 'Ομόνοιας' και η αλβανική κυβέρνηση ήθελε να μπλέξει την Ελλάδα για να εκδιώξει Ελληνες από τη Β. Ηπειρο'. Μόνο που δεν είπε ότι στη θέση των οχτώ κατηγορουμένων έπρεπε να βρίσκονται Αλβανοί πολίτες...
Για την 'Υπόθεση ΜΑΒΗ' δεν υπάρχουν δημοσιοποιημένα στοιχεία που να έχουν ψήγματα αλήθειας. Μοναδικές πηγές πληροφορήσεως περί αυτής είναι η κοινή συνισταμένη ψευδών από τους ανθέλληνες του 'Ιου της Ελευθεροτυπίας' που αναμεταδόθηκαν από το παρακρατικό έντυπο 'Antifa' και αμφότεροι στήριξαν τις ανοησίες τους στο βιβλίο ενός δημοσιογράφου, το 'Στον Αστερισμό του Εθνικισμού' που εξεδόθη από τις εκδόσεις 'Επίκεντρο', η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων που κυκλοφορούν από αυτές είναι εμφανώς αντι-εθνικιστικού περιεχομένου, αλλά και στις γνωστές εκφράσεις δειλίας από μέρους του εσμού των bloggers της 'δεξιάς' που παριστάνουν τους 'υπερπατριώτες' και όταν ακούσουν για αγώνα, στρίβουν στην επόμενη γωνία. Η γάγγραινα της πατρίδος μας είναι οι αριστεροί ανθέλληνες και οι δεξιοί χέστες. 'Κούλ Ουάχατ' τσάκισμα χωρίς διακρίσεις. Στην Ελλάδα επιτρέπεται να υπάρχει με κάθε τρόπο ακροαριστερή τρομοκρατία, επειδή το επιτρέπουν οι Εβραίοι, αλλά καθοιονδήποτε τρόπο δεν πρέπει να υπάρχει 'εθνικιστική τρομοκρατία'. Οι αριστεροί ανθέλληνες, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν πολλούς λόγους να μην θέλουν κάτι τέτοιο. Οι δεξιοί βαβέλληνες, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν και αυτοί πολλούς λόγους να μην θέλουν κάτι τέτοιο. Οι πρώτοι από εγγενές μίσος απέναντι σε κάθε τί ελληνικό και οι δεύτεροι από εγγενής φόβος απέναντι σε κάθε τί ριζοσπαστικό.
Αποτέλεσμα η καιροσκοπική σύγκλιση των απόψεών τους στην καταγγελία φαινομένων σαν το ΜΑΒΗ. Κοινός τόπος τους είναι ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις είναι 'βαλτοί', 'ανθρωποι μυστικών υπηρεσιών', 'τα παίρνουν', κτλ. Δεν τολμούν να αναφερθούν, όμως, στην περίπτωση που συμβαίνει το αντίθετο, όταν αποδεικνύεται ότι δεν συμβαίνει οτιδήποτε από αυτά που καταλογίζουν. Όπως, παραλείπουν σκοπίμως να αναφερθούν στο προκείμενο: Ο σκοπός τους είναι δίκαιος; Δεν πρέπει να πάρουμε πίσω τα σκλαβωμένα εδάφη, όπου ζουν επί δεκαετίες υπόδουλοι σε καθεστώς αλβανικής τρομοκρατίας οι Έλληνες αδελφοί μας; Για αυτό λοιπόν, πιστοί στα λόγια του Γέρου του Μοριά, τσεκούρι και φωτιά σε σκουλήκια ανθελληνικά, είτε αριστερά είτε δεξιά! Ζήτω το ΜΑΒΗ, θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη!