Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ;
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες κάποιων εικόνων που παραπέμπουν σε ένα κράτος οπερέτα. Οι εικόνες που είδαμε από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ωραιόκαστρο πρέπει να μας κάνουν λίγο σοφότερους. Τί ακριβώς έγινε είναι γνωστό και μία επανάληψη δεν προσφέρει οτιδήποτε στην ανάλυση. Είδαμε κουκουλοφόρους που στέκονταν πίσω από τις διμοιρίες της ΥΜΕΤ. Οι αστυνομικοί αποτελούσαν το διαχωριστικό τείχος ανάμεσα στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου που αντιδρούν για την πειθαναγκαστική και εκδικητική από μέρους του κράτους παρουσία των παιδιών 'προσφύγων' στις σχολικές αίθουσες. Όλα αυτά συμβαίνουν ενόσω το Συμβούλιο της Επικρατείας κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν 'πρόσφυγες', αλλά λαθρομετανάστες. Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός Τσίπουρας γράφει στα παλαιότερα των υποδυμάτων του τους κατοίκους και εφαρμόζει το κυβερνητικό πρόγραμμα. Αυτό αποδεικνύει ότι η περίφημη Δημοκρατία είναι μία εννοιολογική μπούρδα. Δεν υφίσταται Δημοκρατία καθοιονδήποτε τρόπο εφόσον υπάρχει εκλεγμένος δικτάτορας που εφαρμόζει ό,τι του καπνίσει. Με λίγα λόγια, η Δημοκρατία αρχίζει και τελειώνει στην ψήφο. Μετά την κατάθεση της ψήφου, ο πολίτης δεν έχει δικαιώματα.
Οι πολίτες συνηθίζουν να βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Βλέπουν τους κουκουλοφόρους που επιτίθενται στους πολίτες που διαμαρτύρονται και δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί οι κύριοι που εμφανίζονται οπουδήποτε το κράτος βρίσκει εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής του, ακάλεστοι όντες και δίχως ποτέ να μπορούν να εξηγήσουν, ποιός μηχανισμός, άλλος από το ίδιο το κράτος, τους ειδοποιεί ώστε να είναι πανταχού παρόντες για να κάνουν αυτό που δεν μπορεί να κάνει υπεύθυνα το κράτος. Όταν το κράτος επιτίθεται ανοικτά εναντίον των πολιτών, διακυβεύεται ο κραταιός μύθος 'Δημοκρατία'. Τί πιο ανώδυνο από κάποιους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους; Στα γεγονότα του Ωραιοκάστρου είδαμε κάποιους από αυτούς τους ασύλληπτους κουκουλοφόρους να επιτίθενται με μανία κραδαίνοντας διάφορα αντικείμενα (μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει έως και φονικά ανάλογα με τον τρόπο χρήσης τους) καταφέροντας σοβαρά χτυπήματα σε έναν Έλληνα πολίτη που αντιδρά στην μετατροπή της περιοχής του και του σχολείου αυτής σε επιμορφωτικό κέντρο για τα παιδιά των λαθρομεταναστών. Οι περισσότεροι είδαν τους κουκουλοφόρους. Εάν παρατηρήσει κανείς την στάση του σώματος ενός εκ των ασύλληπτων δραστών και εφόσον κατέχει την στοιχειώδης γνώση περί τακτικής χρήσης πιστολιών (Tactical Stance) μπορεί με ευκολία να καταλάβει πώς ο δράστης δεν είναι ένας κοινός μπαχαλάκιας, αλλά αστυνομικός που δεν κατάφερε να ξεφύγει από το ολίσθημα στο οποίο πίπτουν όσοι φέρουν όπλο σε τακτική βάση. Δηλαδή οι αστυνομικοί σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Δύναμη της συνήθειας. Όσοι κατέχουν βασικές ή εμπειρικές γνώσεις για την γλώσσα του σώματος (Body Language) γνωρίζουν πώς σε ό,τι αφορά την τακτική χρήση όπλων, ειδικότερα στον τρόπο που μελετάται το 'modus operandi' ενός επαγγελματία εκτελεστή, κεντρικό είναι η αταβιστική στάση του σώματος στον τρόπο που κρατάει το όπλο. Η κίνηση 'βγαίνει' χωρίς σκέψη. Αυτό προκύπτει από την συνήθεια στην οποία έχει εγκλωβιστεί ο κάτοχος του όπλου και η κίνηση 'βγαίνει' μηχανικά. Δεν θα αναφέρουμε επίσης ότι οι αστυνομικοί προμηθεύονται από το πρατήριο της υπηρεσίας συγκεκριμένα είδη, συγκεκριμένους τύπους αθλητικών υποδυμάτων, όπως αυτά που φοράει ο δράστης.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, κάνετε τους δικούς σας ανάλογους συνειρμούς σε σχέση με το ανωτέρω σκεπτικό. Εμείς πάντως δεν έχουμε οποιαδήποτε αμφιβολία περί αυτού. Άξιος ο μισθός του...
Πηγή: http://hellasordead.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html?zx=c163da9302706b54