Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ 'SAW': ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ


Όσον αφορά την πλειονότητα των ανθρώπων, αποδεικνύεται πώς είναι ιδιαίτερα αχάριστοι παρόλο που παραμένουν ζωντανοί, ωστόσο όχι και εσύ, τουλάχιστον όχι για πολύ ακόμα...Αυτή η φράση εξηγεί το κίνητρο των δοκιμασιών-παιγνίων στην παραγωγή 'Saw'. Κοινό τόπο αποτελεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν διόλου το αγαθό της ζωής, τουναντίον την θεωρούν κάτι το εντελώς αυτονόητο, έως ότου βέβαια κινδυνεύσουν να απολέσουν αυτής. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν λογαριάζουν την σημασία να ζουν έχοντας την υγεία τους, μολονότι δίπλα τους υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν επί χρόνια από πάσης φύσεως ασθένειες και δίνουν μάχη καθημερινά με την κλεψύδρα που για αυτούς τελειώνει, βυθίζοντάς τους στην απελπισία.

Όταν κανείς βρίσκεται στην κόλαση, μονάχα ο διάβολος μπορεί να τον βοηθήσει να ξελασπώσει...


Και είναι αλήθεια αγαπητά συντρόφια και συντρόφισσες. Όταν κανείς πιάσει πάτο στη ζωή του και ειδικότερα αγκαλιάσει την κόπρο του Αυγείου, τότε μονάχα αυτός που είναι ήδη τέρμα βουτηγμένος στα σκατά μπορεί να τον βγάλει από αυτά. Ένα μάθημα για όσους έχουν μπλέξει (με οτιδήποτε) πολύ άσχημα στη ζωή τους. Από τον πάτο μονάχα με βοήθεια μπορεί να βγει κανείς, μόνος του πολύ δύσκολα, ασχέτως των θεωριών περί δυνάμεως της θελήσεως.

Ο θάνατος είναι ένα πάρτυ-έκπληξη. Παρεκτός, βέβαια, εάν είσαι ήδη νεκρός από τα μέσα.Πόσες φορές το έχουμε πει; Εάν βρε κοροϊδάκι δεν έχεις πεθάνει 'ψυχικά', πώς θα γράψεις στα αρχίδια σου το θάνατο; Εάν δεν πεθάνεις εθελούσια, πώς θα νικήσεις την απειλή του θανάτου; Απλό. Γράφεις στα αρχίδια σου όλες τις απολαύσεις της ζωής, επί του συνόλου. Από την αρχή έως το τέλος. Παίζεις κάργα επικίνδυνη μπάλα στο παρόν και δεν σε νοιάζει το μέλλον ή μάλλον το ακυρώνεις από μόνος σου. Ζεις την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία σου. Άμα το αντέχεις, άντε λοιπόν go on και η παναγιά μαζί σου. Έχεις guts;

Όταν είσαι ικανός να προβλέψεις (διαβάσεις) την σκέψη των άλλων, δεν αφήνεις οτιδήποτε στην τύχη του.Πράγματι, όταν αυτό συμβαίνει τα πράγματα δεν οδηγούνται ποτέ βάσει τυχαιότητας. Αντίθετα, μπορεί κανείς να τα οδηγήσει στο σημείο που επιθυμεί. Η ικανότητα αυτή αποκτάται με την πείρα και όχι με την μπύρα. Με την πείρα κάνεις παπάδες, με την μπύρα κάνεις κοιλιά. Πέρα από τα φυσικά χαρίσματα που βοηθούν, εάν κανείς δεν βρέξει τον κώλο του, ψάρι δεν τρώει, όπως κοινώς λέγεται. Θέλει ψήσιμο καλό, όπως και το ψάρι, χρειάζεται ατέλειωτο κάψιμο με καταστάσεις. Νέοι και νέες αγχωθείτε, τίποτα δεν έρχεται στο πιατικό έτοιμο σερβιρισμένο. Εάν δεν ιδρώσετε, εάν δεν σας γαμηθεί το σπίτι που σας πέταγε, άντρες και γυναίκες δεν γινόσαστε με τίποτα, μα με τίποτα, όσο και να χτυπιέστε.
Γειά χαρά, θέλω να παίξω ένα παιχνίδι.


Βασικά δεν πρόκειται για ανακοίνωση, αλλά για την κυνική δήλωση των δοκιμασιών στις οποίες θα υποβληθούν οι διαγωνιζόμενοι, διότι τέτοιοι είναι, αλλά όχι με κριτική επιτροπή τον Ηλία Ψινάκη. Εθελούσια ή μη, διόλου σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα δοκιμαστούν, είτε το θέλουν, είτε όχι. Ποιός είναι αυτός που αποφάσισε για κάτι τέτοιο; Ούτε αυτό έχει σημασία. Για τις δικτατορίες ή για το γεγονός ότι υπάρχουμε, αλήθεια ποιός το αποφάσισε; Με τον ίδιο τσαμπουκά, κάποιος αποφασίζει να δοκιμάσει τα όρια της αντοχής των διαγωνιζόμενων. Τα κεφάλια μέσα το sex ξεκινάει. Περαστικά σας, όχι πολλά πολλά λόγια. Χορτάσαμε από παπάτζες και τώρα ήλθε η σειρά σας να χορτάσετε πόνο και ηδονή, τουλάχιστον θα πρέπει να προσπαθήσετε για τη ζωή σας, καθώς για τα υπόλοιπα αποφασίζουν άλλοι για εσάς. Φανείτε για μία φορά στη ζωή σας, έστω, ελάχιστα υπεύθυνοι.

Ζήσε ή ψόφησε, κάνε την επιλογή σου.Γαμιστερή φιλοσοφία από τον ποδηλάτη. Ζήσε θύμα μου να φας πακέτο, άρα καλύτερα να ψοφήσεις, κάπως έτσι ακούγεται. Εκτός εάν κανείς αποδεχθεί τη ρώσικη ρουλέτα και παλέψει λιγάκι στη ζωή του, αντί να του έρχονται έτοιμα αυτά για τα οποία οφείλει να κοπιάσει. Αχαριστία τέλος. Το πακέτο είναι ατέλειωτο. Εκδίκηση; Μπορεί! Ατιμωρησία; Ποτέ! Όλα έχουν κόστος και κάποιοι πρέπει να πάρουν το μάθημά τους. Όσο ζει κανείς μαθαίνει, λένε. Υποφέρει, λέμε, έτσι πρέπει.
Ενδεχομένως αναρωτάσθαι πού βρισκόσαστε. Θα σας πως αμέσως που μάλλον βρισκόσαστε. Στον χώρο όπου θα πεθάνετε.


Καύλα; Ηδονή; Σάρκες που σκίζονται και το αίμα τρέχει ποταμάκι; Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Οι ανθρωπιστές να πάρουν τον πούλο από τον εθνικισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό. Υπάρχει και η αριστερά παιδιά να κουνάτε σημαιάκια παρέα με τον Αλέξη! Στους μελλοθάνατους δεν παρουσιάζεις ποτέ το πού, το γιατί ή το πώς! Απλώς τους οδηγείς με συνοπτικές διαδικασίες στον πλησιέστερο χώρο υγειονομικής ταφής ανθρώπινων απορριμμάτων. Τα σκουπίδια με τα σκουπίδια. Δίκαιο!

Απαττάσθαι ότι το πράγμα τέλειωσε επειδή με νομίζατε νεκρό. Λάθος σας είπαν, τίποτα δεν τέλειωσε. Αντίθετα, το παίγνιο μόλις άρχισε!Και ναι, συμβαίνει, όπως με τα σκατά. Εκεί που νομίζει κανείς πώς εξουδετέρωσε τον αντίπαλό του, εκείνος σηκώνεται πιο δυνατός από τον τάφο του και του δίνει και καταλαβαίνει. Χμ, αυτά έχει η ζωή, όταν δεν την εκτιμάς, κατά πώς πρέπει, τρως πακέτο. Εξίσου δίκαιο, δεν νομίζετε;Ω, ναι, θα χυθεί λίγο αιματάκι.


Επειδή η ειρήνη προηγήθηκε γενικά λόγω ανθρωπισμού ή λόγω φλωριάς, ο πόλεμος παίρνει ξανά τα ηνία και επέρχεται η φυσική τάξη πραγμάτων. Και τι έγινε, επειδή θα χυθεί λίγο αιματάκι; Σε τόσους πολέμους κάναμε τα στραβά μάτια, ενώ τόσοι άλλοι γύρω μας σκοτώνονταν την ίδια ώρα που εμείς απολαμβάναμε το αναψυκτικό μας από τον καναπέ μας. Δεν πρέπει κάποτε να έλθει και η δική μας σειρά; Η συνενοχή κάποια στιγμή πρέπει να πληρώνεται. That's life! Εάν δεν τρέξει λίγο αιματάκι, θα πεθάνουμε από ξηρασία και οι τροχοί της ιστορίας θα κολλήσουν. Η εξέλιξη δεν εμποδίζεται από κανέναν. Για αυτό αίμα, αίμα, περισσότερο αίμα.

Τέλος παιχνιδιού.


Να και ένας ειλικρινής άνθρωπος που ορίζει την αρχή και το τέλος μίας δοκιμασίας. Ποιόν άλλον έχετε δει στην πραγματική ζωή να είναι τόσο συνεπής όσο αυτός; Όλοι λένε ψέματα για να καλυφθούν πίσω από το δάκτυλό τους ή πίσω από δικαιολογίες, ανεξαρτήτως των συνεπειών που έχουν τα ψέματά τους στη ζωή των συνανθρώπων τους. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απλώς τον πίνεις και έρχεσαι στα ίσια σου και απλώς κάποια στιγμή σου ανακοινώνεται πώς η τιμωρία-συμμόρφωση-μάθημα τέλειωσε. Δίκαια πράγματα, άντε βρείτε τα αλλού ανθρώπινες σκατοσακούλες. Σας βλέπει, σας βλέπουμε και αυτό είναι όλο.