Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η ΕΒΔΟΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ






Όσοι επέλεξαν την αυτοκτονία στα χρόνια των μνημονίων, δυστυχώς ατύχησαν. Ατύχησαν για έναν λόγο. Διότι 'τα μνημόνια ήρθαν για να μείνουν'. Αυτοκτονώντας, απλώς έχασαν το κυρίως μέρος της παράστασης. Αυτοκτόνησαν στα πρώτα λεπτά του έργου. Διόλου τυχεροί είναι όσοι θα δουν το τέλος της παράστασης. Ωστόσο, από πάσα άποψη έχει αξία να έχει κανείς ολοκληρωμένη εικόνα του έργου. Η μεταπολίτευση είναι αρρώστια. Βαριά και ανίατη. Το καρκίνωμα που κάνει μεταστάσεις στο σώμα της πατρίδας. Το ΠΑΣΟΚ μεταμορφώθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έγινε δορυφορικός ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, και οσονούπω θα γίνει μπαλτακοφραγκόκ με την ευλογία της ελλαδικής εκκλησίας. Για τα πτώματα που δεν έχει ενημερώσει κάποιος, τους κουκουέδες, τι μπορεί να πει κανείς. Οι επιδοτήσεις να είναι καλά και οι διορισμοί στο δημόσιο. Οι επαρχιώτες που ψήφιζαν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου που τώρα τους υψώνεται το μεσαίο δάκτυλο, ας προμηθευτούν χαρτομάντηλα. Το μόνο που θα θυμίζει το αγροτικό παρελθόν θα είναι οι γαλότσες που θα κλειδωθούν σαν άλλος σκελετός στην αποθήκη του χωραφιού. Αυτό που επέτυχε σε τρομακτικό βαθμό η μεταπολίτευση είναι η ηθική διαφθορά και η άενυ προηγουμένου ψυχική χρεοκοπία της συντριπτικής πλειοψηφίας του-κάποτε-ελληνικού λαού. Οι πασοκτζήδες αποδείχτηκαν μανούλες στον 'επιστημονικό' σοσιαλισμό. Επέτυχαν αυτό που φάνταζε αδύνατο. Κοινωνικοποίησαν τη διαφθορά. Κοινωνικοποίησαν τα μέσα παραγωγής, εξαϋλώνοντάς τα. Αποτέλεσμα της ιδεολογικής εγκαρσίας επίθεσης είναι η ανεκδιήγητη προθυμία των διεφθαρμένων νεοελλήνων να υπηρετήσουν οποιαδήποτε (παρα)εξουσία μπορεί να τους εγγυηθεί έναν μισθό ή μία σύνταξη ή κάποιο επίδομα. Οι λεγόμενοι 'οικονομικοί' μετανάστες εξαγοράζονται με ένα επίδομα. Δίνουν κώλο αρκεί να ελληνοποιηθούν. Οι προλετάριοι περίμεναν από αυτούς να ενωθούν μαζί τους στην ταξική πάλη, αλλά διαψεύστηκαν. Απεδείχθησαν κατώτεροι των αριστερών προσδοκιών. Και αν ο μισθός φτάσει στο χαμηλότερο σημείο, οι υπήκοοι δεν πρότίθενται να εξεγερθούν, μήτε καν να διαμαρτυρηθούν, τους αρκεί να υπάρχουν, διαβιώνοντας όπως τα σκουλήκια. Δεν ντρέπονται να τρώνε μεσημεριανό από τους κάδους. Είναι και αυτό μία άποψη θα πει κανείς, ριζοσπαστική οικολογική, σχεδόν πριμιτιβιστική. Λίγο τσίπα, διότι μέχρι στιγμής έχουμε πολύ τσίπρα.





Είναι αποκαρδιωτικό και απογοητευτικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία του λαού, παραδόθηκε αμαχητί, έχοντας κάτω από την γλώσσα την καραμέλα της 'κούρασης'. Όποιον νεοέλληνα και αν ρωτήσετε, θα ακούσετε δια στόματός του το εξής: 'εγώ δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά'. Και, για να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου, ας του απαντήσουμε: 'και με τι ασχολείσαι ρε τραχανά;', ωστόσο και πάλι απάντηση δεν θα πάρετε πέραν ότι 'έχω οικογένεια, έχω παιδιά, έχω σκυλιά, γατιά, δάνεια, κλπ'. Τα 'έχω πατρίδα', 'έχω υπερηφάνεια', 'έχω συνείδηση', δεν θα τα βρείτε στο σημειωματάριό του. Και πώς να τα έχει, αφού τόσα χρόνια τα εξαργύρωσε όλα αυτά για να έχει ανέσεις, έναν 'σίγουρο μισθό', ένα διαμέρισμα, ένα αυτοκίνητο, μία παράλληλη σχέση, ένα στρώμα με νερό, κλπ. Η πατρίδα δεν είναι ο κωλομισθός σου ή το γαμημένο σπίτι σου. Η πατρίδα είναι πέτρες, χυμένο αίμα, αγώνες και ιστορία. Φτωχομπινές, white trash ήσουν, είσαι και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσεις να είσαι. Τι κλαίγεσαι τώρα, ότι οι πολιτικοί σε εξαπάτησαν, ότι σου έφαγαν τα λεφτά, ότι έχασες κάθε αξιοπρέπεια; Πότε τα είχες μέχρι τώρα για να τα χάσεις ή να στα στερήσουν; Η προσωποποίηση του συνδρόμου της κατοχής και αυτό που έμεινε στον πάτο της λεκάνης όταν η μεταπολίτευση τράβηξε το καζανάκι της διαπλοκής, αυτό είσαι κακομοίρη. Νεοέλληνας πεινάλας, ψωμόλυσσας που ανέμιζες σημαίες της αλλαγής. Για μία Ελλάδα νέα φώναζες...ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία (φυσικά του Μάο), η Ελλάδα στους Έλληνες, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο, Έξω οι βάσεις, κλπ. Ένας μαλάκας ήσουν, είσαι, και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσεις να είσαι. Δεν με εκπλήσσεις. Σε ξέρω από παλιά κουφάλα νεοέλληνα. Συνεργάστηκες με όποιον είχε το ρευστό. Μεταμφιέζεσαι σε οτιδήποτε, ίδια σκατοφάρα παραμένεις. Σκουλήκι, αρκεί να γλιτώσεις την πατημασιά. Τώρα είσαι η ντροπή της Ευρώπης. Και παλιά ήσουν, δεν άλλαξες. Το έπαιξες μαγκιάς στους χιτλερικούς για να σώσεις τη Ρωσία και τώρα λες 'που είναι η Ρωσία να μας σώσει'. Θα περιμένεις πολύ. Τώρα καταστρέφεις εκ νέου την Ευρώπη. Είσαι το επίσημο ορμητήριο πέρασμα για κάθε τριτοκοσμικό στην Ευρώπη. Είσαι η ντροπή της Ευρώπης, και όχι μόνο.



Ο στρατός σου αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους. Οι στρατιωτικοί που πληρώνονται από εσένα, δήθεν, για να φυλάνε τον κώλο σου όταν κοιμάσαι (μέρα και νύχτα), κοιμούνται και αυτοί (μέρα και νύχτα). Έχετε δια ύπνου αλληλογραφία. Και αυτοί στο ίδιο tempo, όπως εσύ, για να μην χάσουν την δουλειά τους, τον σίγουρο μισθό ή ό,τι άλλο σε προνόμιο, δεν θα αρνηθούν να εξυπηρετήσουν τους μετανάστες, ως άλλες καθαρίστριες. Και αυτό διότι, η διαφθορά τρύπησε το κόκκαλο. Ο στρατιωτικός δεν είναι πια ιδέα, είναι απλώς ένα επάγγελμα. Όπως ο μπάτσος, όταν κληθεί να παραταχθεί απέναντί σου, θα το κάνει με προθυμία, αναλόγως των εντολών που θα του δώσουν, έτσι και ο στρατός θα πράξει αναλόγως. Αν έμεινες στην ρομαντική ιστορία του 1956 στην Πράγα, καλύτερο για σένα είναι να ρίξεις λίγο νερό στη μάπα και να ξυπνήσεις. Ισραηλινοί μέντορες είναι αυτοί που κατευθύνουν μέσα από τις γραμμές του κράτους τα σώματα ασφαλείας που επίσης πληρώνεις από την τσέπη σου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και η διεφθαρμένη νοοτροπία τους αναγνωρίζουν μόνο εντολές από πάνω προς τα κάτω. Τίποτα άλλο. Εσύ απλώς θα αναγνωρίσεις το θάνατό σου. Και φυσικά με τη σειρά τους κάποιοι άλλοι θα αναγνωρίσουν απλώς το πτώμα σου. Αλυσίδα πάνε αυτά. Είμαστε στην κρίσιμη θέση να σε ενημερώσουμε πώς αν ακόμα περιμένεις τον Λοχία, μάλλον θα τον βρεις σε κάποιο chat room να πουλάει μαγκιά με το κιλό για το πόσο σκληρά εργάζεται στον Ε.Σ, σε κάποιο σουβλατζίδικο ή σε κάποιο στρατόπεδο μετεγκατάστασης 'προσφύγων', όπου θα λέει ευτυχής μέσα του ή σε κάποιον άλλον κουράδα συνάδελφό του ότι 'περνάει τούφα το 8ωρο με τους μετανάστες, να φέρουν και άλλους αντί να τρέχουμε σε ασκήσεις'.





Το απόλεμο από το 1974 έως σήμερα καλλιέργησε την νωθρότητα στο στράτευμα. Το στράτευμα δεν αποτελείται στην πλειοψηφία του από προσωπικό με πατριωτικό φρόνημα, αλλά από δημοσίους υπαλλήλους με φρόνημα το εργασιακό βόλεμα. Υπαλληλάκια των 1000 ευρώ και τώρα των 700 ευρώ και η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό. Η συνείδηση έχει ατροφήσει. Ο στρατιωτικός τελεί σε αποσύνθεση. Αγωνίζεται για μία πρόωρη συνταξιοδότηση. Όπως και εσύ αγωνίζεσαι για να κόψεις το νήμα. Να πάρεις μία πενιχρή σύνταξη πριν παραδώσεις πνεύμα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που παραμένουν στο στράτευμα από ανιδιοτελή αγάπη για την Ελλάδα και για την τιμή ότι είναι Έλληνες. Οργανώσου, έρχονται δύσκολες ημέρες, από τον στρατό μην περιμένεις τίποτα. Η αντίσταση είσαι εσύ. Μόνον εσύ. Μην μας ψάξεις σε συγκεντρώσεις, σε ομιλίες, σε χειροκροτήματα, σε εντυπώσεις και θεάματα. Θα μας βρεις σε πεδία σύγκρουσης, σε πύρινα οδοφράγματα, σε σκοτεινά καλντερίμια, σε υπόγεια γεμάτα υγρασία να σχεδιάζουμε τα χτυπήματά μας στον εχθρό, σε σπηλιές όπου θα σχεδιάζουμε την επόμενη μας επίθεση, σε βουνά και λίμνες όπου θα γευόμαστε τα τοπία που αγαπήσαμε όσο τίποτα άλλο. Όποια πέτρα ελληνικής γης και αν σηκώσεις, θα μας βρεις κάτω από αυτήν να περιμένουμε. Είμαστε εδώ, ήμαστε πάντοτε και θα είμαστε παρόντες στον πόλεμο, ζωντανοί ή τεθνεώτες. Νικάμε πεθαίνοντας και όχι ζητιανεύοντας. Προτιμούμε τον θάνατο από τα ψίχουλα. Νίκη ή θάνατος φώναξαν τα πρότυπά μας. Για όλες τις απολαύσεις του κόσμου σας δεν θα ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, τις περιπλανήσεις μας στον επαναστατικό αγώνα. 'Με το άνοιγμα της έκτης σφραγίδας έγινε σεισμός μεγάλος και ο ήλιος έχασε την λάμψη του και έγινε μαύρος και η σελήνη έγινε σαν αίμα...' Ερχόμαστε και η γη τρέμει...