Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Dr. Vasilije-Vaso Čubrilović 'Η Απέλαση των Αλβανών', Memorandum, 1937


Memorandum με ημερομηνία 1937. Θέλετε μνημόνια, ορίστε, αυτό είναι μνημόνιο, όχι οι γελοιότητες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως των γραφειοκρατών. Ιστορική μπροσούρα της οργάνωσης που τσακίζει αλβανικά και όχι μόνο κόκκαλα. Όχι Κοσσυφοπέδιο, όχι Τσαμουριά, ένα αρχίδι θα πάρουν οι Αλβανοί.
Αυτό είναι το δικό μας μνημόνιο, χωρίς όρους και χωρίς όρια. Απεριόριστη εγγύηση ΑΜΕ και τα Αλβανά να ψάχνουν προς Ασία να κρυφτούν.

Και ένα βίντεο για τους ανήσυχους συναγωνιστές επί του όλου θέματος...



Albanians are Not White People!

https://www.youtube.com/watch?v=lhwTLIeZP-Q

Μαχητικός Πυρήνας Ηπείρου / ΑΜΕ


Απόσπασμα από την εισαγωγή:

'Το έγγραφο του Σερβοβόσνιου Dr. Vasilije-Vaso Čubrilović αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο ιστορικό ντοκουμέντο χαράξεως εθνικής στρατηγικής από μέρους της Σερβίας στο μεσοδιάστημα των δύο παγκοσμίων πολέμων. Ένα ντοκουμέντο ριζοσπαστικού εθνικισμού της εποχής. Ένα ντοκουμέντο που πρέπει να μελετηθεί από άποψη ουσίας και όχι συνοδεία άναρθρων δελαπατρίδικων τσιρίδων. Στο ολίγων σελίδων έγγραφο που ετέθη στην διάθεση της Βασιλικής Γιουγκοσλαβικής Κυβερνήσεως διαφαίνεται η αξία μίας στρατηγικής που τόσο λείπει από την ημετέρα ελληνική πραγματικότητα των μνημονίων εθνικής υποτέλειας. Το κείμενο αυτό, μολονότι έχει αντι-αλβανικό χαρακτήρα, κανείς θα υποθέσει πως στον αντίποδα έχει φιλο-σερβικό. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και εξηγούμε. Από την πλευρά μας, αξίζει προσοχής, ότι αποκρυσταλλώνει τον σερβικό μεγαλοϊδεατισμό, ένας μεγαλοϊδεατισμός που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της εθνικής παράκρουσης μέσα από συνθήματα 'Όλα είναι Σερβία' και 'Όλα είναι σερβικά', ενώ ως τελικό συμπέρασμα ότι η θέση της Ελλάδος είναι πέραν πάσης συμμαχίας, όπως έχει αποδείξει η ιστορία'. 





  Dr. Vasilije-Vaso Čubrilović 'Η Απέλαση Των Αλβανών', Memorandum, 1937 by Nationalismhandbooks