Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΗΣ KGB ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΕΣΤΕΣ ΤΟΥ 'ΧΩΡΟΥ'









Κατ' επανάληψιν έχουμε τονίσει πως ένα κίνημα εθνικιστών μαχητών οφείλει να εστιάζεται στην προπαρασκευή και κατόπιν στην επαναστατική δράση. Για να επιτευχθούν αμφότερα, τα μέλη του κινήματος οφείλουν να δώσουν βαρύτητα στην θεωρητική επιμόρφωση-αυτομόρφωση, ώστε να καταστούν ικανοί να εφαρμόσουν στην πράξη τις αναζητήσεις τους. Ο εθνικιστής δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από ριζοσπάστης. Η σκούπα του ριζοσπαστικού εθνικισμού θ' απορροφήσει τους περιττούς. Η ριζοσπαστική σκέψη και δράση δεν πρόκειται για μία εύκολη υπόθεση, αλλά για μία χρονοβόρα και κοπιαστική υπόθεση όπου απαιτείται ατομική και συλλογική αφοσίωση. Κανένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί από ηττοπαθείς και κουρασμένους. Η επανάσταση απαιτεί τρέλα, πάθος, ζωντάνια, πέρα από ικανότητες και πολλά άλλα. Η προπαρασκευή αποτελεί μία αναγκαία συνθήκη για το μαχητικό κίνημα του παρόντος και του μέλλοντος. Το 'κίνημα' του παρελθόντος μπόλιασε με δειλία και αδράνεια τους αγωνιστές, απογοητεύοντάς τους, οδηγώντας σε κανάλια συμμορφωτισμού και αστικής νομιμοφροσύνης. Η ξεφτίλα τους έφτασε έως σημείου να διαδίδεται η άποψη πως η δράση είναι μάταιη κι όσοι δρουν το κάνουν από συμφέρον ή τα παίρνουν από υπόγειες διαδρομές.




Χέστες, καλά το καταλάβατε. Αρνούμαστε να κινούμαστε με τα πιόνια κι είμαστε εδώ παρόντες για να διαλύσουμε την κουλτούρα της αδράνειας την οποία εμφυσήσατε στους εθνικιστές. Πάρτε το χαμπάρι, την ψάχνουμε με νέες μεθόδους, με νέους τρόπους. Είμαστε της σχολής Κακών Τεχνών και πάμε γυρεύοντας. Το 'κίνημα' του παρελθόντος αποτελεί ένα όνειδος που πρέπει να διαγράψετε απ' την ατζέντα σας. Συνέπεια αυτών είναι ότι ο φόβος (όπως συμβαίνει και με τον ανθρώπινο οργανισμό) λειτούργησε ανασταλτικά ως προς την ανάπτυξη ενός μαχητικού κινήματος. Οι φοβισμένοι δεν μπορούν ν' αμφισβητήσουν οτιδήποτε κι όπως συνεχώς η ιστορία αποδεικνύει, οι φοβισμένοι απλώς συνεχίζουν να φοβούνται ακόμα περισσότερο. Τα αποτελέσματα γνωστά. Το εθνικιστικό κίνημα που όφειλε να διαδραματίσει καίριο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις μετατράπηκε σ' ένα κίνημα άθλιων επισκεπτών διάφορων διαδικτυακών chat και forum στα οποία εκτονώνουν την αλλοτρίωσή τους. Για τους ριζοσπάστες εθνικιστές δεν υπάρχουν διλήμματα. Η θεωρητική κατάρτιση φέρνει τη δράση. Αν κανείς διαβάσει παραμυθάκια για τα κατορθώματα των νεκρών, θ' αναπαράξει είδωλα. Οι συνθήκες σ' ένα διαρκώς μεταβαλόμενο πεδίο μάχης (είτε το αστικό πεδίο της μητρόπολης είτε η ύπαιθρος) διδάσκουν ότι οι μαχητές πρέπει ν' αναπροσαρμόζουν τις τακτικές τους πάνω στην πεπατημένη των παλαιών. Μολονότι λέγεται ότι η πιο επιτυχής συνταγή είναι η (πολυ)δοκιμασμένη, αν οι μαχητές του σήμερα δεν εστιαστούν σε πρακτικά ζητήματα, η θεωρητική γνώση της ιστορίας θ' αποδειχθεί ένα τίποτα.




Σ' όσους ασχολούνται με τις ψυχολογικές επιχειρήσεις και την στρατηγική ανάλυση στον τομέα της ασφάλειας, είναι παραπάνω από γνωστό ότι τον καιρό που η KGB μεσουρανούσε είχε αναπτύξει προηγμένες τακτικές κατασκοπείας/αντικατασκοπείας, τακτικές υπονόμευσης του εχθρού, ενώ οι Δυτικοί ακόμα βρίσκονταν στα δέντρα. Ο κραταιός μύθος της πανίσχυρης CIA που επικρατεί εδώ και δεκαετίες, ότι δηλαδή η γνώση τέτοιων τακτικών μπορεί να προέλθει απ' την ανάγνωση των εγχειριδίων της CIA που κατακλύζουν την σφαίρα του διαδικτύου καταρρέει μέρα με τη μέρα. Ο Σοβιετικός γίγαντας κοιμήθηκε για να ξαποστάσει απ' τους φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης, ωστόσο έχει μνήμη ελέφαντα και θ' ανανύψει. Το ενδιαφέρον της νέας γενιάς των εθνικιστών της πράξης, των ριζοσπαστών εθνικιστών που φτύνουν τους καραγκιόζηδες που πουλάνε αέρα κοπανιστό στην τιμή των πλήκτρων, είναι μεγάλο. Η εκδοτική κίνηση στην Ελλάδα αποδεικνύει πως τα μηνύματα λαμβάνονται απ' όσους πρέπει.




Στο παρόν σας παρουσιάζουμε το εξαιρετικό εγχειρίδιο 'KGB Alpha team training manual: How the soviets trained for personal combat, assassination, and subversion'. Το εν λόγω συντάχθηκε απ' τον A.I.Dolmatov, τον επικεφαλής εκπαιδευτή στο αθλητικό κέντρο Dynamo στη Μόσχα. Αν μπείτε στον κόπο να ρωτήσετε έναν πρώην Σοβιετικό κρατικό λειτουργό τι ήταν το κέντρο Dynamo, η απάντηση που θα λάβετε είναΙ: 'Ένα αθλητικό κέντρο που χρησιμοποιούταν από αστυνομικούς'. Αν όμως ρωτήσετε έναν σοβιετολόγο θα σας αποκριθεί ότι το κέντρο αυτό υπήρχε αντίστοιχα σε κάθε σοβιετική πόλη και ήταν στα χέρια της KGB και του MVD (Υπουργείο Εσωτερικών της ΕΣΣΔ). Φυσικά δεν ήταν ένα συνηθισμένο αθλητικό κέντρο. Η σύνταξή του εγχειριδίου ολοκληρώθηκε το 1989, ωστόσο περιλαμβάνει στοιχεία απ' την εκπαίδευση των Spetsnaz για την αναγνώριση, την μεταφορά, την φυσική κατάσταση, την μάχη σώμα με σώμα, την είσοδο σε κτίρίο, αλλά και την απελευθέρωση αιχμαλώτου. Το εγχειρίδιο εμπλουτίστηκε απ' τον Dolmatov. Σ' αυτό πρόσθεσε ενότητες που αφορούν σε δολοφονίες, σαμποτάζ, τακτικές εναντίον της υπονόμευσης, απαγωγές πολιτών στους δρόμους, εντός κι εκτός της ΕΣΣΔ. Στις σελίδες του θα βρει κανείς σκίτσα που βοηθούν τον αναγνώστη στην ανάλυση των τακτικών. Το εγχειρίδιο κυκλοφορεί απ' την εκδοτική 'Palladin Press' σε παγκόσμια κλίμακα. Περιλαμβάνεται πρόλογος του Jim Shortt, εκπαιδευτής δυτικών στελεχών στρατιωτικών κι αστυνομικών τμημάτων στην εξουδετέρωση των Spetsnaz, ενώ ταξίδεψε στην πρώην Σοβιετική Ένωση για να εκπαιδεύσει τους Σοβιετικούς σε αντιτρομοκρατικές τακτικες. Ο Shortt ήταν επικεφαλής της 'International Bodyguard Association'. Απέκτησε εμπειρία και μετέδωσε εμπειρία στα Βαλτικά κράτη, ενώ εκπαίδευσε τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν. Στα κεφάλαια 5-6 λείπουν συγκεκριμένες σελίδες που αναφέρονται στην εκπαίδευση του Shortt. Οι Σοβιετικοί Spetsnaz επιχειρούσαν σε αποστάσεις που άγγιζαν τα 1000 χιλιόμετρα στα μετόπισθεν του εχθρού. Σε μία σύμπτυξη των τμημάτων που αποτελούσαν τις υπηρεσίες ασφάλειας, οι Σοβιετικοί είχαν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο 'Cascade' (Kaskad) για επιχειρήσεις σαμποτάζ σε δυτικές χώρες. Οι λεγόμενες 'Alpha' ομάδες εκπαιδεύονταν στο Cascade. Πρόκειται για εξέλιξη των ανάλογων τμημάτων απ' την εποχή των Μπολσεβίκων απ' το 1917 κι έπειτα, μία τακτική εξέλιξη που φτάνει έως τις μέρες μας.



Το εγχειρίδιο το κατεβάζετε ελεύθερα από εδώ: http://www.pdfarchive.info/pdf/K/Kg/KGB_Alpha_team_training_manual.pdf