Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ 'ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ'






Ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη Αττικής. Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου. Την ομιχλώδη ευθύνη της δολοφονίας ανέλαβε η φαντασμαγορική 'τρομοκρατική' οργάνωση Σέχτα Επαναστατών, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Ο Γκιόλιας γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1973 στη Γερμανία και ήταν παιδί ελληνικής βαθιά θρησκευόμενης πολύτεκνης οικογένειας, η οποία επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Από 19 ετών ξεκίνησε την σταδιοδρομία του και εργάστηκε ως δόκιμος δημοσιογράφος στην εκπομπή του Ταρζάν Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel και συνεργάστηκαν έως τον Οκτώβριο του 2008. Εργάστηκε σε αθλητικές εφημερίδες, καλύπτοντας για χρόνια ρεπορτάζ στίβου. Εύλογα μπορεί να ρωτήσει κανείς: Μα τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία στοχευμένη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που κάλυπτε τις δραστηριότητες στο άθλημα του στίβου; Πολλοί προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπο του νεκρού δημοσιογράφου και να κουκουλώσουν την υπόθεση ως μία δολοφονία με άρωμα τρομοκρατίας. Όσοι έτυχε να διαβάσετε την προκήρυξη της 'Σέχτα Επαναστατών' για την ανάληψη ευθύνης αντιλήφθηκαν πως το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Οι δολοφόνοι ήταν κυνικοί, απειλώντας ευθέως την οικογένεια του θύματος.




Το διάστημα πριν από τη δολοφονία του εργαζόταν ως συντάκτης στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9,89. Διατηρούσε συνεργασία με τον αντίζηλο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τον Θέμο Αναστασιάδη που διαμένει στην Ελβετία. Ο Γκιόλιας φερόταν συνιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστολόγιου troktiko, κάτι που το ίδιο έγινε σαφές μετά τη δολοφονία του. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του Αδαμαντία και το 2008 απέκτησαν έναν γιο. Δεν πρόλαβε όμως να γνωρίσει το δεύτερο παιδί του. Γι' αυτό φρόντισαν τα καθίκια που έκτοτε παραμένουν γνωστοί ως 'Σέχτα Επαναστατών'. Ο Σίμος Κεδίκογλου, όντας καλεσμένος σε δελτίο τηλεοπτικού σταθμού κατόπιν της δολφονίας, έκανε λόγο για 'Λαϊκούς Αγωνιστές' που περαιώνουν τέτοιες δολοφονίες. Την συγκεκριμένη δήλωση δεν την θεωρούμε καθόλου τυχαία. Ως γνωστόν οι 'Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών' είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και πρόσφατα στο κτίριο της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα. Διαβάστε ένα σχετικό δημοσίευμά μας: http://maiandrioi.blogspot.nl/2015/02/blog-post_23.html




Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Μήπως υπάρχει κάποια ομοιότητα, η οποία δεν έτυχε της δέουσας προβολής από κανένα δημοσιογραφικό παπαγαλάκι, με τις σφαίρες που δέχτηκαν στο κεφάλι οι δύο συναγωνιστές μας στο Νέο Ηράκλειο; Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις διωκτικές αρχές και τους συστημικούς δημοσιογράφους, δεν πρόκειται να συλληφθούν ποτέ. Αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει κάποια άνωθεν κάλυψη ή επειδή πρόκειται για 'σκληρούς' τρομοκράτες; Εγείρει εύλογο προβληματισμό ότι η αντιτρομοκρατική απέτρεψε την οικογένεια του δολοφονημένου να μην καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση, λέγοντας 'Τι ψάχνετε 3 χρόνια μετά'; Εμείς δεν ψάχνουμε τίποτα. Είμαστε βέβαιοι. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε επειδή ο Γκιόλιας δεν έχαψε τα περί του σκανδάλου του Βατοπεδίου που σκάλιζε επίμονα ο πρώην εργοδότης του. Αντίθετα, ο Γκιόλιας ήταν επικίνδυνος διότι δεν θα συγκάλυπτε το σκάνδαλο της γερμανικής SIEMENS για το οποίο τηρείται ένοχη σιγή ιχθύος από το πολιτικό σύστημα. Άλλος βρέθηκε στη φυλακή (Τσοχατζόπουλος) και άλλος μπήκε στο χώμα (Γκιόλιας). Παρότι δεν έχουμε σε καμία υπόληψη τους δημοσιογράφους, οφείλουμε να πούμε πως ο Γκιόλιας ήταν ένας άνθρωπος που αποτελούσε αγκάθι στην δημοσιογραφική αλητεία.



ΥΓ: Η φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Σωκράτης Γκιόλιας αρκεί για να καταλάβει και ο πλέον αδαής τις πολιτικές αντιλήψεις του. Εκ διαμέτρων αντίθετες με όσους θα ήθελαν έναν τέτοιο νεκρό.