Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ - SS WERWOLF: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΑΧΗΣ' / 'ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ: ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ'












'SS WERWOLF: ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΑΧΗΣ'



'SS Werwolf Combat Instruction Manual' (1982) είναι ο τίτλος του εγχειριδίου αυτού. 'Werewolf' ήταν το αντάρτικο κίνημα που έδρασε στην καρδιά της Γερμανίας στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελεί δημιούργημα έμπειρων αξιωματικών των SS που πολέμησαν στο Ανατολικό Μέτωπο. Τα τμήματα 'Werewolves' (Λυκάνθρωποι) υπήρξαν οι τελευταίοι μαχητές της Γερμανίας εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων κατοχής. Το παρόν αποτελεί μία συνολική ιστορική λεπτομερή αποτίμηση για τους Γερμανούς αντάρτες, το οποίο περιγράφει την δομή, τον εξοπλισμό και την στρατιωτική εκπαίδευσή τους, ταυτόχρονα στην γερμανική και την αγγλική γλώσσα. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς συνεισφέρει στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για τις τελευταίες ημέρες των καθοριστικών μαχών που έκριναν τον πόλεμο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την παγκόσμια σύγχρονη ιστορία, τον πόλεμο που έκρινε την τύχη της ανθρωπότητας έως και σήμερα. Η χιτλερική νεολαία των Λυκανθρώπων αποτέλεσε ένα νέο παράδειγμα ανθρώπων που ως άλλοι Σπαρτιάτες αντιστάθηκαν στους ισοπεδωτές της πατρίδος τους. Οι Λυκάνθρωποι υπήρξαν το έσχατο ανάχωμα για την Γερμανία. Ένα γνήσιο αντάρτικο κίνημα μίας αυτοθυσίας που θυμίζει τις δικές μας Θερμοπύλες. Η μετάφραση ανήκει στον Michael Fagnon και πρωτοεκδόθηκε το 1982. Το εν λόγω βιβλίο μπορεί να μελετηθεί σε συνδυασμό με πλείστα άλλα ομοειδή εγχειρίδια για την περεταίρω κατανόησή του, όπως είναι τα 'The Last Nazis: SS Werewolf Guerrilla Resistance in Europe 1944-1947', 'Werwolf!: History of the National Socialist Guerrilla Movement 1944-46' 'The SS Hunter Battalions: The Hidden History of the Nazi Resistance Movement 1944-5' και πολλά άλλα.



Το κατεβάζετε ελεύθερα απ' τους παρακάτω συνδέσμους:


https://archive.org/details/SsWerwolfCombatInstructionManual

http://www.scribd.com/doc/4224142/SS-Werwolf-Combat-Instruction-Manual-Reduced-File-Size#scribd
https://kickass.so/sql-server-2005-express-edition-starter-kit-2006-pdf-ss-werwolf-combat-instruction-manual-reduced-file-size-pdf-t5145161.html



'ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ: ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ'




Μετά το 'Ολική Αντίσταση' του H. von Dach απ' τις εκδόσεις 'Eurobooks' κι αρκετά άλλα που εξεδόθησαν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, το 'Resistance to Tyranny: A Primer Paperback' του  Joseph P. Martino αποτελεί μία απάντηση όσον αφορά την αναγκαιότητα που προκύπτει απ' το ερώτημα 'Γιατί η ένοπλη αντίσταση;', καθώς με αυτό ξεκινάει ήδη απ' το 1ο κεφάλαιο. Ο Martino αναφέρεται στην διεθνή του ανταρτοπολέμου με όρους 'αντιεξουσιαστικούς'. Αναφέρεται στην σύνδεση του ελέγχου οπλοφορίας και της κρατικής γενοκτονίας μέσω παραδειγμάτων, παρθέντα απ' την Τουρκία, τη Σοβιετική Ένωση, τη Γερμανία, την Κίνα κι άλλες χώρες. Αναλύει την ηθική βάση του ένοπλου αγώνα με σκοπό την αντίσταση στην τυραννία, θεωρώντας πως πρόκειται για έναν 'εξεγερσιακό' πόλεμο, ο οποίος είναι πάνω απ' όλα 'δίκαιος'. Στα πρώτα 5 κεφάλαια του εν λόγω βιβλίου αναλύονται οι εξεγέρσεις κι οι αποστασίες της Αμερικανικής Επανάστασης έως και σήμερα, σε σχέση με τις κυβερνητικές αντιδράσεις σ' αυτές, ξεκινώντας απ' την συντριβή της κρατικής προπαγάνδας και την ανάδυση των εχθρικών τάξεων (κάτι που ανέλυσε ο Carl Schmitt), την από μέρους του κράτους καλλιέργια του εγκλήματος με σκοπό την πριμοδότηση-με αυξημένες  δικαιοδοσίες-της αστυνομίας που εγκαθιδρύει την λογική του κρατικού ελέγχου, μέσα απ' όλο το φάσμα της βίαιης καταστολής που πηγάζει από ένα γκαγκστερικό κράτος. Η προσέγγιση του Martino γίνεται μέσα απ' την εμφατική αντίθεση των δυνάμεων της καταστολής και της ελευθερίας. Το εν λόγω βιβλίο καλύπτει ενδελεχώς ένα ευρύ φάσμα θεμάτων πάνω στα οποία καλείται να σταθεί οιοσδήποτε εμπλέκεται στις εξεγερσιακές διαδικασίες. Και για να το κάνουμε πιο σαφές. Κίνημα ριζοσπαστικό και επαναστατικό δεν γίνεται διαβάζοντας παραμυθάκια. Οι εθνικιστές τα τελευταία χρόνια άρχισαν να ξυπνούν απ' το λήθαργο που τους είχε επιβληθεί απ' την παρακρατική ακροδεξιά και τις λοιπές εφεδρείες της. Το εθνικιστικό κίνημα που θ' αμφισβητήσει στην πράξη και μέσα από ενότητα στη βάση του αγώνα θα χτιστεί ακόμα κι αν χρειαστεί να γκρεμίσουμε τα πάντα γύρω μας. Κι αλλοίμονο σ' όποιον σταθεί εμπόδιο σ' αυτή την ιερή κατεύθυνση. Δεν θα λυπηθούμε κανέναν και τίποτα. Μονάχα ο αγώνας είναι ιερός, ούτε τα πρόσωπα κι ούτε οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού. Στο πρόσωπο του αγωνιστή καθρεφτίζεται ο ίδιος ο αγώνας. Ο αγωνιστής είναι το είδωλο του αγώνα και τίποτα άλλο που να τον υπερβαίνει. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!


Το κατεβάζετε ελεύθερα απ' τους παρακάτω συνδέσμους:


http://www.scribd.com/doc/245082649/Resistance-to-Tyranny-a-Primer-Joseph-Martino#scribd

https://kickass.so/resistance-to-tyranny-a-primer-t8919864.html