Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ ΚΙ ΥΠΕΚΦΥΓΗ






Τα τελευταία χρόνια εκδόθηκαν πολλά και διαφορετικά από άποψη θεματικής βιβλία που κίνησαν το ενδιαφέρον των εθνικιστών. Σημαντικότερο είναι πως παρακίνησαν τους νέους συναγωνιστές σ' ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. Να σκέφτονται σαν μαχητές κι όχι σαν πολιτικάντηδες. Ο μαχητής πρέπει να γνωρίζει και να εμβαθύνει στην ιστορία, απ' το ν' ανταποκριθεί σε μία απλή καθημερινή συζήτηση μεταξύ προσώπων, μέχρι να είναι σε θέση να πείσει για το δίκαιο του πολιτικού αγώνα του, να προπαγανδίσει με σωστό τρόπο τις ιδέες μας, να διαδώσει το μήνυμα του εθνικισμού, ν' αξιολογηθεί ο/η ίδιος/α ως πολιτικό υποκείμενο απ' τον οποιονδήποτε συνομιλητή του. Οφείλει να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί επ' ωφελεία του την ελληνική γλώσσα που αποτελεί έναν θησαυρό. Η γλώσσα απελευθερώνει νοήματα, αποτελεί πανίσχυρο όπλο όσον αφορά την πειθώ και την δύναμη που αυτή έχει. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως η γνώση είναι εποικοδομητική και κοσμεί όποιον την κατέχει. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός πως η εθνικιστική εκδοτική κίνηση έχει αυξητικές τάσεις, τόσο από αριθμητικής άποψης, όσο ποιοτικής. Αυτό που έλειπε απ' τις εκδόσεις που απευθύνονται στο εθνικιστικό κοινό, ήταν οι ενδελεχείς αναφορές σε θεωρητικά αλλά και πρακτικά ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του πολιτικού αγώνα. Φυσικά, η σκοπιμότητα πίσω απ' αυτή την έλειψη είναι ολοφάνερη σ' όσους μπορούν ν' αντιληφθούν τη διαφορά του πολιτικάντη με τον μαχητή. Όταν ένα κίνημα είναι μαχητικό, τα μέλη του μελετούν εγχειρίδια για την πρακτική εφαρμογή των ιδεών τους. Όταν ένα κίνημα εστιάζει στην άσκηση πολιτικής, τα μέλη του μελετούν προγράμματα για την προσέλκυση των μαζών. Οι δικές μας προτιμήσεις είναι προφανείς.



Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αναρίθμητα βιβλία που μπορεί κανείς ν' αποθηκεύσει ελεύθερα. Ένα άκρως σημαντικό έργο, προς την κατεύθυνση της άντλησης συμπερασμάτων πάνω σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν την διεξαγωγή του αγώνα είναι το 'Getaway: Driving Techniques for Escape and Evasion (1983) του Ronald George Eriksen 2. Ο Ericksen υπήρξε αναβάτης-αθλητής σε αγώνες σε ανώμαλο έδαφος (χωμάτινο-λασπώδες). Το 1981 απεφοίτησε απ' την ακαδημία Bob Bondurant- έχοντας αποκτήσει ειδίκευση στην υψηλών επιδόσεων τεχνική οδήγηση-στην κοιλάδα Sonoma της California. Έχει συγγράψει κι άλλα βιβλία, όπως τα 'How to Find Missing Persons' και 'How to Get I.D in Canada'. Ο Theodore Roosevelt είπε το 1910: 'Εργαστείτε στον τομέα της προπαρασκευής. Ποτέ δεν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι γι' αυτό'. Άλλωστε υπάρχει το λατινικό ρητό 'Si vis pacem, para bellum'. Ο Roosevelt είχε κατανοήσει το δίδαγμα του Sun Tzu: 'Εάν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα (ακόμη και) εκατό μαχών. Εάν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά όχι και τον εχθρό, για κάθε νίκη που κερδίζεις θα έχεις και μία ήττα. Εάν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, ούτε τον εχθρό, θα νικηθείς σε κάθε μάχη'. Στις 47 σελίδες του έργου, ο Ericksen παραδίδει αρκετές χρήσιμες συμβουλές προς ναυτιλομένους και μη (με την οδήγηση).




Για παράδειγμα η προτροπή του όσον αφορά την επιλογή οχήματος για να πραγματοποιήσει κανείς ελιγμούς-'μανούβρες', ώστε να ξεφύγει σε ενδεχόμενη καταδίωξη ή μη, είναι η αποφυγή χρήσης οχήματος τύπου Jeep, καθώς δεν παρέχει ασφάλεια στις απότομες κι επικίνδυνες στροφές, διότι διακινδυνεύονται δίχως άλλο απ' τον οδηγό ένα αναπάντεχο ντελαπάρισμα, μία θανάσιμη κατάληξη και μία σύλληψη σε περίπτωση που απλώς ακινητοποιηθεί το όχημα ή δεν τυλιχθεί στις φλόγες. Ο Ericksen συνιστά τα γερμανικής κατασκευής οχήματα, καθότι τα θεωρεί αξιόπιστα, με εξαίρεση το Volkswagen (Golf) με το αιτιολογικό πως είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος και δεν διαθέτει την ποθητή ιπποδύναμη, ενώ δεν συνιστά τη χρήση αμερικανικών κι ιαπωνικών οχημάτων. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν με την δραματική αύξηση των δολοφονιών και των απαγωγών κατά τα τελευταία χρόνια. Ένας μεγάλος αριθμός απ' αυτές τις επιθέσεις έχουν συμβεί, ενόσω το υποψήφιο θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο σκοπός του έργου αυτού είναι να περάσει μηνύματα στον αναγνώστη για τον κατάλληλο χειρισμό του οχήματός του στην περίπτωση που πέσει θύμα μίας τέτοιας επίθεσης. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς οδηγός επιπέδου grand prix για να μάθει αυτούς τους ελιγμούς. Μονάχα λίγες ημέρες πρακτικής είναι το μόνο που απαιτείται. Ο χρόνος που θα δαπανήσετε στην εξάσκηση είναι αμελητέος αν βάλετε στο ζύγι τι διακυβεύεται σε σχέση μ' εσάς, δηλαδή τη ζωή σας. Μολονότι ο σκοπός του έργου είναι 'αμυντικός', οι συμβουλές που παρέχονται εντός αυτού μπορούν να ληφθούν υπ' όψιν κάποιου και στο επίπεδο της επιθετικής οδήγησης. Σκεφτείτε μονάχα πως μπορεί να σας χρησιμεύσει στην περίπτωση που το όχημα σας δεχτεί επίθεση, όντας καταδιωκόμενο από οχήμα/τα της αστυνομίας ή για παράδειγμα σας φράξουν τον δρόμο, προσπαθήσουν να σας εμβολίσουν ή ν' ανακόψουν την πορεία σας. Όσοι 'είστε μέσα στο παιχνίδι', το βιβλίο αυτό θα σας λύσει πολλές απορίες. Όσοι πάλι όχι, μπορείτε να στηριχθείτε στο μπράτσο του καναπέ σας. Το πολύ-πολύ να σας σηκώσει κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης.



Ολόκληρο το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε στους συνδέσμους:

http://www.volkspage.net/technik/manuaisecatalogos/02/drivingtechniquesforevasionandescape_3rdedition.pdf
http://www.scribd.com/doc/229284469/Getaway-Driving-Techniques-for-Escape-and-Evasion#scribd