Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ





Η παρακολούθηση για τις διωκτικές αρχές και το αναρχικό-τρομοκρατικό παρακράτος συνεπάγεται να ελέγχονται συστηματικά αλλά και τμηματικά οι δραστηριότητες μεμονωμένων προσώπων ή οργανωμένων πολιτικών ομάδων, χωρίς εσείς φυσικά να έχετε ενημερωθεί σχετικά. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες πακιστανικές οικογένειες, πόσω μάλλον στο ελλαδιστάν! Στην αντιπαρακολούθηση εντάσσεται οιαδήποτε τακτική χρησιμεύει στο να να γίνεται όσο το δυνατόν δυσκολότερος  ο έλεγχος μέσω της παρακολούθησης. Ιδανική περίπτωση είναι το να αποφεύγετε οιαδήποτο τρακάρισμα με ανεπιθύμητα μπατσόκαβλα τυπάκια που την βλέπουν 'και καλά σας γαμάω'. Με λίγα λόγια βάζετε τα δυνατά σας και σπάτε τα νεύρα των μπάτσων μιας και στην Ελλάδα ως γνωστόν ξύνουν τ' αρχίδια τους σαν καλοί δημόσιοι υπάλληλοι που είναι και δεν έχουν καμία όρεξη να σας κυνηγούν νυχτιάτικα, αν και πάντα τρώνε σκόνη.




Κύρια προτεραιότητα στην αντιπαρακολούθηση είναι η προστασία που προσφέρει η πληροφορία. Ο καλύτερα πληροφορημένος για τις κινήσεις του αντιπάλου κερδίζει τον πόλεμο. Οι άνθρωποι από φυσικού μας δημιουργούμε διάφορες συνήθειες, μέσα από τις οποίες γίνεται ευκολότερο για τους επιτήδειους και τους περίεργους να καταγραφούν τις κινήσεις μας. Πρέπει να μάθετε να σπάτε τις συνήθειες σας μέσα στην καθημερινότητα, ώστε να δυσκολέψετε σε μεγάλο βαθμό την συστηματική παρακολούθηση, δεδομένου ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι χρόνοι μέσα στους οποίους πραγματοποιούμε με ακρίβεια οιαδήποτε δραστηριότητά μας. Αυτό δε συνεπάγεται πως χρειάζεται να αλλάζετε ώρες εργασίας, συνήθειες του φαγητού ή άλλων βασικών λειτουργιών σας. Αντίθετα, πρέπει οιαδήποτε δραστηριότητα που δεν θέλετε να εντοπίζεται στα πλαίσια της παρακολούθησης να είναι ενσωματωμένη μέσα στην καθημερινότητά σας. Πρέπει κάθε τέτοια ενέργεια να είναι ενταγμένη μέσα στη καθημερινή ζωή.




Αλλάζοντας συνεχώς την διαδρομή που ακολουθείτε προκειμένου να κατευθυνθείτε προς τον χώρο εργασίας σας (αν και εφόσον επιμένετε να εργάζεσθε), χωρίς να ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο, δυσκολεύετε το να καταγράφονται οι κινήσεις σας. Αν αρχίσετε να εισάγετε τυχαία ραντεβού ή άλλες φυσιολογικές δραστηριότητες μέσα στις δραστηριότητές σας που μπορεί να παρακολουθούνται, αυτό δημιουργεί ένα τεχνητό θόρυβο της πληροφορίας που προκύπτει αυτόματα και εμποδίζει την ξεκάθαρη καταγραφή των αλλαγών που κάναμε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όσο προσπαθείτε να εμποδίσετε την παρακολούθηση των προσωπικών δραστηριοτήτων, άλλο τόσο πρέπει να φροντίζετε και για τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή για οργανωτικούς ή συνωμοτικούς λόγους. Απαιτείται διαρκής προσπάθεια ώστε να προστατέψετε την πληροφορία, καθότι δεν είναι κάτι που γίνεται μέσω αυτοματισμών. Με την αντιπαρακολούθηση προστατεύετε πληροφορίες πολύ ευαίσθητες, αλλά ταυτόχρονα αφήνετε να διοχετεύονται προς πάσα κατεύθυνση πληροφορίες ορατές διάφανες στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι. Είναι θέμα προτεραιοτήτων, ποιές πληροφορίες θα προστατεύσετε και ποιές όχι. Αν προσπαθείτε να προστατεύσετε πληροφορίες που δεν είναι τόσο ευαίσθητες για την ασφάλειά σας, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας πολύ μεγάλος όγκος πληροφοριών που θα πρέπει συνεχώς να φροντίζετεε να κρατάτε μακριά από την παρακολούθηση. Κάτι τέτοιο μετά βεβαιότητας προκαλεί ψυχική φθορά, ενώ οι περισσότεροι 'σπάνε' από μόνοι τους υπό την ασφυκτική ψυχολογική πίεση που αισθάνονται.



Όσο περισσότερες πληροφορίες προστατεύετε, τόσο πιο δυσχερής είναι η παρακολούθηση. Αλλά ταυτόχρονα, είναι πιθανό να απομονωθείτε, να εμφανίζεστε ως ύποπτοι και να δημιουργείτε αμφιβολίες για τις προθέσεις σας σε αυτούς με τους οποίους ερχόσαστε σε επαφή. Για τις μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη, προτιμάτε τα δημόσια μεταφορικά μέσα και όχι ιδιωτικά αυτοκίνητα, μηχανές ή ταξί. Επιστρέφοντας από μια μετακίνησή σας, διαλέγετε μια διαφορετική διαδρομή επιστροφής και, αν είναι εφικτό, ένα διαφορετικό μέσο μεταφοράς. Όλα αυτά στην περίπτωση που δεν επιστρέφετε ποτέ σε ένα 'καμμένο καταφύγιο'. Η παρανομία θέλει υπομονή!



Τα συστήματα καμερών που υπάρχουν στους δρόμους, τους δημόσιους χώρους και οπουδήποτε αλλού είναι μελετημένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να απομονώνουν όποιον κινείται διαφορετικά από το πλήθος. Πρέπει να κινείστε όπως όλοι οι 'φυσιολογικοί' άνθρωποι, χωρίς να δείχνετε ιδιαίτερα βιαστικοί, χωρίς να στρίβετε απότομα στις γωνίες σαν ψυχάκια, χωρίς να κοιτάτε γύρω μας σαν να πάσχετε από μανία καταδίωξης και χωρίς να κοιτάτε σαν μαλάκες τις κάμερες μήπως σας κάνουν 'smile'. Τα ρούχα σας επίσης δεν πρέπει να κάνουν εντύπωση από μακριά, ούτε να είναι ρούχα εκτός των συνηθισμένων. Πειραματιστείτε με την παλέτα των χρωμάτων και τις ποικίλες αποχρώσεις τους.



Να θυμάστε πως τα σύγχρονα αυτόματα συστήματα αναγνωρίζουν πρόσωπα, καθώς χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου για να κάνουν ταυτοποίηση. Όταν κοιτάζετε με ελαφριά κλίση του κεφαλιού προς το έδαφος ή όταν φοράτε καπέλα και σκουφιά, εμποδίζετε κατά πολύ αυτήν την ταυτοποίηση. Πρέπει να θεωρείτε δεδομένο ότι στα δημόσια μέσα υπάρχουν κάμερες σε διάφορα σημεία, οπότε καλύτερα να διαλέγετε ώρες αιχμής για τις μετακινήσεις σας, ώστε να σας καλύπτει το πλήθος του κόσμου. Η λαοθάλασσα του πλήθους αποτελεί τον σύμμαχο του επαναστάτη. Μέσα στο πλήθος αυξάνεται η εντροπία σας. Ο χαμηλός φωτισμός και το σκοτάδι προσφέρουν σίγουρα κάποιο βαθμό κάλυψης, αλλά σε καμία των περιπτώσεων αυτό δεν μπορεί να εμποδίσει την μετέπειτα λεπτομερή ανάλυση της καταγραφής. Υπάρχουν κάμερες που μπορούν να καταγράψουν εικόνα και τη νύχτα με μεγάλη ανάλυση. Οι εγχώριοι βλαχόμπατσοι διαθέτουν τις θερμικές κάμερες που καταγράφουν κίνηση μέσα στο σκοτάδι, ωστόσο τρώνε ήττα στην υγρασία.Προσθέτοντας κι  άλλες ενέργειες, όπως είναι τα ραντεβού ή οι συχνές άνευ νοήματος στάσεις στις μετακινήσεις σας, δημιουργείτε εναλλακτικά μοτίβα ως προς την προσέγγισή σας σε κάποια σημεία της πόλης.




Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να απενεργοποιούνται ή να τρώνε τάφο μόλις αρχίζετε να έχετε τις παραμικρές υποψίες ότι παρακολουθούνται οι κινήσεις σας. Η απενεργοποίηση περιλαμβάνει το σβήσιμο της συσκευής και την αφαίρεση της μπαταρίας από την υποδοχή της, λένε οι γνώστες. Εμείς λέμε να τρώνε φόλα και ντιστράκτιον φυσική. Μαλάκα, σταμάτα να παίρνεις το κωλοκινητό τελευταίας τεχνολογίας ακόμα και στην τουαλέτα! Υπάρχει ζωή και χωρίς κινητό! Ταξιδεύοντας προς κάποιον προορισμό μέσα στην πόλη, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο σε μια ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων από το σημείο στο οποίο κατευθυνόσαστε. Σε περιοχές έξω από την πόλη, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε σε μια ακτίνα εκατό χιλιομέτρων από τον τελικό προορισμό σας. Αυτό θα εμπορίσει την δημιουργία ενός δρομολογίου που σας συσχετίζει με το συγκεκριμένο σημείο αλλά και τη συγκεκριμένη μέρα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Όταν κατευθυνόσαστε προς ένα προορισμό στον οποίο δεν έχετε ξαναπάει ή που έχει μεγάλη διαφορά από τις διαδρομές που ακολουθείτε κατά κόρον πρέπει να απενεργοποιείτεε το κινητό πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας προς το σημείο. Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το κινητό τηλέφωνο και αντιληφθείτε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια παρακολούθηση, δίνετε το κινητό τηλέφωνο σε κάποιον άλλο (κατά προτίμηση άσχετο), που θα κάνει μια διαδρομή εντελώς άσχετη με τη δική σας και ως προς την κατεύθυνση και ως προς τη διάρκεια αλλά και ως προς το σημείο επιστροφής. Δεν βλέπετε πολλές ταινίες μάλλον, αυτό φταίει!



Για κινηματικές χρήσεις, χρησιμοποιείτε μόνο κινητά καρτοτηλέφωνα για ένα μέγιστο χρόνο δύο ημερών. Μετά, αλλάζετε νούμερο και συσκευή. Καθώς κατευθύνεστε προς κάποιον προορισμό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή να κάνετε ανάληψη χρημάτων από κάποιο ΑΤΜ ή γκισέ τράπεζας. Όταν χρειάζεται να κάνετε κάποιο τηλεφώνημα που δεν θέλετε να συνδεθεί με εσάς, χρησιμοποιείτε κάποιο δημόσιο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται στο δρόμο και όχι μέσα σε κάποιο κτήριο. Έχετε πάντα κατά νου, οι άνθρωποι που βρίσκονται πλησίον σας να μην ακούν τη συνομιλία σας. Γενικά πρέπει να θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι το τηλεφώνημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ηχογραφείται από την άλλη μεριά που δέχεται την κλήση. Πρέπει να χρησιμοποιείτε καρτοτηλέφωνα που βρίσκονται σε τυχαίες τοποθεσίες και όχι αυτά που βρίσκονται πιο κοντά σε εσάς ή κοντά στα συνήθη δρομολόγιά σας. Όταν θέλετε να ταχυδρομήσετε κάτι ή να αφήσετε κάπου έναν φάκελο, πρέπει να φοράτε οπωσδήποτε χειρουργικά γάντια για να μην αφήσετε αποτυπώματα ούτε στο περιεχόμενο ούτε στο φάκελο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σάλιο για να κλείσετε το φάκελο ή να βάλουμε γραμματόσημα. Μαλάκες, αφήνει DNA! Η ταχυδρόμηση δεν πρέπει να γίνεται από το ταχυδρομείο που χρησιμοποιείτε συνήθως για να στείλετε ή να δεχτείτε αλληλογραφία. Ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο net cafe, ούτε κάνετε παραπάνω χρήση του διαδικτύου πέραν του σκοπού για τον οποίο βρίσκεστε εκεί. Δεν χρησιμοποιείτε online υπηρεσίες e-mail, ούτε συνδεόσαστε σε ηλίθια forums ή διαδικτυακές κοινότητες για να κολλήσετε κοινωνικό AIDS!




Όταν οργανώνετε μια συνάντηση, επιλέγετε μια τοποθεσία πρώτης συνάντησης κοντά στο τελικό σημείο. Καθώς έρχονται στην πρώτη συνάντηση όσοι πρόκειται να συμμετέχουν, τους κατευθύνετε προς το τελικό σημείο. Έτσι, είναι εύκολο να αντιληφθείτε αν κάποιος παρακολουθείται, ή αν εποπτεύεται το τελικό σημείο συνάντησης ή αν κάποιος έχει προδώσει το σημείο συνάντησης.  Όσο βρισκόσαστε στην πρώτη συνάντηση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τηλέφωνα, ακόμα και από κοντινές περιοχές. Το πρώτο πράγμα που φροντίζετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από όλους να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να τα διατηρήσουν σε αυτή την κατάσταση μέχρι να φτάσουν όλοι στο τελικό σημείο. Όσο και αν σπάζονται οι παριστάμενοι, η οργανωτική ομάδα υποχρεούται να πραγματοποιήσει εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο, αλλά και στα πράγματα που ενδεχομένως μεταφέρουν μαζί τους οι συμμετέχοντες. Οι τοποθεσίες πρέπει να αλλάζουν όσο πιο συχνά γίνεται. Τα καλύτερα μέρη συνάντησης είναι αυτά που έχουν πολύ θόρυβο, γιατί έτσι εμποδίζετε τους γύρω σας να ακούνε τη συζήτηση και αυτοί που πιθανόν να παρακολουθούν τη συνάντηση δεν μπορούν να καταγράψουν με επιτυχία τις ομιλίες. Αν χρειάζεται να πληρώσετε για κάτι όσο βρισκόσαστε στη συνάντηση, για παράδειγμα για κάποιο καφέ ή φαγητό, χρησιμοποιείτε πάντοτε μετρητά αντί για κάρτες. Φροντίστε, ώστε τα χαρτονομίσματα να είναι μεταχειρισμένα. Τα συνοικιακά ψιλικατζίδικα και τα μικρά super market δίνουν τα ρέστα σε χρησιμοποιημένα βρώμικα από πακιστανούς χαρτονομίσματα, ενώ οι γαμημένες τράπεζες δίνουν καινούργια αλλά και πλαστά που μπορεί να σας προκαλέσουν μπελάδες! Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως σημεία πρώτης ή κύριας συνάντησης καταστήματα ή δημόσιους χώρους που έχουν ορατό σύστημα καμερών ή υποψιάζεστε πως μπορεί να έχουν. Ακόμα κι αν οι κάμερες είναι στραμμένες προς συγκεκριμένο σημείο ή είναι ιδιωτικές (αφανείς διά γυμνού οφθαλμού), οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό εκ των υστέρων για να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες που τυχόν θα σας απαγγείλουν.



Αυτά για αρχή μάγκες και σε καλή μεριά στο μυαλό σας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σπαταλάτε δυνάμεις, δίοντας τα δικά σας κορμιά στον εχθρό. Οι καιροί επιβάλλουν άτυπη στρατιωτικοποίηση σε συνδυασμό με την διαρκή ατομική πρωτοβουλία! Οι πυρετώδεις διεργασίες στο στρατόπεδό μας, συνεχίζονται νύχτα και μέρα. Μα προ πάντων τις νύχτες. Μονάχα οι δυνατοί επιζούν...