Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
















Το video της δολοφονικής επιθέσεως έξω απ' τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι, σ' όλο τον κόσμο. Άπαντες ομολογουμένως εξεπλάγησαν, δίχως ωστόσο να σκεφτούν πάνω στο γεγονός. Η φρίκη της στιγμής κατέστειλε οιαδήποτε σκέψη. Από ψυχολογικής απόψεως οι δράστες ήσαν πράγματι 'διαβασμένοι' για τον αντίκτυπο της ενέργειάς τους, όχι όμως έμπειροι όπως τους παρουσίασαν τα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε εμβρόντητη την πρωτόγνωρη δολοφονική επίθεση, αυτή τη φορά on camera. Στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει τ' οπτικό (όχι ακουστικό) υλικό που διαφοροποιεί την επίθεση απ' οποιαδήποτε άλλη με παρόμοια χαρακτηριστικά. Τ' ότι υπάρχει τ' αδιάψευστο υλικό που λειτουργεί τρόπον τινά 'προπαγανδιστικά', συνεπάγεται ότι η εν λόγω επίθεση δεν θα σβηστεί εύκολα απ' την λαϊκή μνήμη.





Υπάρχουν οι τραγικές εικόνες για να την θυμίζουν. Παρά ταύτα, αμέτρητες πολιτικές δολοφονίες έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία, αμέτρητες τρομοκρατικές επιθέσεις με νεκρούς, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δολοφονία on camera, on line. Τέτοιες επιθέσεις διεξάγει για παράδειγμα η mafia, η αλβανική, η 'ρωσική', κι άλλες παραφυάδες του οργανωμένου εγκλήματος. Μολονότι τμήματα του στρατού χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες, όπως συμβαίνει σ' επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, ο κίνδυνος που διατρέχουν οι επιβαίνοντες σε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής είναι τέτοιος που αναμφίβολα μία τέτοιου είδους επίθεση αυτομάτως κατατάσσεται στο επίπεδο του ερασιτεχνισμού ή στις επιθέσεις υψηλού ρίσκου που πραγματοποιούν οι κοινοί ποινικοί, οι ληστές (βλέπε στο 'Κατήχηση του Επαναστάτη' του Σεγκέι Νετσάγιεφ). Οι αστυνομικές κι όχι μόνο αρχές έχουν χαρακτηρίσει πολλάκις τον Νίκο Μαζιώτη και το παρεάκι του ως 'χρυσαυγίτες της αριστεράς' (βλέπε 'Οι αριστεροί 'χρυσαυγίτες', ο Μαζιώτης, η Σέχτα, ο καυγάς στα Εξάρχεια κι ο νόμος των πιθανοτήτων').  Το στοιχείο από μόνο του αποκλείει αυτομάτως τον επαγγελματισμό των δραστών. Οι ληστές δεν έχουν, παρά σ' ελάχιστες περιπτώσεις, κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση στη χρήση των όπλων ή στο πως θα ενεργήσουν σε περίπτωση συμπλοκής. Οι εγκληματολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας κι οι ειδικοί άλλων, ξένων ή μη, υπηρεσιών που ερευνούν επισταμένως το έγκλημα, δεν σάστισαν προ της στυγερής δολοφονίας, τουναντίον γνωρίζουν με πάσα λεπτομέρεια το προφίλ των δραστών, τον τρόπο που κινήθηκαν, πως διέφυγαν κι όλα τα σχετικά. Στην ανάλυσή μας 'Ο Μαζιώτης, η Ριανκούρ κι η Ένοπλη Βία' αναφερθήκαμε στον ερασιτεχνισμό του Μαζιώτη και της παρέας του. Παλαιότερα στην ανάλυσή μας 'Όσα δεν είπε ο Επαναστατικός Αγώνας, η δικιά μας απάντηση', γράψαμε τα εξής όσον αφορά τις διαρκείς αντιφάσεις που πίπτει ο επαγγελματίας ψεύτης Μαζιώτης:




''Όσον αφορά την δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, το σύνολο της αριστεράς τήρησε αποστάσεις, ενώ αρκετοί καταδίκασαν σε αρκετές περιπτώσεις τους δολοφόνους για προβοκατόρικη ενέργεια που μετατόπισε το κέντρο βάρος του αντιφασισμού αγώνα σε υπόθεση μίας 'μειοψηφίας'. Ο Μαζιώτης υπεραμύνεται της δολοφονίας, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα πως δεν θα ήταν δύσκολο να την έχει οργανώσει ο 'Ε.Α'. Σε ένα άλλο σημείο της προκήρυξης, ο 'Ε.Α' προτείνει: 'Κατάργηση της αστυνομίας και του στρατού και αντικατάστασή τους από μια ένοπλη λαϊκή πολιτοφυλακή, μη μισθοφορική'. Η δήλωση αυτή δεν διαφέρει απ' την προγραμματική δήλωση του υποψηφίου δημάρχου που υποστηρίζεται απ' τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γαβριήλ Σακκελαρίδη''.



Ο Μαζιώτης έχει αποδειχθεί πως είναι ένας σεσημασμένος ψεύτης που παίζει ένα κρυφτούλι με τις αστυνομικές αρχές. Όταν οι αστυνομικές αρχές έδωσαν παράσταση που θα ζήλευε το Hollywood στο Βελβεντό με τις συλλήψεις των πιτσιρικάδων της νεοτρομοκρατίας, ο Μαζιώτης άδραξε την ευκαιρία να το σκάσει, όντας ήδη ελεύθερος παρελθόντος του 18μήνου. Συνεπώς ο Μαζιώτης όχι μόνο κατευθύνει τις συμμορίες του αντάρτικου πόλης, τουναντίον έχει και πληροφόρηση για τις κινήσεις της αστυνομίας. Είναι άραγε τόσο σκληρός ο Μαζιώτης που δεν σπάει στις ανακρίσεις; Μας ΄φερνει στο νου τον Νέγρο δολοφόνο του αρχηγού της 'La Onda' στην ταινία 'Blood In, Blood Out' του 1993 για τον οποίο λέγει ο διεξάγων τις ανακρίσεις ότι 'μετά από 30 χρόνια φυλακής είναι σκληρός σαν το ατσάλι και δεν σπάει'. Τόσο σκληρός είναι ο Μαζιώτης που συνελήφθη τελικώς σαν πρωτάρης στο Μοναστηράκι;





Πολλάκις έχουμε αναφερθεί στην λεγόμενη 'νεοτρομοκρατία', παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία που προδίδουν την οργανική συνέχειά της (βλέπε 'Εισαγωγή στη νεοτρομοκρατία, μια εννοιολογική προσέγγιση'). Η τρομοκρατία είναι σύμφυτη των σύγχρονων αντεθνικών κρατών. Όταν ένα κράτος γνωρίζει την εσωτερική του κατάρρευση, τότε τέτοια φαινόμενα αποτελούν τον κανόνα. Κατόπιν της φαινομενικής συλλήψεως των φερόμενων μελών της 17ης Νοέμβρη άλλα και των υπολοίπων αριστερών συμμοριών, το 2003 φύτρωσε ο 'Επαναστατικός Αγώνας' του Μαζιώτη. Ήτο ο αντικαταστάτης της χρεοκοπημένης 17ης Νοέμβρη. Φυσικά, ο Μαζιώτης δεν ζήλεψε την δόξα της. Το ιδεολογικό χάος μεταξύ της μαοϊκής 17ης Νοέμβρη και του αναρχοκομμουνιστικού 'Ε.Α' του Μαζιώτη γεφυρώνεται μονάχα με ρίψη ανεμόσκαλας ανθελληνισμού και μνησίκακου αριστερού συμμοριτισμού. Συνεπώς, το μόνο κίνητρο του Μαζιώτη και της παρέας του δεν ήτο η συνέχεια μίας 'εχθρικής' επαναστατικής παραδόσεως που κατεστάλη πρόσκαιρα απ' το κράτος, αλλά-η με κάθε μέσο-διατήρηση της ανθελληνικής δράσεως. Το καταμαρτυρά η 'ανεξήγητη' αντιγραφή όλων των χτυπημάτων της 17ης Νοέμβρη απ' τον Μαζιώτη. Είναι φαιδρό να πιστεύει κανείς πως θέλησε να κλέψει τη δόξα της 17ης Νοέμβρη. Οι άριστες σχέσεις του 'Ε.Α' με την 17η Νοέμβρη (βλέπε κοινό μέτωπο Γουρνά-Κουφοντίνα εντός των φυλακών) μαρτυρούν πως το μείζον στην περίπτωση αυτών είναι-η με κάθε μέσο-συνέχιση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της πατρίδος μας, που εξυπηρετεί και συγχρόνως υπηρετεί το κράτος και την Δημοκρατία του κι εκπορεύεται απ' αυτό. Σημασία δεν έχει η υπογραφή κι η ανάληψη η μη των χτυπημάτων απ' τις συμμορίες της αριστεράς, αλλά η πραγματοποίησή τους. Η τρομοκρατία είναι ο εμπαιγμός των ίδιων των πολιτών κι η πάγια κατατρομοκράτησή τους απ' το καθεστώς της Δημοκρατίας.





Στην περίπτωση της στυγερής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που προδίδουν προμελετημένο σχέδιο, πίσω απ' το οποίο είναι το ίδιο το λεγόμενο βαθύ κράτος. Ξεκαθαρίσαμε πως οι δράστες είναι ερασιτέχνες. Δεν ανήκουν στους επαγγελματίες εκτελεστές οιασδήποτε mafia, ελληνικής, αλβανικής ή άλλης. Δεν ανήκουν στους κοινούς ποινικούς που εκτελούν με στοιχειώδη επαγγελματισμό τα πληρωμένα συμβόλαια ή τις πάσης φύσεως επιδρομές τους. Οι δράστες λειτούργησαν κατά παραγγελία και με κάλυψη απ' τους εντολοδόχους τους.



Θα αφήσουμε να αιωρούνται διάφορα ερωτήματα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...



Οι ένοπλοι δράστες ρίσκαραν να πραγματοποιήσουν μία επίθεση σ' ώρα αιχμής σ' ένα σχετικά κεντρικό σημείο, σ' ώρα διελεύσεως οχημάτων και πεζών. Σπάνια περίπτωση, αν σκεφτεί κανείς πως ο Μαζιώτης υποστηρίζει πως τα μέλη της συμμορίας του επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί αθώων πολιτών. Στην πράξη αυτό όμως ποτέ δεν συμβαίνει και δεν έχει συμβεί βάσει ιστορικού. Ουδείς μπορεί ποτέ να εγγυηθεί πως κάτι δεν θα πάει στραβά. Αυτό δεν μπορεί ποτέ ν' αποκλειστεί σε καμία παράνομη ενέργεια, ανεξαρτήτως του μικρού ή του μεγάλου βαθμού επικινδυνότητός της. Παρότι εικάζεται απ' τις αρχές ή φημολογείται πως υπήρχε η ομάδα υποστηρίξεως του εκτελεστικού βραχίονος, υπάρχει πάντοτε ο αστάθμητος παράγων της επεμβάσεως απλών πολιτών, τόσο μπλοκάροντας την διαφυγή των δραστών με τα οχήματά τους, όσο κι επιθεμένοι εναντίον των δραστών. Ούτε αυτό μπορεί ποτέ ν' αποκλειστεί. Πολλάκις έχουν ματαιωθεί ληστείες ή άλλες ενέργειες εξαιτίας αυτού του παράγοντος. Μία μοτοσυκλέτα ισούται με καμία μοτοσυκλέτα σε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής, ανεξαρτήτως της φύσεως του συμβάντος. Οι δράστες στάθμευσαν την μηχανή (όντας αυτή εν λειτουργία) ελάχιστα μέτρα προ του σημείου της επιθέσεως. Μπορεί κανείς ν' αποκλείσει την πιθανότητα κάποιος διερχόμενος να έκλεβε μία μοτοσυκλέτα που ήτο ουσιαστικά παρατημένη και εν λειτουργία και να υποχρεώνονταν οι δράστες σε φυγή, όντας πεζοί ή αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει λίγα μέτρα παραπέρα να καθήλωνε το όχημα με τον οποιονδήποτε τρόπο; Ο καθείς μπορεί να φαντασθεί πως μία τέτοια προοοπτική θα μπορούσε ν' αλλάξει άρδην τ' όλο σκηνικό. Κι όλο αυτό μονάχα μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, αν κανείς υπολογίσει πως το σκηνικό κράτησε 15-20 δευτερόλεπτα. Αυτό αποτελεί ένα σημείο άξιον απορίας που προδίδει ή την σιγουριά των δραστών ή...τον κραυγαλέο ερασιτεχνισμό τους...Στην περίπτωση που οι δράστες έστω από καθαρή τύχη συλλαμβάνονταν, η υπόθεση θα ήτο για την κοινή γνώμη ένα κοινό στυγερό έγκλημα με επ' επαυτοφώρω σύλληψη των δραστών που θα υποβάθμιζε την αίγλη της τρομοκρατικής ενέργειας που ήθελαν να προσδώσουν οι  δράστες στην ενέργειά τους. Η μη σύλληψη των δραστών αποτελεί το ομιχλώδες που έχει ανάγκη η τρομοκρατία. Αυτό που συνιστά ουσιαστικά η τρομοκρατία, ο σκοπός της.



Οι δράστες γνώριζαν εκ των προτέρων πως τα μέλη της περιφρουρήσεως των γραφείων της Τ.Ο Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής δεν έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα αυτοπροστασίας, καθότι είχε προηγηθεί έλεγχος απ' τις αστυνομικές αρχές κατ' εντολή του Υπουργού 'Προστασίας του Πολίτη' κι είχε αφαιρεθεί ό,τι κατά τις αρχές παρέπεμπε σε αμυντικό εξοπλισμό 'εγκληματικής ή παραστρατιωτικής' οργανώσεως. Συνεπώς οι δράστες ήσαν 'διαβασμένοι' για το τι θ' αντιμετώπιζαν στην επίθεσή τους. Γνωρίζοντας πως οι ολως ασκόπως στεκούμενοι σε σημείο πλησίον της εισόδου των γραφείων, άνδρες της Χρυσής Αυγής, ήσαν άοπλοι και δεν έφεραν τα σχετικά γιλέκα, προξενεί απορία πως αποφάσισαν να τους εκτελέσουν σημαδεύοντας στο κεφάλι, αντί οπουδήποτε αλλού. Απ' την μία σημαίνει ότι οι δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν αποκλείοντας οιαδήποτε πιθανότητα αποτυχίας, απ' την άλλη απαιτείται ένας στοιχειώδης επαγγελματισμός για να στοχεύσει κανείς από τέτοια απόσταση στο κεφάλι, στοιχείο που αποκλείσαμε παραπάνω. Οι δράστες ήταν 'διαβασμένοι', τόσο για το τι θ' αντιμετώπιζαν, όσο και για το πως θα έπρεπε να κινηθούν, ώστε να ξεγελάσουν τις αρχές. Οι αρχές ανοήτως εστίασαν στο 'περίεργο' βάδισμα του εκτελεστή, αγνοώντας πως για 15 δευτερόλεπτα που διήρκεσε η επίθεση ο καθείς μπορεί να προσποιηθεί τ' οτιδήποτε, αν πάλι δεν λάβουμε υπ' όψιν μας άλλες παραμέτρους, όπως για παράδειγμα το άγχος μίας τέτοιας στιγμής και το γεγονός ότι ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας κατεβαίνοντας απ' αυτήν απότομα αισθάνεται πόνο ή μούδιασμα κάτω απ' τα πέλματα κι ως εκ τούτου χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα δευτερολέπτων ή ολίγων λεπτών προκειμένου να επανέλθει στην αρχική κατάσταση.





Ένα άλλο σημείο που δεν έθιξε ουδείς κι οπωσδήποτε χρήζει αναλύσεως είναι ο λόγος για τον οποίον οι άνδρες της Χρυσής Αυγής στέκονταν στο σημείο εκείνο. Η αιτιολογία ήτο πως είχαν πεταχτεί να αγοράσουν καφέ. Εμείς δεν πιστεύουμε στις συμπτώσεις και στα ατυχήματα. Ουδείς έδωσε μία πειστική δικαιολογία γιατί στέκονταν σ' εκείνο το σημείο κι όχι στην είσοδο των γραφείων ως όφειλαν. Οι άνδρες ήσαν εκτεθειμένοι σκοπίμως κι αυτό ας το λάβει ο καθείς υπ' όψιν του. Το κατάστημα διαθέτει εσωτερικό κύκλωμα καμερών, οι οποίες βάσει στοιχειώδους εμπειρίας στοχεύουν σε κοντινή απόσταση απ' το σημείο της επιθέσεως. Συνεπώς μπορούν να δώσουν πλήρη εικόνα στην ευθεία για τους δράστες. Αντ' αυτού η επίθεση κατεγράφη από ψηλά. Οι δράστες δεν κοίταξαν ψηλά ούτε για μία στιγμή, όπως φαίνεται απ' το ολίγων δευτερολέπτων οπτικό υλικό. Ήταν πράγματι 'διαβασμένοι' για τ' ότι δεν πρέπει να κοιτάξει κανείς ψηλά όταν προτίθεται να προβεί σε μία παράνομη ενέργεια διότι κινδυνεύει να καταγραφεί ή απλώς γνώριζαν ότι η κάμερα ασφαλείας των γραφείων ήτο τοποθετημένη ακριβώς πάνω απ' το σημείο της επιθέσεως; Σ' όλα αυτά και σ' αναρίθμητα άλλα στοιχεία οφείλουν να εστιάσουν στην έρευνά τους οι αρχές. Οι αρχές γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρια πως σχεδιάστηκε η επίθεση, ποιοί περαίωσαν την δολοφονική επίθεση, τους συνεργάτες τους, το δρομολόγιο που ακολούθησαν, που κατέληξαν, τι γνώσεις είχαν κι από ποιούς εκπονήθηκε η εντολή της δολοφονίας, ότι η αστυνομία θ' απουσίαζε απ' την περιοχή για να πραγματοποιήσουν ανενόχλητοι την δολοφονική επίθεσή τους. Την στιγμή της επιθέσεως και προ αυτής οι δράστες εκκινούντο επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Συνεπώς υπήρξαν αρκετοί οι μάρτυρες της επιθέσεως. Οι περαστικοί είδαν τους δράστες, τα πρόσωπά τους. Αν σκεφτεί κανείς πως προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί κυκλοφορώντας με μία μοτοσυκλέτα άνευ πινακίδας κυκλοφορίας είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Οι μάρτυρες του συμβάντος αξιοποιήθηκαν απ' τις αρχές ή όχι;





Πέραν της εμπειρίας που μπορεί να έχει κανείς σε επίπεδο στρατιωτικής ή άλλης εκπαιδεύσεως, το μείζον είναι η αντίληψη που έχει σ' έναν ορισμένο χρόνο κι υπό ορισμένες συνθήκες. Οι εκτελεστές στην προκείμενη περίπτωση άνοιξαν πυρ από απόσταση ενός μέτρου, αιφνιδιάζοντας τους άνδρες της Χρυσής Αυγής. Απ' τους 4 άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο της επιθέσεως, μονάχα ο ένας επέδειξε 'αξιοσημείωτη' ετοιμότητα ή 'ανεξήγητη' ετοιμότητα. Οι 3 πάγωσαν αίφνης άνοιξε πυρ ο εκτελεστής, ενώ ο 4ος δεν φάνηκε να αιφνιδιάστηκε καθόλου κι αντέδρασε όλως παραδόξως αστραπιαία κατευθυνόμενος αντιδιαμετρικώς. Οι Φουντούλης-Καπελώνης πέθαναν ακαριαία. Ο Γέροντας γλίτωσε από τύχη. Οι αρχές οφείλουν να εστιάσουν σ' αυτό το γεγονός. Απορίας άξιον πως ο παριστάμενος στο σημείο της επιθέσεως ουδέποτε εξετέθη στα μέσα μαζικής ενημερώσεως. Το είπαμε και πρωτύτερα. Οι άνδρες της Χρυσής Αυγής στέκονταν αδικαιολογήτως στο σημείο. Τους εξέθεσε κάποιος σκοπίμως ή ήτο ένα ολέθριο λάθος σε μία ομολουμένως οξυμένη περίοδο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής περίμεναν μετά βεβαιότητος αντίποινα κατόπιν της δολοφονίας Φύσσα; Αυτό είναι το μέγα ερώτημα στην όλη υπόθεση. Ο καθείς μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του. Απειρία, έλλειψη ετοιμότητος ή κάτι άλλο;





Ο εκτελεστής κι ο συνεργάτης του, πέραν του αιφνιδιασμού, απέδειξαν τον ερασιτεχνισμό τους. Η απόσταση απ' την οποία άνοιξαν πυρ κατά των ανδρών της Χρυσής Αυγής είναι δείγμα της ολοφάνερης απειρίας τους, αλλά και της σιγουριάς τους. Είναι βέβαιον πως οιοσδήποτε οπλοφορεί πλεονεκτεί έναντι ενός άοπλου αντιπάλου. Το πλεονέκτημα αυξάνεται όταν ο επιτιθέμενος είναι απολύτως αποφασισμένος να πυροβολήσει στο ψαχνό και να δολοφονήσει τον αντίπαλό του. Στην περίπτωση αυτή όμως ο ανοίξας πυρ ήτο ένας, έχοντας ν' αντιμετωπίσει 4 άνδρες. Μ' άλλα λόγια δεν μπορεί να αποφανθεί κανείς μετά βεβαιότητος ότι στην περίπτωση που οι άνδρες της Χρυσής Αυγής αντιδρούσαν με τον όποιο τρόπο, ο 2ος δράστης ήτο αποφασισμένος ν' ανοίξει πυρ. Με μία κίνηση θα μπορούσαν ν' αλλάξουν όλα σε 1 δευτερόλεπτο. Ουδείς μπορεί να μας πείσει ότι οι δράστες έδρασαν επιτυχώς από καθαρή τύχη ή απλώς τους έκατσε βολική η συγκυρία. Είχαν έτοιμα τα θύματα στο πιάτο κι έδρασαν με σιγουριά ότι εκείνοι δεν θ' αντιδρούσαν. Ήτο ένα έγκλημα προμελετημένο και προσυμφωνημένο, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Τα υπόλοιπα επαφίενται τη κρίσει σας. Απόδειξη του ανωτέρω σκεπτικού είναι η πλήρης άγνοια (ή όχι;) που είχαν οι δράστες αν τα μέλη της περιφρουρήσεως της Χρυσής Αυγής οπλοφορούσαν έστω παρανόμως. Σκεφτείτε μονάχα τι θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που υπήρχε ανταλλαγή πυρών ή τραυματισμός κάποιου εκ των δραστών. Το συμβάν θα μπορούσε να είχε κατά πολύ διαφορετική τροπή. Όλες αυτές οι βάσιμες υποθέσεις αρκούν για να δείξουν ότι υπάρχουν πολλά θολά σημεία στην υπόθεση που αν μη τι άλλο δείχνουν πως οι δράστες γνώριζαν που επιτέθηκαν. Μπορείτε ν' αποκλείσετε το ενδεχόμενο υπάρξεως εσωτερικού δάκτυλου που έδρασε καταλλήλως εν τη αγνοία της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής; Όσα έλαβαν  το φως της δημοσιότητος από ενάρξεως της διώξεως του Κόμματος αν μη τι άλλο απέδειξαν πως υπήρχαν βαθιά και πρόθυμα λαρύγγια που εστράφησαν εθελούσια εναντίον του Κόμματος.



Μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα πάνω στο θέμα. Επιφυλλασσόμαστε να το πράξουμε όταν αυτό θα επιβάλεται υπό των συνθηκών. Τότε δεν θ' αναβάλουμε τίποτα και για κανέναν λόγο. Όμως είπαμε αρκετά για την ώρα...μέχρι νεωτέρας πληροφορήσεως, άπαντες στις επάλξεις του αγώνος!


Δράσεις της οργάνωσης ΥΠΕΡ των νεκρών συναγωνιστών μας μπορεί να δει εδώ:

http://maiandrioi.blogspot.gr/2013/11/11113.html