Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΜΝΗΜΗ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠ' ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΕΒΡΟ / ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΜΑΣ










Κάθε χρόνο, ανήμερα της δολοφονίας του Ίωνος Δραγούμη, ο 'εθνικιστικός χώρος' βγαίνει για λίγο απ' το καβούκι του και αποτίει με διάφορους τρόπους φόρο τιμής στον μεγάλο οραματιστή του Ελληνισμού. Ο 'χώρος' μπορεί να συνεχίσει τα μνημόσυνά του, να εκφωνήσει τους επικήδειους και δακρύβρεχτους λόγους του, να σβήσει άλλη μία ημέρα απ' τον τοίχο του εθνικού ημερολογίου του και να συνεχίσει την φλυαρία απευθυνόμενος σ' ένα απολύτως παθητικό κοινό. Η θεαματική εικόνα που επιχειρεί να δείξει προς τον έξω κόσμο πραγματοποιείται μέσα από εικονικές 'δράσεις', όπου μία φωτογραφία ισοδυναμεί στην πραγματικότητα με καμία δράση. Αυτό από μόνο του δεν συνιστά 'έγκλημα'.



Το ότι έχουν μετατρέψει έναν φύσει επαναστατικό 'χώρο' σ' ένα μαντρί για τουρίστες και 'αλεξιπτωτιστές', μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα. Ο εθνικισμός, εξαιτίας της επικινδυνότητος του για το καθεστώς και λόγω της πνευματικής ανατάσεως που δύναται να προκαλέσει στους Έλληνες, υφίσταται αμείλικτη πολεμική. Από δειλία και καιροσκοπισμό ο 'χώρος' έχει κόψει κι έχει ράψει στο μέτρο του πολιτικώς επιτρεπτού τον εθνικισμό, ώστε αυτός να συνάδει σε επίπεδο 'πολιτικής ορθότητος' με το καθεστώς, τόσο σε επίπεδο σκέψεως όσο και δράσεως, προκειμένου να εκφέρεται ακίνδυνα. Δεν έχουμε καμία οργανική σχέση με αυτό το σίχαμα που λέγεται 'χώρος'.


Δεν θέλουμε έναν εθνικισμό που να βολεύει το καθεστώς, όπως δεν θέλουμε έναν εθνικισμό που ν' αφήνει αλώβητο το καθεστώς. Δεν θέλουμε έναν εθνικισμό που ν' αφήνει το σύστημα ανέγγιχτο! Ένας τέτοιος 'εθνικισμός', ο οποίος χρησιμοποιεί την Ιδέα ως όχημα πολιτικής καταξιώσεως, δεν μπορεί να έχει σχέση με τον δικό μας εθνικισμό, τον ριζοσπαστικό. Επιλέξαμε να τιμήσουμε τον Ίωνα Δραγούμη με τον δικό μας τρόπο, σε διαφορετική ημερομηνία απ' τον 'χώρο'. Ο Ίων δεν έτρεφε καμία συμπάθεια για τα κόμματα και τα αποκόμματα. Ο Ίων μισούσε τους πολιτικάντηδες. Το ίδιο κι εμείς. Επιλέξαμε να τοποθετήσουμε ένα πανό που αναγράφει το πάντοτε επίκαιρο 'Ζήτω το Έθνος, Κάτω το Κράτος'!


Πάντοτε πρωτοποριακά, πάντοτε ριζοσπαστικά! Η Πατρίς Ενώνει, Τα Κόμματα Διχάζουν! Θράκη Γη Ελληνική! Έβρος Εθνικιστικός!




Υγ: Θα παρουσιάσουμε πολλές δράσεις στο εγγύς μέλλον απ' τον ακριτικό Έβρο!



Σύντροφοι και Συντρόφισσες από Ξάνθη