Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (Μέρος Α')












Οι τεχνικές ελέγχου και χειραγώγησης, υπό την ευρεία έννοια και ερμηνεία που επιδέχονται, ανάγονται στην αρχαιότητα. Με τις τεχνικές αυτές οι 'πεφωτισμένες' μειοψηφίες επιβάλλονται έναντι των πλειοψηφιών, κατά πως αρέσκονται να τις ονομάζουν απαξιωτικά 'μάζες'. Με την χρήση των τεχνικών που πηγάζουν απ' την κατοχή της 'απόκρυφης' γνώσης της λειτουργίας του ανθρώπινου νου, της φυσιολογίας-βιολογίας του ίδιου του ανθρώπου αλλά και του σχεδίου του Θεού, οι 'μυημένοι' είναι σε θέση να δημιουργήσουν τους όρους ελέγχου επί των υπολοίπων, των 'μη μυημένων'. Η γνώση ες αεί θα είναι πηγή δύναμης που θα εκφράζεται ως κυριαρχία εκείνων που κατέχουν τα κλειδιά της. Μ' άλλα λόγια, οι 'εκλεκτοί' υπό οιαδήποτε έννοια, στηριζόμενοι στην 'απόκρυφη' γνώση, ες αεί θα είναι ικανοί να υπερισχύσουν έναντι των υπολοίπων. Ομιλούμε περί απόκρυφης' γνώσης, διότι αυτή αποτελεί το κλειδί για την ανάδειξη ορισμένων έναντι κάποιων άλλων.



Η πολιτική εξουσία είναι, μεταξύ άλλων, μία κοσμική έκφραση αυτής της χειραγώγησης που μετέρχεται υπερβατικά και απρόσιτα στην πλειοψηφία μέσα.
Τρανό παράδειγμα αυτού οι μαρξιστές που θεωρούν την θρησκεία ωσάν 'το όπιο του λαού'. Εξισώνουν την θρησκεία με την εξάρτηση που δημιουργεί το όπιο. Η αυθυποβολή που προκαλεί η χρήση των ναρκωτικών ουσιών παρομοιάζεται τρόπον τινά με την αυταπάτη περί του Θείου. Σήμερα η σεξουαλικότητα έχει καταστεί ένα είδος ναρκωτικού, ο εθισμός στο οποίο δεν διαφέρει απ' τον εθισμό στα ναρκωτικά. Η προβολή των σεξουαλικών ηδονών στο συλλογικό φαντασιακό δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες αυταπάτες. Η ικανοποίησή των ηδονών κατέστη επώδυνος. Η αυταπάτη κατέστη πραγματικότητα. Στην πολιτική χρησιμοποιείται ο όρος 'ιδεοληψία'. Δικαίωμα της κάθε ιδεοληψίας είναι ν' αρνείται την πραγματικότητα και να προτείνει λύσεις και προτάσεις βάσει των δογμάτων της, αλλά και το να παλεύει για την επικράτησή της. Τέτοια ιδεοληψία είναι ο μαρξισμός. Η χειραγώγηση επιτυγχάνεται με ποικίλες μεθόδους. Απ' τα ηλεκτρονικά μέσα (άμεσης-έμμεσης παρακολούθησης) έως την τροφή, απ' την επανάληψη έως την αποσιώπηση, τα μέσα ποικίλουν στην μορφή τους, όχι όμως στο περιεχόμενό και την στόχευσή τους. Η κοινωνία του θεάματος στηρίζεται στα είδωλα, όχι στην αυθεντία. Στηρίζεται στην μορφή, στην υπόσταση, στην ποσότητα, όχι στο περιεχόμενο, στην ουσία, στην ποιότητα, καθώς οι μάζες δύνανται να αποκτήσουν αντίληψη του αισθητού κόσμου τους μονάχα διαμέσου των εικόνων που τους δίδονται. Δεν μπορούν όμως ν' αποκτήσουν αντίληψη του υπεραισθητού.





Πριν από κάποια χρόνια τα πλέον δυστοπικά σενάρια που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, δεν έκαναν τίποτα άλλο απ' το να αποκαλύψουν αμυδρά ορισμένες πτυχές αυτής της εφιαλτικής πραγματικότητας. Δεδομένης της ακρισίας των μαζών, οι αποκαλύψεις που έρχονταν στο φως φάνταζαν προϊόντα συνωμοσιολογίας. Σήμερα έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της διάδοσης των σύγχρονων τεχνολογιών και δεν καταρρίπτονται εύκολα παρά τις διαψεύσεις απ' τους μεγαλοπαράγοντες που διαχειρίζονται κατά το δοκούν τον υλικό πλούτο. Οι μέθοδοι χειραγώγησης τις οποίες μετέρχονται οι 'πεφωτισμένες' μειοψηφίες στην προσπάθειά τους να επιβληθούν εγωιστικά έναντι των πλειοψηφιών, όπως αναφέραμε στην αρχή, ποικίλουν αναλόγως προς την στόχευση που έχουν. Η εξέλιξη των μεθόδων της χειραγώγησης του νου, προϋποθέτει την πρότερη αποκωδικοποίηση των αρχετυπικών γνώσεων που βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν, βαθιά εμφυτευμένες στον ανθρώπινο νου. Όλα συμπυκνώνονται στο ξεκλείδωμα της ανθρώπινης συνειδητότητας. Συνεπώς, οιοσδήποτε και οσοδήποτε κατέχει τα κλειδιά αυτής της 'απόκρυφης' γνώσης, μοιραία κατέχει και τα κλειδιά της χειραγώγησης. Θα επικεντρωθούμε σε μια σειρά από προγράμματα, η εκτέλεση των οποίων αποτελεί μια απ' τις πλέον επικίνδυνες μεθόδους χειραγώγησης των τελευταίων αιώνων. Σε παλαιότερα άρθρα έχουμε αναφερθεί σε απόρρητα ή σχεδόν απόρρητα σχέδια που έχουν εκπονηθεί και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα απ' την CIA και άλλες υπηρεσίες στον κόσμο, δίχως τουλάχιστον να διαψεύδονται απ' τις επίσημες πηγές. Προγράμματα καθολικού χαρακτήρα και επιχειρήσεις χειραγώγησης και καταστολής της πρωτοβουλίας από μέρους των ατόμων ξεχωριστά και των μαζών σε συλλογικό επίπεδο είναι τα 'Phoenix program' και 'False Flag', στην επικαιρότητα των οποίων έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς. Τα προγράμματα αυτά τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από αρκετές δεκαετίες με σκοπό να ριχτούν στον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (αντιτρομοκρατικές σταυροφορίες) κατά των ναρκωτικών (έλεγχος των καρτέλ και εξέλιξη κατ' ουσίαν της παρασκευής ναρκωτικών ουσιών για διάφορους θεραπευτικούς, φαρμακευτικούς ή άλλους εμπορικούς εθιστικούς σκοπούς), κατά των ανεξέλεγκτων στάσεων (πορτοκαλί επαναστάσεις σ' ολόκληρο τον κόσμο), κατά της εδραίωσης ολοκληρωτικών καθεστώτων (βίαιη επιβολή ανάπηρων δημοκρατιών) στον πλανήτη. Το 'Monarch' θεωρείται το πλέον ανατριχιαστικό σ' όλες τις διαστάσεις του πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί ποτέ απ' την CIA.





Θεωρείται ένα 'mind control program' της CIA, μια μορφή συστηματικού ελέγχου του νου. Έχει διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας απ' την έναρξή του την δεκαετία του '50 και έπειτα. Η λειτουργία του προγράμματος στηρίχθηκε στην επανεξέταση της διπολικότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου και στην δυαδική φύση της ανθρωπότητας. Η επίλυση του φιλοσοφικού ζητήματος, αν είμαστε φύσει απολύτως καλοί ή κακοί, είναι καταλυτικής σημασίας στην διαμόρφωση της αντίληψης που έχουμε για την πραγματικότητα. Μάλιστα αποτελεί θεμελιώδη πνευματική μεταβλητή στην εξίσωση της ίδιας της υπάρξεως. Η έκθεση για το πρόγραμμα στοιχειοθετείται σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε μαρτυρίες επιστημόνων που συνδέονται με τις κρίσιμες υπηρεσίες που λειτουργούν ως βάσεις συλλογής δεδομένων για την κυβέρνηση τους,  αλλά και σε ιστορικά ντοκουμέντα, σε διάσημους και μη συγγραφείς, σε ειδικούς ερευνητές με πολύχρονη πείρα πάνω στο αντικείμενο, σε εκδόσεις επαγγελματιών σε ζητήματα ψυχικής υγείας, και προ πάντων σε μαρτυρίες επιζώντων που άθελά τους υπεβλήθησαν σε μια εξαιρετικά πολύπλοκη τραυματική διαδικασία στην οποία βασίζεται η μελέτη για τον έλεγχο του νου. Όπως αναφέραμε στην αρχή, οι μυστηριακές λατρευτικές τελετές υπό την μορφή θρησκείας στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Αίγυπτο, στην αρχαία Ινδία και στην αρχαία Βαβυλώνα, συνετέλεσαν στην δημιουργία του μυστικισμού, ο οποίος συνδέεται με την 'απόκρυφη γνώση', δηλαδή την γνώση του μεταφυσικού. Απ' τα πλέον πρώιμα συγγράμματα που αποδεικνύουν την ανάδυση του μυστικισμού είναι η αιγυπτιακή 'Βίβλος των Νεκρών'. Με τον όρο αυτό αναφέρονται κάποια σημαντικά αρχαία αιγυπτιακά κείμενα, τα οποία είχαν γραφτεί αρχικά πάνω στις σαρκοφάγους και αργότερα σε παπύρους που θάβονταν μαζί με τους νεκρούς, στο εσωτερικό των σαρκοφάγων.



Το κείμενο ήταν γραμμένο για κάποιο συγκεκριμένο άτομο και έτσι κανένα αντίγραφο δεν είναι ολόιδιο με κάποιο άλλο. Οι παλαιότερες εκδόσεις του βιβλίου χρονολογούνται στον 16ο αιώνα π.Χ. και εμπεριέχουν παλαιότερα κείμενα του 2000 π.Χ. ('Κείμενα των Σαρκοφάγων') και του 2600-2300 π.Χ. ('Κείμενα των Πυραμίδων'). Τα 'Βιβλία των Νεκρών' περιέχουν συλλογές από επωδούς, αριθμούς και μαγικές επικλήσεις για χρήση απ' τους νεκρούς στην μεταθανάτια ζωή. Καθοδηγούσαν τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν προτού φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ). Υπάρχουν περίπου 200 μαγικές επικλήσεις. Η 'Βίβλος των Νεκρών' περιγράφει ρητά τις μεθόδους βασανιστηρίων και εκφοβισμού (για την δημιουργία τραύματος που προαναφέραμε), την χρήση μαγικών φίλτρων και την χρήση ξορκισμών που επιφέρουν τον υπνωτισμό, με τελικό αποτέλεσμα την ολοκληρωτική υποδούλωση της κίνησης του ανθρώπου. O Ernst Jünger μιλούσε για μία πλήρως κινητοποιημένη κοινωνία. Το σύνολο των προκείμενων μαγικών μεθόδων είναι γνωστό με τον όρο 'πρακτικός Σατανισμός'. Κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα, η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αύξησε και σταθεροποίησε την κυριαρχία της σ' όλη την Ευρώπη με την Ιερά Εξέταση. Ο Σατανισμός επέζησε σ' αυτή την περίοδο των διώξεων, εδραιώνοντας την επιρροή του κάτω απ' το πέπλο διαφόρων εσωτερικών ομάδων οι οποίες στην ουσία ήταν σατανιστικές. Το 1776, ο Βαυαρός Ιησουήτης Adam Weishaupt, εκλήθη στον Οίκο της Οικογένειας των Rothschild, όπου του ανετέθη να συγκεντρώσει τις μυστηριακές λατρείες σε μια ενιαία βάση, ομογενοποιώντας τες κάτω απ' την ονομασία 'Οι Πεφωτισμένοι' ή Illuminati. Αυτή ήταν μια συγχώνευση ισχυρών γραμμών αίματος, ελιτιστικών μυστικών εταιρειών και μασονικών αδελφοτήτων, με την επιθυμία να κατασκευάσουν το πλαίσιο για την 'Νέα Παγκόσμια Τάξη'. Ο κατά κόσμον στόχος αυτής της χιλιαστικής Ουτοπίας ήταν, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, να επιφέρουν την καθολική ειρήνη και ευτυχία σ' όλο τον κόσμο, κοινώς τον Ουράνιο παράδεισο επί της Γης. Ωστόσο, η βαθύτερη πρόθεση τους ήταν ν' αυξήσουν σταδιακά τον έλεγχο πάνω στις μάζες, ώστε να γίνουν τελικώς οι κυρίαρχοι του πλανήτη. Μέχρι τον 19ο αιώνα, τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Γερμανία είχαν αναγνωριστεί ως κύριες γεωγραφικές περιοχές ελέγχου των 'Πεφωτισμένων'.






Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι η πρώτη μελέτη στον τομέα της Ψυχολογίας, της Επιστήμης της Συμπεριφοράς, διεξήχθη στην Αγγλία το 1882, ενώ ένα μεγάλο μέρος απ' τις πρώτες ιατρικές και ψυχιατρικές τεχνικές που σχετίζονται με τον έλεγχο του νου οφείλονται στο Ινστιτούτο 'Wilhelm Kaiser' που εδρεύει στη Γερμανία. Το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Σχέσεων 'Tavistock' ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1921 προκειμένου να μελετήσει το 'κρίσιμο σημείο' των ανθρώπων. Ο Kurt Lewin, ένας Γερμανός ψυχολόγος, έγινε ο διευθυντής του 'Tavistock' το 1932, περίπου την ίδια περίοδο όπου η ναζιστική Γερμανία είχε δείξει αυξημένο ενδιαφέρον πάνω στην έρευνα της νευροψυχολογίας, την παραψυχολογία και τον αποκρυφισμό που συνδέεται με την προγονική κληρονομιά. Την περίοδο εκείνη συντελούταν μια προοδευτική ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και συμπερασμάτων μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, κυρίως στο πεδίο της Ευγονικής. Η Ευγονική αφορά την μελέτη, δη την βελτίωση, του ανθρώπινου είδους μέσω του ελέγχου των κληρονομικών παραγόντων στο ζευγάρωμα. Η 'ύποπτη' κατά πολλούς σύγχρονους μελετητές της ιστορίας ή 'άνομη' σχέση Αγγλίας-Γερμανίας οφείλονταν στην ύπαρξη ενός συνδετικού κρίκου. Στο ερμητικό Τάγμα της 'Χρυσής Αυγής', μέλη του οποίου προέρχονταν απ' την αγγλική όσο και απ' την γερμανική αριστοκρατία. Ο  Heinrich Himmler, όντας ανώτατος διοικητής των SS, υπήρξε υπεύθυνος του προγράμματος 'Lebensborn'. Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1935, ο Himmler δημιούργησε το πρόγραμμα ευγονικής Lebensborn που σημαίνει 'Πηγή Ζωής'. Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα μέλη των SS ενθαρρύνονταν να τεκνοποιήσουν με γυναίκες που πληρούσαν τα χαρακτηριστικά της Άριας φυλής. Σε κάθε παιδί δινόταν ένας αριθμός, ενώ οι Γερμανοί βοηθούσαν οικονομικά την ανύπαντρη μητέρα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την επιλεκτική τεκνοποίηση και υιοθέτηση των παιδιών, όπως επίσης έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό διδύμων τέκνων. Στον Joseph Mengele αποδίδονται οι γεννήσεις διδύμων (με ξανθή κόμη και γαλανά μάτια) σε κλίμακα 1:5 στην πόλη Candido Godoi  της Βραζιλίας που έχει ονομασθεί και 'Πόλη των Διδύμων'. Μεταξύ 1990 και 1994, στην πόλη São Pedro γεννήθηκαν δίδυμα παιδιά με τις παραπάνω ιδιότητες σε ποσοστό 10%. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην παραγωγή 'Forgiving Dr. Mengele' του 2006. 



Απώτερος σκοπός του προγράμματος ήταν η συγκρότητηση μιας νέας τάξης πραγμάτων στην οποία κυρίαρχοι θα ήταν οι πολεμιστές της Άριας φυλής. Πολύ μεγάλο μέρος της προκαταρκτικής έρευνας και του πειραματισμού σχετικά με την γενετική μηχανική και την τροποποίηση της συμπεριφοράς διεξήχθη απ' τον 'Άγγελο του Θανάτου' Dr. Josef Mengele στο Auschwitz, όπου ανέλυσε τα αποτελέσματα της 'πρόκλησης τραύματος', του χρωματισμού των ματιών ως καθρέφτη της ψυχής και της κλωνοποίησης. Αυτά όσον αφορά τα 'θύματα-υποπροϊόντα' που οδύρονται. Πέραν του ωμού χειρουργικού πειραματισμού, τα 'πειραματόζωα' υποβλήθηκαν σε τεράστιες ποσότητες ηλεκτροσόκ, όπου οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν επέζησαν καν. Παράλληλα, συστηματική 'πλύση εγκεφάλου' πραγματοποιήθηκε σε κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Dahau, οι οποίοι υποβάλονταν σε καθεστώς ύπνωσης με την χρήση του παραισθησιογόνου ναρκωτικού μεσκαλίνη. Στην διάρκεια του μεγάλου πολέμου, ο Dr.George Estabrooks του Πανεπιστημίου Colgate είχε την ευκαιρία να εξελίξει τις έρευνές του και τα πειράματά του στον τομέα της Συμπεριφοράς. Ο εν λόγω είχε στενές επαφές με διάφορες κρίσιμες υπηρεσίες του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως είναι η CID και το FBI. O Estabrooks απεκάλυψε σημαντικές πτυχές του έργου του σχετικά με την δημιουργία προγραμματισμένων όντων, η ελεγχόμενη συμπεριφορά των οποίων οφείλεται στην υπνοπαιδεία αλλά και την δημιουργία διχασμένων προσωπικοτήτων μέσω κατάλληλου υπνωτισμού. Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εισήγαγε κρυφά στο έδαφός του πολλούς απ' τους κορυφαίους επιστήμονες και κατασκόπους που προέρχονταν απ' τις τάξεις του ναζισμού και του φασισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Λατινικής Αμερικής και του Βατικανό. Η κωδική ονομασία που δόθηκε στην επιχείρηση αυτή ήταν 'Project Paperclip'. O Γερμανός Στρατηγός Reinhard Gehlen ήταν άκρως πολύτιμος για τις επιδιώξεις όσων καιροφυλακτούσαν στο παρασκήνιο. Ήταν Επικεφαλής Πληροφοριών στην υπηρεσία του Adolf Hitler στην κατάστρωση του σχεδίου επίθεσης κατά της Ρωσίας. Άρτι αφιχθείς στην Washington το 1945, ο Gehlen είχε εκτενείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο Harry Truman (33ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών), τον Στρατηγό William Donovan, τον Διευθυντή του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) και τον Allen Dulles που αργότερα θα γινόταν επικεφαλής της CIA. Το αντικείμενο των συναντήσεών τους ήταν η αναδιοργάνωση της συλλογής μυστικών πληροφοριών σε μια αναβαθμισμένη μυστική οργάνωση. Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, οδηγώντας στην δημιουργία του κλάδου 'Central Intelligence Group' το 1946 που μετονομάσθηκε σε 'Central Intelligence Agency' το 1947. Ο Gehlen βοήθησε στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας απ' το οποίο προήλθε ο σχετικός Νόμος περί 'Εθνικής Ασφάλειας' του 1947. Το συγκεκριμένο νομοθέτημα τέθηκε σε εφαρμογή για να θέσει ένα διακριτό όριο στις παράνομες κυβερνητικές δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και τα παράνομα προγράμματα ελέγχου του νου. Με την ύπαρξη της CIA και του 'Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας', εγκαινιάστηκε μια σειρά σχετικών προγραμμάτων που αφορούσαν τον έλεγχο του ανθρώπινου νου, την ευθύνη τους είχε το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών απ' το 1947.





To 'Project Chatter' ήταν ένα απ' αυτά και δεν ήταν τίποτα άλλο από μία απάντηση στις μεθόδους των Σοβιετικών που είχαν αναπτύξει τον 'ορό της αλήθειας', μια κοινή ονομασία για μια σειρά ψυχοδραστικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την απόσπαση πληροφοριών από άτομα τα οποία είτε δεν είναι σε θέση είτε δεν επιθυμούν να τις παράσχουν διαφορετικά. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε επισήμως το 1953. Η CIA αποφάσισε να επεκτείνει τις προσπάθειές τους στον τομέα της τροποποίησης της συμπεριφοράς, με την εισαγωγή του προγράμματος 'Bluebird', το οποίο εγκρίθηκε απ' τον Allen Dulles το 1950. Οι αντικειμενικοί στόχοι ήταν: i) ν' ανακαλύψουν ένα μέσο προσωπικής εγκόλπωσης του ατόμου για να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή πληροφοριών με τα υπάρχοντα μέσα, ii) να διερευνήσουν την δυνατότητα ελέγχου ενός ατόμου με την εφαρμογή ειδικών τεχνικών ανάκρισης, iii) να διερευνήσουν την αύξηση της μνήμης, iv) να θεσπίσουν αμυντικά μέσα για την αποτροπή του ατομικού ελέγχου του οργανισμού. Το 'Project Bluebird' τον Αύγουστο του 1951 μετονομάσθηκε σε 'Project Artichoke' που θα επαναξιολογούσε την επίδραση των παραισθησιογόνων ουσιών και την ύπνωση στον ανθρώπινο οργανισμό κατά την διάρκεια της ανάκρισης. Το πρόγραμμα σταμάτησε το 1956. Τρία χρόνια πριν απ' την διακοπή του 'Project Artichoke', την πρωτοκαθεδρία ανέλαβε το πρόγραμμα MK-Ultra το οποίο άρχισε να λειτουργεί στις 13 Απριλίου του 1953 με την πρόταση του Richard Helms, του Αναπληρωτή Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DDCI) με σκοπό την δημιουργία ενός 'ειδικού μηχανισμού πρόκλησης ακραίας ευαισθησίας'.  Η ετυμολογία του προγράμματος σημαίνει 'Mind Kontrolle'. Στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως διεξήχθησαν τα πρώτα στάδια των πειραμάτων που θα αποτελούσαν την βάση της μετεξέλιξης του 'Mind Kontrolle' στη συνέχεια. Στις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς στην εκτέλεση του 'MK-Ultra' περιλαμβάνονταν τα εξής: ακτινοβολία, ηλεκτροσόκ, ψυχολογία, ψυχιατρική, κοινωνιολογία ανθρωπολογία, γραφολογία, ουσίες παρενόχλησης, παραστρατιωτικές συσκευές, 'υλικά' όπως το 'LSD' που είναι το πιο διαδεδομένο 'υλικό' για την δημιουργία παραισθήσεων και κρίσεων πανικού.  Με το 'LSD' πειραματίστηκε και ο Ernst Jünger (βλέπε περισσότερα στην μπροσούρα μας 'Ο Ριζοσπαστικός Εθνικισμός του Ernst Jünger').





Μια ειδική διαδικασία, που ορίστηκε ως MK-Delta, ιδρύθηκε για να αποτελέσει την κάλυψη του 'MK-Ultra' οπουδήποτε στο εξωτερικό. Τα MK-Ultra/Delta αποκτηθέντα συμπεράσματα χρησιμοποιήθηκαν για την παρενόχληση, την δυσφήμιση και άλλους κατασταλτικούς σκοπούς. Άλλα 149 υποπρογράμματα είχαν τεθεί σε ισχύ κάτω απ' την ομβρέλα του 'MK-Ultra'. Το 'Project Monarch' δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κανένα έγγραφο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών ως ένα απ' τα υποπρογράμματα, αλλά χρησιμοποιείται μάλλον, ως περιγραφική λέξη αυτού από τους επιζώντες, τους θεραπευτές, και τους 'μυημένους'. Το πρόγραμμα 'Monarch' στην πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα των υποπρογραμμάτων του 'MK-Search', όπως συνέβη στην επιχείρηση 'Spellbinder' για την δημιουργία 'νηφάλιων' δολοφόνων που θα μπορούσαν  να ενεργοποιηθούν με μια λέξη ή φράση κλειδί βρισκόμενοι σε μια μετα-υπνωτική κατάσταση ομηρίας. Αυτοί οι προγραμματισμένοι-υπνωτισμένοι δολοφόνοι ονομάζονταν 'U-boats' απ' την ονομασία των γερμανικών υποβρυχίων. Το φαινόμενο αυτό αναπαρίσταται άριστα στην κινηματογραφική παραγωγή 'Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας' ('The Manchurian Candidate') του 1962. Αφορά την ιστορία ενός αμερικανού 'ήρωα' του πολέμου της Κορέας που επιστρέφει ως άλλο ζόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες και δολοφονεί (με κομμουνιστική εντολή) συμπατριώτες του αιχμαλώτους πολέμου. Το εν λόγω μας δίνει μια σαφή αναφορά για την 'πλύση εγκεφάλου' που, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οδήγησε τους αιχμάλωτους αμερικανούς πιλότους στην ομολογία ότι έκαναν χρήση βιολογικών όπλων. Με την μυστική επιχείρηση 'Often' προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάποιες  απόκρυφες δυνάμεις, καλύπτοντας την εφιαλτική πραγματικότητα του 'Monarch'.





Γύρω απ' το πρόγραμμα 'Monarch' έχουν διατυπωθεί ποικίλες θεωρίες. Το όνομα δεν καθορίζεται αναγκαστικά στο πλαίσιο της βασιλικής αριστοκρατίας, αλλά μάλλον αναφέρεται στην πεταλούδα μονάρχης. Η πεταλούδα 'Μονάρχης' (Danaus plexippus) ανήκει στην οικογένεια Nymphalidae. Θεωρείται ο 'βασιλιάς' των πεταλούδων. Οι πεταλούδες αυτού του είδους είναι διάσημες για τα μεταναστευτικά ταξείδια που κάνουν μαζικά προς το νότο και την επιστροφή τους στο βορρά το καλοκαίρι. Δεν μπορούν να επιβιώσουν στον ψυχρό χειμώνα των περισσότερων περιοχών της βόρειας Αμερικής. Το ταξείδι τους προς το νότο, το Μεξικό και την νότια Καλιφόρνια, ξεκινά τον Αύγουστο και η επιστροφή τους στο βορρά αρχίζει την άνοιξη. Η άφιξή τους στο Μεξικό συμπίπτει με μια γιορτή των Μεξικανών που ονομάζεται 'Dia de los Muertos'-'Ημέρα των νεκρών'. (βλέπε παραπάνω την αναφορά μας στην 'Βίβλο των Νεκρών'). Οι Μεξικάνοι πιστεύουν ότι οι πεταλούδες είναι οι ψυχές των νεκρών παιδιών και των πολεμιστών, που επιστρέφουν. Μεταναστεύουν μαζικά και είναι η μόνη πεταλούδα που μεταναστεύει και μετά επιστρέφει, όπως ακριβώς κάνουν τα πουλιά. Συνεπώς η πεταλούδα συμβολίζει την αιώνια επιστροφή σε μια άλλη μεταφυσική θεώρηση. Η πεταλούδα 'Μονάρχης' είναι δηλητηριώδης ή το λιγότερο έχει άσχημη γεύση για τα πουλιά ή τα θηλαστικά που θέλουν να δοκιμάσουν τη γεύση της. Η πεταλούδα θεωρείται σύμβολο της υδροχοϊκής εποχής, με ό,τι 'καλό' και ΄κακό' αυτό συνεπάγεται.





Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει παλαιότερα σε ανάλογη προσέγγισή μας στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 με τον τίτλο “Η νέα τακτική των 'αντιεξουσιαστών' και των εξουσιαστών εντολέων τους”: 'Μια διαβολική συμβολιστική ομοιότητα που συνηγορεί στα ως άνω είναι η νέα εκφορά του προγράμματος ‘Φοίνικας’, υπό την κωδικοποιημένη ονομασία ‘Monarch 2012’, το οποίο αφορά τον έλεγχο του νου και τα λεγόμενα ψυχοτρονικά όπλα που βάλλουν κατά του νευρικού συστήματος των ανθρώπων. Άκρως κατατοπιστικό είναι το σχετικό άρθρο με τίτλο ‘Monarch 2012 : The New Phoenix Program Mind Control and Psychotronic Weapons’ που υπάρχει στο διαδίκτυο. Το σύμβολο του προγράμματος αναπαριστά την λεγόμενη ‘Γαλαξιακή πεταλούδα’, η οποία αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο των Μάγια που συμβολίζει τον Hun Nab Ku, δηλαδή τον ‘Ένα και αληθινό Θεό’. Πρόκειται για ένα σύμβολο της λεγόμενης Χρυσής Εποχής της Γαίας (Golden Age of Gaia), το οποίο αφορά ένα ασαφές σχέδιο για την δημιουργία μιας νέας ανθρωπότητας στη Νέα Εποχή. Συνεπώς, υπάρχει μυστικιστικό υπόβαθρό πίσω από την όλη δραστηριότητα. Ο Άγγελος του θανάτου Γιόζεφ Μέγκελε, είχε πει το εξής ευρηματικό: ‘Όσα περισσότερα σου κάνουμε, τόσο λιγότερο φαίνεται να πιστεύεις ότι σου τα κάνουμε!’ Το ‘Πρόγραμμα Φοίνικας’ γνώρισε επισήμως τρείς φάσεις. Η 1η διήρκεσε από το 1948 έως το 1968 και αφορούσε την τεχνολογία Stealth, η 2η διήρκεσε από το 1969 έως το 1983 και αφορούσε τον βιοχημικό πόλεμο, η 3η λειτούργησε παράλληλα με την 2η και διήρκεσε από το 1971 έως το 1983 και αφορούσε τα λεγόμενα ψιονικά ή ψυχοτρονικά όπλα. Στην αρχαία Ελλάδα, η πεταλούδα σχετίζονταν με τον Θεό Ερμή ως Ψυχοπομπό. Ο Τρίπτυχος (Τρισμέγιστος) Θεός Ερμής εμφανίζεται με τρεις ιδιότητες/επίπεδα, που μπορούν να σχετιστούν με τα τρία στάδια της ύπαρξης της πεταλούδας. Μεταξύ άλλων είναι ο Προστάτης των εμπόρων, των ταξιδευτών και των κλεφτών. Αυτή είναι η πλέον υλιστική και ‘ρηχή’ πτυχή του Ερμή. Ομοίως, το πρώτο στάδιο της πεταλούδας είναι η αχόρταγη κάμπια, που το μόνο που κάνει είναι να τρώει διαρκώς'.




...συνεχίζεται!