Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

'ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ' (Μέρος Τρίτο)












Απ' το πρώτο μέρος της σειράς 'Μυστικές Εταιρείες', ξεκαθαρίσαμε πως ο σκοπός μας είναι διαφορετικός απ' ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Είμαστε παθιασμένοι με την πατρίδα μας και το λαό μας. Θέλουμε να δοξάσουμε τον εθνικισμό, την παντοτινή νιότη του κόσμου, τον τροχό που κινεί την ιστορία, την αγάπη για την επανάσταση, το ασίγαστο πάθος που καίει στην καρδιά και υπερβαίνει το ανθρωπίνως δυνατό σε κάθε εποχή. Το πάθος που γεννά τους ήρωες, τους κρίσιμους ανθρώπους που αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεών τους. Αυτό το πάθος το οποίο μοιάζει τόσο παράξενο στα 'μάτια της κοινωνίας' και ξεχωρίζει μοιραία τους ανθρώπους σε ελεύθερους και δούλους, σε δρώντες και αντιδρώντες. Δεν χρειάζεται να το πούμε πιο ξεκάθαρα. Σε κάθε κελί φυλακής χτυπάει μια καρδιά εθνικιστική. Σήμερα σε κάθε γειτονιά ανδρώνεται ένας αυριανός ήρωας του γένους. Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια άγρυπνη συνείδηση που διψάει για λευτεριά. Σε κάθε πόλη υπάρχει ένας επαναστάτης που δεν συμβιβάζεται 'με όλα τα πλούτη του κόσμου' και είναι πρόθυμος να χύσει το αίμα του για την λευτεριά της πατρίδας του. Ναι λοιπόν, είμαστε στο πλευρό των 'χαμένων' της ιστορίας, στο πλευρό των αγωνιστών που δεν υπολογίζουν φυλακίσεις, διώξεις ή τις σφαίρες των μηχανισμών του καθεστώτος. Είμαστε μαζί τους μέχρι τέλους και με όσους άλλους επιθυμούν το ίδιο ως προϋπόθεση μιας ενάρετης ζωής. Είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται και δεν επαναπαύονται ποτέ σε ανέσεις και δάφνες, είμαστε λάτρεις όλων εκείνων που αψηφούν τον θάνατο στο όνομα μιας ιδέας. Ένας τέτοιος θαυμασμός θα ξεδιπλωθεί αμέσως παρακάτω.




Ο Συνταγματάρχης Ντράγκουτιν Ντιμιτρίεβιτς ή 'Άπις' υπήρξε ιδρυτής της εθνικιστικής οργάνωσης 'Ένωση ή Θάνατος' που ονομαζόταν και 'Μαύρο Χέρι'. Η εθνικιστική αυτή οργάνωση υπήρξε μια μυστική εταιρεία που δημιουργήθηκε από Σέρβους στρατιωτικούς τον Μαίο του 1911. Συνολικά 10 πρόσωπα αποτέλεσαν τον πυρήνα της εταιρείας αυτής με σημαντικότερους τους Voja Tankosic και Milan Ciganovic. Ο Ciganovic φέρεται βάσει πηγών ότι διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην συνωμοσία που οδήγησε στην δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδο που θα δούμε παρακάτω. Στις 27 Μαϊου του 1914, εφοδίασε τους   Nedjelko Cabrinovic, Gavrilo Princip και Trifko Grabez με τέσσερα περίστροφα, έξη βόμβες και φιαλίδια με δηλητήριο. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι ο Ciganovic είχε ενημερώσει τον Nikola Pasic, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την επικείμενη δολοφονία. Ο σκοπός αυτής ήταν η απελευθέρωση των εδαφών της Σερβίας που κατείχαν άλλα έθνη. Η ένταξη σ' αυτή την οργάνωση γινόταν σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου υπήρχε ένα κερί που τρεμόπαιζε, αλλά και ένα τραπέζι πάνω στο οποίο βρίσκονταν τοποθετημένα ένα κρανίο, ένα πιστόλι, μια βόμβα και ένα φιαλίδιο που περιείχε δηλητήριο.



Ο υποψήφιος ακουμπούσε το χέρι του πάνω στο κρανίο και αναφωνούσε τον όρκο της οργάνωσης: 'Στο όνομα του ήλιου που με κρατάει στη ζωή, στο όνομα της Γης που με θρέφει, με την βοήθεια του Θεού, στο αίμα των προγόνων μου, στην τιμή και στην ίδια τη ζωή μου, Ορκίζομαι αφοσίωση και πίστη στην ιδέα και το σκοπό του σερβικού εθνικισμού, και προ πάντων να θυσιάσω τη ζωή μου γι' αυτόν'. Το πιο διάσημο μέλος της οργάνωσης ήταν ο φοιτητής Gavrilo Princip (1894-1918). Ο πιο κρίσιμος άνθρωπος, ο οποίος ως δολοφόνος άλλαξε την πορεία της ιστορίας, ο 19χρονος Gavrilo Princip ήταν αυτός που δολοφόνησε με δύο ριπές τον διάδοχο του αυστριακού θρόνου. Ο Princip κατάπιε φιαλίδιο υδροκυανίου, ωστόσο το δηλητήριο ήταν αρκετά παλαιό και δεν επέδρασε άμεσα στον οργανισμό του και τελικώς δεν πέθανε. Τουναντίον, συνελήφθη από αξιωματούχους, ωστόσο αντιστάθηκε και πάνω στην συμπλοκή χάνοντας το ένα του χέρι. Ο Princip δολοφόνησε τον Αρχιδούκα και συγχρόνως διάδοχο Φραγκίσκο Φερδινάνδο της Δυναστείας των Αψβούργων και την σύζυγο του, κόμισσα Σοφία φον Τσότεκ στο Σαράγεβο στις 28 Ιουνίου του 1914.  Ο Princip πέρασε από 12ημερη δίκη στο Σαράγεβο και καταδικάστηκε σε 20ετη φυλάκιση. Κλείστηκε όμως σε φυλακή στο Terezín της Βοημίας, υπό συνθήκες σκληρότατες, και εκεί πέθανε, τον Απρίλιο του 1918, λίγο πριν από το τέλος του πολέμου που είχε προκαλέσει. Στον τοίχο του κελιού του βρέθηκε γραμμένος ο στίχος: 'Στη Βιέννη οι ίσκιοι μας θα πάνε / στα παλάτια θα γυρνάνε κι οι βασιλιάδες θα έχουν τρόμο'. Ο Princip δήλωσε κατά την διάρκεια της δίκης του: 'Είμαι Γιουγκοσλάβος εθνικιστής, που επιδιώκω την ενοποίηση όλων των Γιουγκοσλάβων, και μου είναι αδιάφορη η μορφή του κράτους που θα δημιουργηθεί , αλλά θα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την Αυστρία'. Η Συνθήκη των Βερσαλλιών υπογράφηκε στις 28 Ιουνίου του 1919, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία. Σκοπός της πράξης του ήταν η απελευθέρωση της Βοσνίας απ' την αυτοκρατορία των Αψβούργων και η ίδρυση ενός νοτιοσλαβικού κράτους μαζί με τη Σερβία. Στόχος της εθνικιστικής οργάνωσης στην οποία ανήκε ήταν η δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας. Η Σερβία τον τιμά ως εθνικό ήρωα.



Κατόπιν της δολοφονίας ακολούθησε κυνήγι μαγισσών εναντίων όλων όσοι εμπλέκονταν στην διπλή δολοφονία. Ο Muhamed Mehmedbasic κατάφερε να φύγει απ' την Σερβία, εν αντιθέσει με τους Vaso Cubrilovic, Danilo Ilic, Veljko Cubrilovic, Cvijetko Popovic και Misko Jovanovic που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση της διπλής δολοφονίας. Η Αυστροουγγαρία απαίτησε να εκδοθούν οι Ciganovic, Dragutin Dimitrijevic και Voja Tankosic της οργάνωσης 'Μαύρο Χέρι', ώστε να δικαστούν στην Βιέννη. Ο πρωθυπουργός Nikola Pasic αρνήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1914, υπό το πρόσχημα πως κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το Σύνταγμα της Σερβίας και του ποινικού δικαίου. Αυτό είχε συνέπεια η Αυστροουγγαρία να κηρύξει τον πόλεμο έπειτα από 3 ημέρες στην Σερβία. Η σερβική κυβέρνηση έστειλε τον Ciganovic στις ΗΠΑ, ενώ όταν επέστρεψε το 1919 λαμβάνοντας ένα μερίδιο γης, παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε εκεί μέχρι το θάνατό του, το 1927. Το 1914 το 'Μαύρο Χέρι' αριθμούσε περί τα 2.500 μέλη. Διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός. Η οργάνωση απαρτίζονταν από στρατιωτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους και καθηγητές πανεπιστημίων.



Μια άλλη έκφραση αυτοδιάθεσης ήταν η εθνικιστική μυστική εταιρεία 'Afrikaner Broederbond' που έδρασε στην Νότιο Αφρική και ζυμώθηκε ως ιδέα κατόπιν της ήττας των Μπόερς το 1902. Ιδρύθηκε το 1918, όπως έγινε γνωστό από μια ιστορική μελέτη του 1964, ενώ διέθετε 6,768 μέλη που χωρίζονταν σε 473 τοπικές επιτροπές. Τα προαπαιτούμενα για να γίνει κανείς μέλος της ήταν να είναι φυλετικά λευκός, άνδρας στο φύλο, να ομιλεί την γλώσσα των Μπόερς, ηλικίας άνω των 25 ετών και να μην είναι Ελευθεροτέκτων. Στην τελετή μύησης το υποψήφιο μέλος δεσμευόταν να μην αποκαλύψει ότι είναι μέλος της σε κανέναν, όπως να μην αποκαλύψει οτιδήποτε για την ύπαρξη της 'Afrikaner Broederbond', τις συζητήσεις, τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της. Κυρίως υποσχόταν να υπηρετήσει ανιδιοτελώς το έθνος των Αφρικάνερς. Το 1948, η οργάνωση μεταστοιχειώθηκε, καθώς βοήθησε καταλυτικά ώστε να δημιουργηθεί ένα επίσημο κόμμα λευκής υπεροχής, το Εθνικό Κόμμα της Νοτίου Αφρικής (NP). Μέχρι τον τερματισμό του καθεστώτος του Apartheid  το 1991, στην πολιτική σκηνή της Νοτίου Αφρικής παρήλασαν ηγέτες που προέρχονταν απ' τις τάξεις της οργάνωσης. Άλλη περίπτωση μυστικής εταιρείας στην οποία αναφερθήκαμε στο 2ο μέρος της σειράς είναι οι λεγόμενοι Πεφωτισμένοι ή Illuminati. Απ' όσο γνωρίζουμε ιδρύθηκαν την 1η Μαϊου του 1776. Διόλου τυχαίο ότι ιδρύθηκαν στο Ίνγκολστατ της Βαυαρίας, στην ίδια πόλη όπου ο μυθικός Frankestein φέρεται να δημιούργησε το τέρας του. Ιδρυτής τους ο καθηγητής εκκλησιαστικού δικαίου και φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Βαυαρίας Άνταμ Βάισχαουπτ (1748-1830), ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο 'Σπάρτακος'. Η παιδεία του προερχόταν απ' τους Ρωμαιοκαθολικούς Ιησουήτες, ενώ έγινε δεκτός στον Ελευθεροτεκτονισμό το 1774. Δημιούργησε τους Πεφωτισμένους μέσα απ' τους Ελευθεροτέκτονες. Τα μέλη των Illuminati ορκίζονταν αέναη σιωπή, ακλόνητη πίστη, υπακοή και την 'άνευ αντιλογίας' εκτέλεση των διαταγών.


Οι Illuminati κρατούν απόκρυφους τους πραγματικούς σκοπούς της εταιρείας ακόμα και απ' τα ίδια τα μέλη τους.   Η λειτουργία της εταιρείας βασίζεται στο 'Διπλό Δόγμα', όπου τα απλά μέλη εκτελούν 'ανώδυνες' αποστολές, ενώ οι πραγματικοί στόχοι της εταιρείας παραμένουν απολύτως απόκρυφοι. Εξ όσων λέγεται, η επιδίωξη τους είναι η καταστροφή του Χριστιανισμού, η συντριβή όλων των κοσμικών κυβερνήσεων για την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης υπό την σκέπη του Εωσφόρου.  Άλλοι ισχυρίζονται πως οραματίζονται ένα ουτοπικό 'υπερ-κράτος', όπου θα καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία (η οποία θεμελιώθηκε επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), της κοσμικής και όχι μόνο Αρχής (επιβολή Αναρχίας), αλλά και κατάργηση της εθνικότητας και της ιδιαίτερης ταυτότητας των λαών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτού, οι Illuminati τάσσονται υπέρ του ελεύθερου έρωτα, της καθολικής αδελφοσύνης, της απανταχού ειρήνης, της ισότητας και του φεμινισμού. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία που συναντήσαμε απ' την Γαλλική Επανάσταση του συνθήματος 'Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα' και εκ νέου στην Επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917 κι έπειτα, όπου έλαβε χώρα ο σταδιακός διαχωρισμός των φύλων, η φεμινιστική ρητορική, το αντι-χριστιανικό και αντι-θρησκευτικό μίσος, η αθεϊα και άλλα πολλά. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη αντι-βασιλική και αντι-εκκλησιαστική προτροπή και στάση, η οποία μνημονεύεται στα 'Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών'. Σύμφωνα με κάποιους μελετητές, οι Illuminati είναι τόσο πολύ φιλοσοφημένοι, αδίστακτοι, και παρηκμασμένοι ώστε να θέλουν ν' αναλάβουν την εξουσία στον κόσμο'. Αντ' αυτού, αρέσκονται 'να παίζουν με τον κόσμο'. Μια άλλη εταιρεία είναι οι 'Ιππότες της Αποκάλυψης', η ύπαρξη της οποίας φημολογείται. Η σύστασή της οφείλεται σε ευσεβείς Ρωμαιοκαθολικούς περί το 1693. Τα μέλη της είναι ασσασίνοι στην ουσία τους και σκοπό τους έχουν να σώσουν το ανθρώπινο είδος. Οποτεδήποτε και οπουδήποτε στη Γη κρίνουν ή έχουν πληροφορίες πως επίκειται να γεννηθεί ο αντί-Χριστος, επεμβαίνουν και σκοτώνουν το τέκνο του Σατανά απ΄την κούνια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδίων, έχουν προχωρήσει σε αμέτρητες δολοφονίες μέχρι στιγμής.

...συνεχίζεται!