Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ GΕRRY GABLE;





Το όνομα Gerry Gable μόνο άγνωστο δεν είναι σε όσους ασχολούνται επισταμένα με το Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα. Τα ονόματα Gerry Gable και Searchlight ηχούν συνώνυμα. Αφορμή να θυμηθούμε τον θλιβερό αυτό γεράκο στάθηκε η συνέντευξη που του πήρε μόλις πρόσφατα ημεδαπή δημοσιογράφος για λογαριασμό εκπομπής μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού. Τόσο η δημοσιογράφος όσο και ο Gable έστρεψαν τα βέλη τους κατά του νομίμου πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Στη διάρκεια αυτής εξελίχθηκαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας με ολίγη δόση αστυνομικού θρίλερ. Η παραγωγή αυτή καθεαυτή μόνο σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγεί.

Ο Gable αρνητικά γνωστός στους Βρετανούς Εθνικοσοσιαλιστές για την παρακρατική δράση του όσον αφορά την κατάδοση και το χαφιεδισμό αναρίθμητων συναγωνιστών τους. Το Searchlight αποτελεί ένα έντυπο που ιδρύθηκε το 1975 με μοναδικό σκοπό του, την πολεμική κατά του φασισμού, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Ο Gable δίχως δόση υπερβολής είναι ο πολιτογραφημένος Βρετανός Πέτρος Κωνσταντίνου της αντίστοιχης ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α της Βρετανίας. Το Searchlight όρισε σκοπό της ύπαρξής του να εστιάζει στις οργανώσεις British National Party (BNP), Combat 18, the English Defence League (EDL) καθώς η δράση του επεκτείνεται και πέραν της Βρετανίας.








Ο ευρωβουλευτής Nick Griffin που ηγείται του BNP από το 1999 είναι γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από την πολεμική και τη λάσπη του Gable. Το Searchlight υπήρχε προ της επανιδρύσεως του 1975 με τη μορφή εφημερίδας, ως ότου ιδρύθηκε σε νέα βάση, καθότι από το 1960 εκδιδόταν από το Εργατικό Κόμμα. Αμφότεροι οι Maurice Ludmer και Gerry Gable ανήκαν τότε στον Αντιφασιστικό Σύνδεσμο, ο οποίος είναι γνωστότερος στην αγγλική ως Antifascist-League, ενώ ιδρύθηκε το 1977 στο πλαίσιο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Κάτι ανάλογο με το Σ.Ε.Κ (πρώην Ο.Σ.Ε.), “ψυχή” του οποίου ήταν και είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Το Searchlight στα χρόνια του Ludmer συνεργαζόταν στενά με την βρετανική “Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή”, αν πάλι όλα αυτά δεν σας θυμίζουν τα ημέτερα δρώμενα. Συνεπώς, μόνο για συμπτώσεις δεν μπορούμε να ομιλούμε…

Ο εβραϊκής καταγωγής αντιφασίστας Gerry Gable έχει πρόσβαση στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5. Το Searchlight αποκήρυξε την συνεργασία του με το βρετανικό κράτος μόλις το 2011. Η κριτική που του έχουν ασκήσει κατά καιρούς διάφοροι ανήκοντες στην ίδια όχθη είναι σχεδόν δηκτική. Επί παραδείγματι, ο Dr. Larry O' Hara εκδότης του “Notes from the Borderland” και κριτικός του Searchlight, το 1992 είχε πει σε ανύποπτο χρόνο μεταξύ άλλων: "Δίχως καμιά αμφιβολία, υπάρχουν θέματα για τα οποία το Searchlight συνήθως αποδεικνύεται αξιόπιστο-όσον αφορά τα πιθανά αποτελέσματα εκλογών, περιπτώσεις δικαστικών υποθέσεων, καθώς και σε ό,τι αφορά την περιστασιακή δημοσίευση της πηγής άντλησης πρωτότυπων εγγράφων. Τώρα, σε ό,τι αφορά την σκιαγράφηση της σταδιοδρομίας διαφόρων προσωπικοτήτων είναι ακόμα πιο αμφίβολη η αξιοπιστία τους. Μάλιστα, όταν πρόκειται για την πραγματική ερμηνεία της σημασίας των γεγονότων που σχετίζονται με την άκρα δεξιά, η έρευνα από μέρους του Searchlight είναι πολύ συχνά ελλιπώς στοιχειοθετημένη.”

Η Antifascist Action συμμετείχε στην περίφημη “Μάχη του Βατερλώ” στο Λονδίνο τον Οκτώβρη του 1992, ενώ συχνές ήταν οι συγκρούσεις της με το National Front και το British National Party. Η AFA συνεργαζόταν με την Κόκκινη Δράση, το κίνημα της Άμεσης Δράσης, τον Αντιφασιστικό Σύνδεσμο που προαναφέραμε, την Εβραϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα και διάφορες άλλες τέτοιες γελοίες γκρούπες. Το Searchlight διατηρούσε στενούς δεσμούς με όλες αυτές τις οργανώσεις. Ελάχιστα διαφέρουν σύμπασες εξ αυτών με τον ρόλο που διαδραματίζει το Searchlight.






Μείζον, ώστε να αντιληφθεί κανείς ποιοι είναι οι κατήγοροι των Εθνικιστών και των Εθνικοσοσιαλιστών τόσο στην Βρετανία όσο και στην Ευρώπη, αρκεί να λάβει υπ’ όψιν του ότι ο Gable ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Συνδέσμου Νέων και παράλληλα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας! Ο Gable μετέπειτα θα εγκατέλειπε το Κομμουνιστικό Κόμμα εξαιτίας της πολιτικής του που τασσόταν κατά του ασύδοτου Ισραήλ και της καταπάτησης των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Ο γνωστός αναθεωρητής ιστορικός David Irving καταγγέλλει τον Gerry (Gerald) Gable ότι ήταν βασικός ενορχηστρωτής της δυσφημιστικής εκστρατείας εναντίον του, ο οποίος χρησιμοποίησε το έντυπο Searchlight για αυτό το σκοπό. O Irving κατήγγειλε επίσης ότι το έντυπο αυτό χρηματοδοτείται κάτω από το τραπέζι από το Διοικητικό Συμβούλιο των “Βρετανών” Εβραίων. Ταυτόσημη της αριστερίστικης αντίληψης και η πρακτική του Gable, οπόταν και συνελήφθη τον Νοέμβρη του 1963 ως άλλος συμμορίτης να προσπαθεί να διαρρήξει την οικία του νεαρού τότε Βρετανού ιστορικού Irving. Μπορούμε να γράψουμε πολλά περισσότερα, ωστόσο ο χώρος είναι περιορισμένος.

Το Searchlight στο τεύχος 223 (Ιανουάριος 1994) έκανε λόγο για κλιμάκωση της νεοναζιστικής τρομοκρατίας σε όλη την Ευρώπη. Στο εξώφυλλο του αναγραφόταν: “ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ”. Το Searchlight του Εβραίου Gable δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και αφιερώνει σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του στην καταγραφή και την συλλογή στοιχείων που αφορούν το εγχώριο κίνημα. Η ανθελληνική ομάδα του Ιού του Ελευθεροτυπίας (και νυν της Εφημερίδας των Συντακτών) που πρωτοστάτησε όντας κράτος εν κράτει, δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές στον τρόπο δράσης της από τον Gable. Μήπως να αναρωτηθούμε κατά τρόπο εύλογο για την καταγωγή των φορέων του Ιού; Τι σχέση έχουν με τον Εβραϊσμό; Έχουν το θάρρος της γνώμης να απαντήσουν;

Σχετικοί σύνδεσμοι: