Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΣΩΠΑ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!








Στο ψηφιακό σφαγείο της τηλεπαθητικής αλλοτρίωσης οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Τις εκστομίζουν άλλοι για λογαριασμό σου πριν καν εσύ πρώτος σκεφτείς να τις αρθρώσεις. Η διόγκωση της κυκλοφορίας εντείνει ολοένα και περισσότερο την ατομική μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση που νιώθεις. 


Καλώς ήρθες κύριε στην παράσταση τρόμου που τόσο απόφευγες. Και τώρα τι; Έχεις πάψει να βλέπεις όνειρα γιατί κάποιοι άλλοι σου έκλεψαν την ζωή που την βλέπεις να είναι παγιδευμένη στα ηλεκτροφόρα καλώδια του νόμου. Από άγγελος έγινες δαίμονας. Και όμως επιμένεις να λες “όπως παλιά”…


Τίποτα δεν είναι όπως παλιά και τίποτα δεν θα μείνει ίδιο με το άχρωμο τώρα. Με βλέμμα τίμιου σκλάβου γυρεύεις τις αναμνήσεις σου. Κι όμως σε έχουν εγκαταλείψει. Πόσες φορές σου είπα “μην αφεθείς στα νύχια της πόλης”. Άψυχα κουφάρια ακολουθούν ίδιες διαδρομές. Σέρνονται μα νιώθουν ότι είναι κύριοι του εαυτού τους… Δεν ανήκεις σ’ αυτούς. Κάνε φωτιά τη διαφορετικότητά σου.


Ζεις σε προκατακλυσμιαίους καιρούς. Βιώνεις την εκνευριστική ηρεμία πριν την καταιγίδα. Νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Είναι ψευδαίσθηση. Είναι όλα στο μυαλό σου. Είναι η  γενναία απόφαση που σου κάνει τα πισωγυρίσματα εκβιάζοντάς σε ώστε να επιστρέψεις στην παλιά αδειανή σου ζωή. Συνειδησιακό παιχνίδισμα. Το μήνυμα της ήττας το φωνάζουν οι σάπιοι εξουσιαστές. Το μήνυμα της νίκης το φωνάζουν οι ριζοσπάστες εθνικιστές. Δέξου το κάλεσμα!
Η ώρα της απόφασης έφτασε. Ετοιμάσου να σβήσεις τον μύθο που σου έμαθαν σ’ αυτή την κοινωνία και να ζήσεις λίγες μονάχα στιγμές αληθινής ζωής. Λίγα λεπτά μονάχα αρκούν γι’ αυτό.


Δεν αρκούν η απογοήτευση, η οργή, ο ανεξέλεγκτος θυμός, η στέρηση, η ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει για σένα. Σταμάτα να ζεις στον μικρόκοσμο σου. Δεν οδηγεί κάπου. Όλα σε εγκαταλείπουν. Ξύπνα! Όλα κερδίζονται με αγώνα. Δεν θα σου χαριστεί το οτιδήποτε αν δεν παλέψεις για έναν ολότελα νέο τρόπο ζωής. Ο δρόμος που ακολούθησες ως τώρα σε οδήγησε στην οικονομική παράνοια του σήμερα. Θέλεις να συνεχίσεις να ζεις μέσα στα πολιτικά λάθη σου; Καμιά ελπίδα δεν έμεινε για σένα. Ωστόσο, έχεις μια τελευταία επιλογή. Να αγωνιστείς. Μην το σκέφτεσαι πολύ. Η σκέψη είναι μια σφαίρα. Ή αποφασίζεις να την ρίξεις δίχως σκέψη ή μαθηματικά γίνεσαι ο αυτόχειρας που στρέφει το όπλο στον εαυτό του. Δεν θέλεις να συμβεί τίποτα από αυτά τα δυο. Δεν χωράς σε γυάλινα κλουβιά. Όλα έχουν ένα τίμημα. Αγωνίσου με λύσσα. Δράσε ψυχρά και υπολογισμένα. Μην σκέφτεσαι τίποτα. Το στοίχημα είναι ένα. Λευτεριά. Μην ξεχνάς ότι το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο κι από τη φωτιά…


Μην δίνεις τη χαρά στους άλλους να προλάβουν να κάνουν αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ πρώτος κολασμένα μέσα σου. Η καταστροφή της χαράς έγινε δεύτερη φύση για σένα. Μην στερήσεις άλλο στον εαυτό σου τη χαρά της καταστροφής. Πάλεψε σε κάθε στενό για την κλεμμένη σου ζωή. Βίωσε την χαρά της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εφήμερης ονείρωξης του ώριμου καπιταλισμού. Έχεις ένα δίλημμα. Να παραμείνεις δούλος της καπιταλιστικής τυραννίας ή να ζήσεις ελεύθερος. Όλα εξαρτώνται από σένα… Πολέμα ή ζήσε πολεμώντας! Είναι η μόνη χαρά! Κάνε το σκοτάδι τον καλύτερο σύμμαχό σου και εκδικήσου…


Μην περιμένεις από άλλους να στήσουν κρεμάλες στους προδότες. Κάνε την αρχή. Μην αφήνεις τους άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις. Μην χαρίζεις την δόξα σε κανέναν. Και που ξέρεις… Μπορεί πολλοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου. Το δίδαγμα είναι ένα: μην αποφεύγεις την σύγκρουση. Ζήσε τον πόλεμο στους δρόμους της φωτιάς. Εσύ είσαι το επαναστατικό υποκείμενο. Η ζωή τρέχει πολύ γρήγορα. Μην κοιτάζεις πίσω. Δεν υπάρχει κανείς και δεν θα βρεις κανέναν. Η επανάσταση χτίζει τον κόσμο που ονειρεύεσαι. Κράτα το show noir! Ψόφα από επαναστατικό ίλιγγο κι όχι από χρέη! Δεν έχεις τίποτα άλλο να χάσεις πέρα από τις αλυσίδες σου. Δεν μπορείς να περιμένεις άλλο. Όλα κινούνται τόσο γρήγορα και οι λύκοι πεθαίνουν χορεύοντας… Σήκω και πολέμησε!


ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ!

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Δείτε ακόμα:  http://maiandrioi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7.html