Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΑΝΤΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΑΒΑΡΑ






Πολλοί είναι οι εκλεκτοί συναγωνιστές οι οποίοι έχουν εκφράσει εύλογες απορίες για ποικίλα ζητήματα που αφορούν την ιδεολογική μας τοποθέτηση και την πρακτική που ακολουθούμε στον αγώνα μας και ακόμα περισσότεροι εξ αυτών μας έχουν ζητήσει να τοποθετηθούμε επ’ αυτών δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που κατά καιρούς μας έχουν θέσει. Ας περάσουμε στην ουσία του όλου ζητήματος.


Αυτό που διαφοροποιεί έναν ριζοσπάστη εθνικιστή / εθνικοσοσιαλιστή από έναν συντηρητικό ακροδεξιό είναι η ηθική. Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής είναι πάνω απ’ όλα επαναστάτης. Ο συντηρητικός ακροδεξιός είναι φύσει αντεπαναστάτης. Οπότε έχουμε μια επαναστατική ηθική από τη μια και μια δουλική από την άλλη.


Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής παλεύει για την ολική ανατροπή του σάπιου κατεστημένου. Το κατεστημένο αφορά όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το κατεστημένο αποτελεί εχθρό σαν ολότητα και όχι τα επιμέρους κομμάτια του. Αν θέλουμε να γκρεμίσουμε, πρέπει να είμαστε απολύτως ικανοί να χτίσουμε. Η σύγχρονη τάση του εκμηδενισμού των πάντων μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Δεν ποθούμε την καταστροφή για την καταστροφή. Θέλουμε την καταστροφή του παρόντος για την ανάδυση του νέου οικοδομήματος. Όσο αποκαρδιωτικός κι αν μοιάζει ο σύγχρονος κόσμος μας, δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψουμε πως εμείς είμαστε οι δημιουργοί και οι στυλοβάτες του και εμείς είμαστε οι κύριοι που ορίζουμε την τύχη μας μέσα σ’ αυτόν. Αν έχουμε θέληση να αγωνιστούμε, μοιραία θα δημιουργήσουμε και οι αγώνες μας θα ευοδωθούν. Αν είμαστε στείρα αντιδραστικοί, οι αγώνες θα παραμείνουν μονάχα στην ζωηρή φαντασία μας. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν σε αφθονία.
Είμαστε επαναστάτες και πιστεύουμε πως όλα κερδίζονται με αδιάκοπο, ριζοσπαστικό και ασυμβίβαστο αγώνα για το κοινό καλό. Για την πατρίδα και το λαό.


Ο συντηρητικός ακροδεξιός δεν παλεύει για τίποτα που να ανήκει στους άλλους. Τουναντίον, επιδιώκει να διατηρήσει με κάθε τρόπο τα ατομικά κεκτημένα του.  Τα κεκτημένα του ταυτίζονται με την κοινωνική του θέση και τα προνόμια που απολαμβάνει από την διατήρηση της καθεστηκυίας τάξης.

Ο  ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής παλεύει για να μεταδώσει την αλήθεια του. Ο συντηρητικός ακροδεξιός προσπαθεί να περισώσει την εικόνα του.

 Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής μιλάει αυθεντικά και λακωνικά, ο συντηρητικός ακροδεξιός μιλάει περίτεχνα και αφαιρετικά.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής συνταιριάζει αρμονικά την λογική με το συναίσθημα, ο συντηρητικός ακροδεξιός μπαίνει και βγαίνει σε και από ρόλους που ευνοούν τα συμφέροντά του.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής γίνεται το ζωντανό παράδειγμα, ο συντηρητικός ακροδεξιός ακολουθεί απονεκρωμένα κακέκτυπα.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής βλέπει παντού δρόμους, ο συντηρητικός ακροδεξιός βλέπει παντού εμπόδια.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής διακατέχεται από ένα πρωτόγονο ένστικτο θάρρους, ο συντηρητικός ακροδεξιός διακρίνεται για την ατολμία του.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής έχει ηθική ελεύθερου ανθρώπου, ο συντηρητικός ακροδεξιός έχει ηθική σκλάβου.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής δεν παζαρεύει τα πιστεύω του, ο συντηρητικός ακροδεξιός τα ξεπουλάει όταν επωφελείται.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής δημιουργεί έναν κόσμο βάσει των δικών του υγιών προτύπων, ο συντηρητικός ακροδεξιός αναμοχλεύει και επικαλείται παλιά πάθη για να διατηρήσει την παλιά τάξη πραγμάτων.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής πολεμάει το κράτος αδίκου και την αστική δημοκρατία σε όλες τις αναδιπλώσεις της, ο συντηρητικός ακροδεξιός φοβάται μήπως τον χαρακτηρίσουν “φασίστα”.

O ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής δεν προβάλει δικαιολογίες για την μη ανάληψη επαναστατικής δράσης ενάντια στο σύστημα, ο συντηρητικός ακροδεξιός αναβάλει τα πάντα μετερχόμενος πάσης φύσεως προφάσεις προκειμένου να κρύψει τη δειλία του πίσω από “έξυπνα επιχειρήματα”.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής είναι δημιούργημα των καιρών του, ο συντηρητικός ακροδεξιός είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής υψώνει λάβαρα επαναστατικά, ο συντηρητικός ακροδεξιός σηκώνει παντιέρες αντίδρασης.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής είναι η ενσάρκωση του αγώνος, ο συντηρητικός ακροδεξιός είναι η καρικατούρα αυτού.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής έχει λόγο και πράττει. Ο συντηρητικός ακροδεξιός είναι φαφλατάς και δεν πράττει τίποτα από όσα λέει.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής επιδιώκει μόνο να προσφέρει. Ο συντηρητικός ακροδεξιός επιδιώκει μόνο να παίρνει.

Ο ριζοσπάστης εθνικιστής / εθνικοσοσιαλιστής είναι πραγματικός ιδεολόγος. Ο συντηρητικός ακροδεξιός είναι καιροσκοπός.

Η απόσταση που χωρίζει έναν ριζοσπάστη εθνικιστή / εθνικοσοσιαλιστή με έναν συντηρητικό ακροδεξιό είναι χαώδης. Ο πρώτος χτίζει, ο δεύτερος διαλύει.

Είναι προφανές προς τα πού στρέφονται οι θέσεις και οι προτιμήσεις μας. Το μόνο που μένει είναι να τα κάνουμε πράξη. Σε μια πολεμική ατμόσφαιρα, επικρατεί το “ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει”. Έτσι λοιπόν, οι ακροδεξιές παντιέρες πάνε στους ακροδεξιούς αυλοκόλακες εξουσιών και τα ματωμένα λάβαρα της κοινωνικής επανάστασης στους ριζοσπάστες εθνικιστές / εθνικοσοσιαλιστές! Οι σκληροί αγώνες πάνε στους ριζοσπάστες εθνικιστές / εθνικοσοσιαλιστές και οι καναπέδες ταιριάζουν στους μπαϊρακτάρηδες του ιστορικού ρεβανσισμού!

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Κεντρική Διοίκηση