Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…





…είναι ακατανίκητο. Είναι πάθος κολασμένο. Είναι πάθος φιλήδονο που καθαρίζει τις αμφιβολίες, τα διλήμματα, τους ενδοιασμούς. Το πάθος για τη λευτεριά είναι σύννεφο πάνω από την γκρίζα πόλη. Είναι σύννεφο που φουσκώνει μαζί με την λαϊκή οργή κι ύστερα χύνει τους με λύσσα τους καρπούς του στη γη. Όλοι εμείς που δεν ανήκουμε ψυχικά σε αυτό τον κόσμο, είμαστε οι τελευταίες σταγόνες της βροχής που δεν πρόλαβαν να πέσουν στη γη. Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο και από τη φωτιά, κι από τα ερμητικά κελιά, κι από τα παραμορφωτικά γυαλιά, αλλά και από τα αστικά κλουβιά.


Η βοθρίλα που αναδύεται από την διαχωρισμένη κοινωνική ζωή, από τις απαγορεύσεις μέχρι τις στρατιωτικοποιημένες ζώνες του μητροπολιτικού κάτεργου, υποδηλώνει μια σαπισμένη αστική κωδικοποιημένη πραγματικότητα, μέρος της οποίας είναι οι σάπιοι άνθρωποι, οι άγονες σκέψεις που εξατμίστηκαν σαν το νερό της βροχής, όπως και οι χλιαρές πράξεις που ποτέ δεν έγιναν. 


Είναι της μόδας τα μικροαστικά μοντέλα που δεν ευνοούν τις επικίνδυνες ατραπούς στο άγνωστο. Είναι της μόδας οι μικροαστοί που συμπαρασέρνουν στον δικό τους χορό τα πλήθη, προσφέροντάς τους μια νησίδα επιβίωσης. Είναι πολύ της μόδας να φοριέται μια μικροαστική επανάσταση. Οι μικροαστοί την κάνουν για λογαριασμό των μεγαλοαστών, όσο κι ο ταξικός διαχωρισμός έχει χάσει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι εκφραστές των ιδεών είναι οι ίδιοι ψυχικά μικροαστοί, όσες επαναστατικές κορώνες κι αν εκστομίζουν στον περίγυρό τους. Διανοητικά ανάπηροι, κάπηλοι τιτάνιων κοσμογονικών αλλαγών, φτηνοί μεσίτες στην εκφορά τους, απρόσιτοι στο μεγάλο κοινό, διακορευτές σωμάτων και ψυχών για το καλό της μοιρολατρίας του ολοκληρωτικού ψέματός τους.


Οι χρεωκοπημένοι μικροαστοί πουλάνε αντεπαναστατικές ιδεολογίες στους οικονομικά πιο εξαθλιωμένους απ’ τους ίδιους, προκειμένου να διασώσουν οι πρώτοι τα πλούτη τους. Όσες οργανώσεις και κόμματα κι αν δημιουργήσουν για λογαριασμό του προλεταριάτου, εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και μόνον. Την διαφύλαξη και τον διαμοιρασμό της λείας που αποκόμισαν από το ξεζούμισμα των λευκών προλετάριων. Η σημαντικότερη κληρονομιά του δεύτερου αδελφοκτόνου πολέμου είναι η μόνιμη καχυποψία για την εξουσία. Η παράλογη εξουσία παράγει από μόνη της, τις σταγόνες της αντιεξουσίας.


Στην εποχή των επαναστατημένων και όχι των επαναστατών δεν υπάρχουν γνήσιες επαναστατικές οργανώσεις ή συμμαχίες του εξαθλιωμένου λευκού προλεταριάτου, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν γνήσιοι λαϊκοί ιδεολόγοι εκφραστές που να εκφράζουν την ψυχή της εργατικής τάξης και της βιοπάλης, όπως και δεν υπάρχουν κόμματα που να εξυπηρετούν κάποιον εθνικό και ριζοσπαστικό αγώνα. Οι λάτρεις της εξουσίας καραδοκούν παντού. Όσοι μένουν απ’ έξω από τον συρμό της εξουσίας, καταδικάζονται σε αλληλοεξόντωση ή σε αφανισμό.


Η ατμόσφαιρα για τους λευκούς προλετάριους είναι αποπνικτική. Ο κλοιός γύρω από την καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικός. Οι νησίδες ψευδοελευθερίας λιγοστεύουν. Ο πλανήτης-φυλακή αντανακλάται στον εσωτερικό μας κόσμο. Τείχη θωράκισης  στα έγκατα της ανθρώπινης υποκειμενικότητας. Κραυγές αγωνίας και ουρλιαχτά απόγνωσης πλημμυρίζουν τον νου.


Όσοι παλεύουν μόνο για την λευτεριά είναι τυχεροί γιατί οραματίζονται έναν άλλο κόσμο. Οι υπνωτισμένοι μικροαστοί διαφέρουν στο ότι την νύκτα βλέπουν και ένα διαφορετικό κάλπικο όνειρο. Στο φως της ημέρας όλοι είναι ίδιοι. Υπνοβατούν μέσα στο κοινό όνειρο μιας εφιαλτικής καθημερινότητας, δίχως δυνάμεις και δομές υπέρβασης. Στον κόσμο των σουρεαλιστών της αποξένωσης, αντιτάσσουμε το δικό μας παρανουαρικό στυλ των αποκεντρωμένων επικοινωνιών και της αυθεντικής έκφρασης ριζοσπαστισμού.


Μην ζείτε απομονωμένοι στον εφήμερο μύθο σας. Σπάστε τις υπαρξιακές αλυσίδες του φόβου…Νικήστε την αυθυποβολή της ήττας. Ο μόνος φόβος είναι ο φόβος. Τσακίστε τον μικροαστό που κρύβεται επιμελώς μέσα σας. Δώστε πνοή στον αντάρτη που είναι καλυμμένος με λάσπη,  περιμένοντας ένα φιλί ζωής, μια ζεστή ανάσα, ώστε να σηκωθεί από τον λήθαργό του.  Πείτε «όχι» στις μουμιοποιημένες αρνήσεις. Η επανάσταση είναι μια ολότητα. Ενοποιήστε την καθημερινότητα μέσα από το επαναστατικό πρόταγμα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. Η ριζική απελευθέρωση από την κρατική καταπίεση και την αστική υποκρισία είναι εφικτή, πιο πολύ από ποτέ!  


ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Σύντροφοι και συντρόφισσες Εθνικιστές από Ξάνθη