Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ

NAZI - PUNK




















Στα τέλη της δεκαετίας του '60 με τον ψυχρό Πόλεμο στο απόγειό του, σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο τα ειρηνιστικά κινήματα, με την κατάλληλη υποβοήθηση των Μ.Μ.Ε. δυναμώνουν. Τότε εμφανίζονται και οι χίππυς. Οι χίπηδες ήταν παιδιά αστών και νεόπλουτων,που την είχαν δει επανάσταση με τα λεφτά του μπαμπά τους, παίρανε ναρκωτικά, ήταν υπέρ της αγάπης, της ειρήνης και όλων των ταπεινωτικών αυτών αξιών, που κατέκρινε ο μέγιστος Νίτσε. Κάπως έτσι ήταν στην Αγγλία στις αρχές τις δεκαετίας του '70



Αφού όμως τα παιδιά των αστών γινόντουσαν χίπηδες,τα παιδιά των εργατών πως θα αντιδρούσαν; Με βαθιά μέσα τους ριζωμένο το μίσος για το καπιταλιστικό κράτος και τους ''μπάτσους'',όσο και τη συνειδητοποίηση των ταξικών τους καταβολών,τα λευκά παιδιάτης εργατικής τάξης, αηδιασμένα απο τους ξένους,τους αστούς, τους χίπηδες, τους μπάτσους και όλο το συνοθύλεμα των ''νεκρών΄΄ της αστικής κοινωνίας έκαναν την δική τους επανάσταση. Ποιό να ήταν άραγε αυτό το παλικαράκι που πρώτο πέταξε τα καλά του ρούχα,θα φόρεσε σκισμένα και παράξενα ρούχα, με μια μο'ι'κάνα και σκουλαρίκια θα έφτυνε κατάμουτρα τους Άγγλους αστούς και θα γέλαγε σε ρυθμούς punk;Μήπως μια μεταμψύχωση του Μαρινέτι, που ηδονιζόταν να του πετάνε ζαρζαβατικά χιλιάδες άτομα στις Φουτουριστικές θεατρικές βραδιές,καθώς γελοιοποιούσε τον Ιταλικό καθωσπρεπισμό τους;



Ή μήπως κάποιος νεκρός σύντροφος των S.A., που λιώνανε στις μπυραρίες πριν πάνε να ακονίσουν τα μαχαίρια τους στο πεζοδρόμιο,πεθαίνοντας για τον Φύρερ, ο οποίος σαν σκιά ξαναεμφανίστηκε πολεμώντας ενάντια στη νέα Βα'ι'μάρη; Αυτοί ειναι οι punks,αυτοί είναι οι skinheads! Ένας νέος επαναστατικός στρατός.



Το Punk και το oi! οι παιάνες του πεζοδρομίου και της αμφισβήτησης. Τα σχολεία, τα οάρκα και τα γήπεδα ήταν πηγές στρατολόγησης των νέων ιπποτών. Το σύστημα τα χρειάστηκε. Οι Beatles δεν κάναν καλά την αποχαυνωτική τους δουλειά τους στη νεολαία και κατάφεραν το μεγαλύτερο κακό, που μπορούσαν να κάνουν στο νέο επαναστατικό κίνημα. Ενώ oi και punk ήταν ένα, skins και punks μαζί και υπήρχε μια νέα επαναστατική κοινή ιδεολογία και κουλτούρα, το Σύστημα χτύπησε δυνατά στη μέση. Έσπασε τη συνοχή,διχοτόμησε το κίνημα. Πρώτα χτύπησε το punk. Το εμπορευματοποιήσε, το διέδωσε και το έκανε μόδα. Αποτέλεσμα; Όλοι οι αστοί πλέον πήγαιναν σε συναυλίες punk: ναρκωτικά. Άλλη μια αστική συνήθεια.



Οι σωστοί πάνκηδες είτε ξύρισαν το κεφάλι είτε παρέμειναν πραγματικοί πάνκηδες, κρατήθηκαν μακριά απο μόδες, ηρωίνη και αριστεροειρηνιστικές και πατριδοφανφαρονικές θεωρίες, που προωθούσε ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος προς εκμετάλευση αυτού του κινήματος. Το τελευταίο ήταν και το τρίτο χτύπημα στο punk . Οι αληθινοί πάνκηδες συκοφαντήθηκαν και βρίστηκαν απο εχθρους και ''φίλους''. Βλέπετε για έναν συντηρητικό ακροδεξιό nazi και punk δεν γίνεται. Oι nazi punks κράτησαν ψηλά τη σημαία της αμφισβήτησης και της αντίδρασης, όπως οι Άγγλοι THE DENTISTS μέχρι και τους Σουηδούς MIDGARDS SONER και THE JINX.



Η ανταρσία τους δεν συγχωρείτε από κανέναν Παρ'όλα αυτά εμείς τους θεωρούμε αδέρφια μας και παλεύουμε μαζί τους για τη Λύσσα και την Οργή ..