Ποίος στο σύντροφον απλώνει χέρι, ωσάν να βοηθηθεί· ποίος τη σάρκα του δαγκώνει όσο που να νεκρωθεί.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η Ρωσία πολεμά!

Από το προηγούμενο σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι συμπλοκές στην Ρωσία ανάμεσα σε αλλοεθνείς, εθνικιστές και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός Πούτιν δήλωσε πως όλοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην χώρα ενώ ο Μεντβέντεφ διέταξε την μεταφορά στο κέντρο της Μόσχας της Αγίας Πετρούπολης και άλλων πόλεων, των ειδικών δυνάμεων της παραστρατιωτικής αστυνομίας.

Το θέμα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Κρεμλίνο, το οποίο με την σειρά του πιέζει ώστε να διεξαχθούν σαρωτικές έρευνες ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές των επεισοδίων. Οι έρευνες όμως είναι πολύ δύσκολες καθώς στα επεισόδια εκτός των εθνικιστών ευθύνες φέρουν και οι ομάδες των αλλόφυλων από τον Καύκασο, καθώς εκατοντάδες από αυτούς έφθασαν στην Μόσχα από άλλες πόλεις, μόνο και μόνο για να συμμετάσχουν στις συμπλοκές. Σλαύοι και Λευκοί από την μια μεριά και ασιάτες και καυκάσιοι από την άλλη, έχουν μετατρέψει την χώρα σε πεδίο μάχης.


Βαρύτατες ευθύνες φέρει και η ρωσική αστυνομία καθώς άφησε ελεύθερους όλους του υπόπτους στην υπόθεση της δολοφονίας του ΥEGOR. Ωστόσο ύποπτος για την δολοφονία ενός Κιργίζιου, την ημέρα των επεισοδίων, είναι ένας δεκατετράχρονος Ρώσος εθνικιστής στον οποίο η αστυνομία προσπαθεί να φορτώσει δήθεν κατηγορίες, ώστε να μπλέξει στην υπόθεση περισσότερα άτομα, κατηγορώντας προφανώς ενήλικες γνωστούς του ότι τον ώθησαν σε έγκλημα. Στην προσπάθεια να μπλέξουν περισσότερα άτομα , οι αρχές μιλούν για συμμορία εφήβων ρατσιστών δολοφόνων (σενάριο Χόλυγουντ) ενώ καλύπτουν τους καυκάσιους με προκλητικό τρόπο. Η ένταση ωστόσο μεταφέρεται σε πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας, ενώ στα σύνορα με τον Καύκασο έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις των καυκάσιων με τους Ρώσους στρατιώτες.



Η δημοκρατία στην Ρωσία έχει τεθεί προ ενός ουσιαστικού προβλήματος. Αυτό της ύπαρξης ενός τεράστιου και πανίσχυρου εθνικοεπαναστατικού κινήματος, ικανού να θέσει σε αμφιβολία και την ιδεολογική μορφή της Ρωσίας και την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις τεράστιες συγκρούσεις που πρόκειται να έρθουν στην χώρα αυτή.

Να σημειωθεί ότι στις διαδηλώσεις οι εθνικιστές έφεραν και Ελληνικές σημαίες!!!!

Πεδίο δόξης λαμπρό για τους συντρόφους στην Ρωσία και ελπίζουμε και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή μας πατρίδα! Ούτε βήμα πίσω!

πηγή: http://autonomesskepseis.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html